E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
12 Aralık 2023 - 08:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kurdaki gelişmelere baktığımızda, bu yılki milli gelirimizi 1,1 trilyon liraya yakın kapatacağız gibi görünüyor. Bu da kişi başına gelirimizi 12.500 doların üstüne çıkaracak bir rakam.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Geçen günlerde 'vergiyi tabana yayacağız' dedim yanlış anlaşıldım. Vergi reformları ile vergi ödemeyenlerin üzerine gideceğiz demek istedim. Vergide adaleti iyileştirmemiz lazım" dedi.

Yılmaz: Aşama aşama enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Gelecek senenin ortalarından itibaren belirgin bir şekilde enflasyondaki düşüşü hep birlikte göreceğiz.

TCMB Başkanı Erkan: Merkez bankacılığının fiyat istikrarı misyonu, genel denge ve sürdürülebilirlik perspektifiyle ekonominin reel kesimini de yakından takip etmeyi gerektirmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz.

Hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, AK Parti'den ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

TFF Başkanı Büyükekşi, tüm liglerdeki maçları süresiz olarak ertelediklerini açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı, Yemen'deki İran destekli Huti militanları tarafından ateşlenen bir füzenin Yemen açıklarında Norveç bandıralıbbir tankere isabet ettiğini ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. ABD Temsilciler Meclisi, Rusya'dan uranyum ithalatını yasaklayan tasarıyı kabul etti. Dünyanın ilk Bitcoin tahvilleri El Salvador'da düzenleyici kurum onayı aldı.

Ne olacak?

ABD’de TÜFE bugün açıklanacak. Fed faiz kararı Çarşamba günü açıklanacak.

TMCB Başkanı Erkan, bugün 13 Aralık’ta ise Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi ile İstişare Toplantısı'na katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, İspanya'da Hafize Gaye Erkan'la 14 – 15 Aralık'ta yatırımcı toplantılarına katılacak.

Moody’s’in 15 Aralık’ta Türkiye’ye ilişkin değerlendirme açıklaması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı 18 Aralık’ta yapılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD'de bugün Kasım ayına ilişkin enflasyon verisi açıklanacak. Tarım Dışı İstihdam verisinin beklenti üstü gelmesi sonrasında daha da yoğunlaşılan enflasyon verisinde, son zamanlarda gelen makroekonomik datalar enflasyonun soğuduğu algısını oluşturuyor. Ayrıca jeopolitik riskler devam ederken petrol fiyatlarının da düşmesi enflasyonla mücadele aşamasında olumlu karşılanıyor. ABD'de aylık enflasyon %0, yıllık enflasyon ise %3,1 bekleniyor. Ekim ayında yıllık bazda enflasyon %3,2'ydi. Enflasyon endişelerin hafiflemesi de uzun vadeli tahvil talebini artırabilir.

Yabancılar 3 ay sonra alım tarafına geçti

 

Goldman Sachs: Hisse senetleri dipten alınabilir

 

Petrol'de fiyatlarında yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)