E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
30 Kasım 2023 - 07:35 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Dışişleri Bakanı Fidan ve New York'ta İslam İşbirliği Teşkilatı ile Arap Birliği'nin oluşturduğu Temas Grubu üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü. Görüşmede Gazze'de tam ateşkesin sağlanması, bölgede adil ve kalıcı barışın tesisi için neler yapılabileceği ele alındı.

Çalışan emekliye 5.000 TL ikramiye önergesi Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

BDDK verilerine göre Bankacılık sektörü toplam net karı ilk Ocak – Ekim döneminde yıllık %45 arttı.

Wall Street Journal'ın haberine göre OPEC+ günde 1 milyon varillik yeni petrol üretim kesintilerini değerlendiriyor.

Richmond Fed Başkanı Barkin, enflasyonun %2'ye sorunsuz bir şekilde ineceği konusunda
şüpheci olduğunu ve enflasyonun yeniden alevlenmesi durumunda yeni bir faiz artırımı seçeneğini masadan kaldırmaya istekli olmadığını söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Mester, enflasyon baskılarının hafiflemesinin Fed’e para politikası yolunda bir sonraki hamleye karar vermesi için zaman kazandırdığını
söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, insani aranın uzatılmasını görüşmek için İsrail'e gitti.

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore destekli siber korsanlık grubu Lazarus’un kara para aklama aracı olarak kullandığı iddiasıyla kripto para birimi karıştırıcısı Sinbad'a yaptırım uyguladı.

Güney Kore Merkez Bankası, faiz oranlarını %3,5'te sabit tuttu.

Ne Olacak?

•Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek.

•Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bugün saat 12.00'de TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayacak.

•Türkiye büyüme verisi bugün açıklanacak.

•OPEC+ toplantısı bugün gerçekleşecek.

•ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları, Kişisel Gelir/Gider ve Chicago PMI verileri açıklanacak.

•Fed üyesi Williams’ın konuşma yapması bekleniyor.

•Almanya’da Perakende Satışlar ve İşsizlik Oranı açıklanacak.

•MSCI endeks değişiklikleri bugünden itibaren geçerli olacak.

•Asgari Ücret Komisyonu ilk toplantısı 1 Aralık’ta gerçekleşecek.

•Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz

Yurt içinde bugün 3Ç23 büyüme verisi açıklanacak. Geçtiğimiz yıllarda faiz indirimleri ile büyüme odaklı strateji izlenirken, yeni ekonomi yönetimi ile faiz artırımlarına rağmen büyümenin iç talebe bağlı olarak değil, ihracat odaklı strateji ile olması amaçlanıyor. Bu kapsamda da daha önce atılan adımlara ek olarak dün %40'a çıkarılan politika faizi ardından reeskont kredilerinin politika faizi yükseldikçe yukarı gitmesi durumu da yeni düzenleme ile sınırlandı. TCMB, ‘’ İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde toplam faiz maliyetine üst sınır’’ getirdi. Bu da ihracatçıyı desteklemek adına önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. 2019'da %0,9, 2020'de %1,8, 2021'de %11,6, 2022'de ise %5,5 büyüyen Türkiye ekonomisinde yıl sonu büyüme beklentimiz %4.

ABD’de 3. Çeyrek öncü büyüme verisi açıklandı. Temmuz – Eylül döneminde GSYH yıllıklandırılmış bazda %4,9'dan %5,2'ye revize edildi. Şirket yatırımları ve kamu harcamaları yukarı yönlü revizyonda etkili oldu. Beklenti büyümenin %5 olması yönündeydi. ABD ekonomisinin yaklaşık %70’ini oluşturan tüketici harcamaları %4,00’ten %3,6’ya revize edildi.

İSO Meslek Komiteleri Toplantısı'na katılan TCMB Başkanı Erkan, TL’ye geçiş zamanının geldiğine inandıklarını söyledi. Erkan, konuşmasında dezenflasyon sürecine iş dünyasının da destek vermesi gerektiğine işaret ederken, 'algı, kabul, itibar' üçlüsü devreye girmiyorsa, enflasyonu daha yüksek bir maliyetle de olsa bu patikaya oturtmaya azimli ve kararlıyız" diye konuştu.

OECD, 2023 yılı için Türkiye'nin ekonomik büyüme beklentisini yükseltti. büyüme tahminini Eylül ayındaki tahmini olan %4,3'ten %4,5'e yükseltirken, küresel ekonomik büyüme tahminini ise %3'ten %2,9 seviyesine düşürdü.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, önceki işlem günü 8.923 - 9.019 fiyat aralığında işlem görerek günü 8.975 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 3.684 azalışla 250.295 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 8.908 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 9.300'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 9.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 8.700 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 9.200 - 9.300 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 8.800 ve 8.700 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 30/11/2023

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (29/11/2023)

 

En fazla para girişi olan hisseler (29/11/2023)

 

BİST 6 hissenin daha tedbir kapsamına alındığını duyurdu

 

6 hisse üzerindeki tedbir kalktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Kasım 2023 09:39

    Yeni oligartların girişlerini takaslardan izledik. çok etkin deiller. orası kesin. Faiz kararları ortada. küçükler zararda ise borsa yerıne faize geçip 3 ay da anaparalarını kazanma şanslarını kullanabiliyor. globale bakıyoruz. yabancı sıcak apra ile gelıyo derken bıyıklılar çıktı başımıza bide :D iyi kötü gidiyoruz. garanti kağıtlardan alıp sepet yapabiliyoruz. ama langırtı c..d.. vb risklilerde tek kalem mal almak mantıksız. bir çıksa , 2. cide yersın tokatı.  öyle süper olmasada kaliteli yerlere girmek biraz tutmak  olabilir.. ama ocakta etf muhabbeti var kriptolarda, buna dayanarak btc de çok az alıp çocuna sepete eklenebilir. haber ve sonuç gerçekleşirse çocun 10 yıl sonra sana hayır duasını eder :D bu bağlamda orta halli bir borsa. ireysel dalgalanmalı hisselerççç hurraa herkes kazansın desek, hiseler = değil TC ekonomisi... ekonomı ortada savaştan çıkmış devlet gibiyiz.

  • şakkanadak şak şak necati uyurgezer30 Kasım 2023 08:33

    geçen bu şakkanadak kinkitte demeci vardı gene 50 milar dolar sat dolar 10 lira düşşü diyen bu şakkanadak gene bi şeler demiş ama ne demiş anlamadık auahauhau memleket ekonomisi için demeç vermiş  bu şakkanadak necati .borsaya gelince bu hödüğa rejiminde herkes korku içinde parası olan .tüm piyasalarda volatilite anormal boyutlarda .denetim mafiş .