E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
11 Ocak 2024 - 08:26 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hem ülkemizi büyütmenin hem de devletimizin güvenliğini sağlamanın gayretindeyiz.

Erdoğan: Belirsizliğin arttığı bu dönemde ülkemiz ekonomik, askeri, diplomatik ve istihbari alandaki
başarılarıyla adından söz ettirmektedir.

31 Mart'taki yerel seçime hazırlık çalışmaları kapsamında 7 Ocak'ta 11'i büyükşehir olmak üzere 26 ilin belediye başkan adayını açıklayan AK Parti, 17'si büyükşehir olmak üzere 48 adayını ise 15 Ocak Pazartesi günü duyuracak.

Erdoğan: "(31 Mart) Bu seçimleri de suhuletle tam bir demokratik olgunluk içerisinde neticelendireceğimize inanıyorum"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 7 Ocak'ta rüzgarda yüzde 28 ile kayıtlara geçen en yüksek elektrik üretim oranına ulaştığını ifade etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladı.

Ne olacak?

Yurt içinde cari işlemler dengesi ve yabancıların hisse DİBS işlemleri açıklanacak.
ABD'de TÜFE ve işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak.
TCMB Yatırımcı Günlerinin ilkini, bugün tarihinde New York'ta gerçekleştirecek.
Moody’s'in Türkiye değerlendirmesi 12 Ocak’ta yapması bekleniyor.
Togg T10X için siparişler 15 Ocak’ta başlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. TÜİK, 2023 yılı Kasım Ayına İlişkin İşgücü İstatistiklerini Açıkladı. Türkiye'de İşsizlik Oranı, Kasım ayında Ekim ayına göre 0,4 puan
artarak %9,0 seviyesinde gerçekleşti. Açıklanan veri işsizlikte beş aydan sonra gelen ilk artışa işaret ediyor. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı Kasım ayında bir önceki aya göre 115.000 kişi artarak 3,1 milyon kişi oldu. 15 – 24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta İşsizlik Oranı bir önceki aya göre 0,3 puan artış ile %16,5 olarak açıklandı.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre sanayi üretimi Kasım ayında bir önceki aya göre %1,4 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %0,2 arttı. Aylık daralma serisi 5. aya yükselirken 2018'den bu yana en uzun seri olarak kaydedildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hazırlıkları devam eden kripto varlıklar konusundaki yasal düzenlemeye ilişkin değerlendirmede bulundu. "Kripto varlık düzenlemesiyle temel hedefimiz bu alanı daha güvenli hale getirmek ve ortaya çıkabilecek riskleri bertaraf etmek. Yaklaşımımız kısıtlayıcı değil, belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve olası riskleri kontrol altına almak üzerine kurulu. Aynı zamanda da blokzincir teknolojisi ve kripto varlık ekosisteminin gelişmesinin önünü de açmayı amaçlıyoruz." dedi.

Küresel piyasalarda ise gözler bugün ABD enflasyon verilerinde olurken Cuma günü ise bilanço sezonu banka bilançolarıyla başlıyor, ABD 10 yıllık tahvil faizi 4,00 seviyesinde yatay bir seyir izliyor. Dolar endeksi önceki 102,54 seviyesinden gerçekleşirken, altının ons fiyatı ise yüzde 0,1 artışla 2030 dolardan işlem görüyor.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (11/01/2024)

 

New York Fed Başkanı Williams: Kısıtlayıcı politika duruşu devam ettirilebilir

 

Asya borsaları Japonya öncülüğünde yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)