E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada, alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor
12 Eylül 2023 - 08:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

JPMorgan CEO'su Dimon, ABD ekonomisi iyi giderken bunun yıllarca süreceğine inanmanın büyük bir hata olacağını söyledi.

Fed eski yönetim kurulu üyesi Stein: Fed'in %2 enflasyona acısız ulaşması çok zor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, F-16 uçaklarının satışı ile İsveç'in NATO üyeliği arasında bağlantıyla ilgili, "Biz bağlantı olmadığını ve olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak daha önce de Türk hükümetine ifade ettiğimiz üzere, satışın ABD Kongresi tarafından onaylanması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, yaygın olarak dolaşımda olan varyantları hedef alacak şekilde formüle edilerek güncellenmiş mRNA Kovid – 19 aşılarına onay verdi.

Japonya Maliye Bakanı Suzuki, BOJ'un para politikasını uygun bir şekilde yürütmesini ve ekonomi, fiyatlar ve finansal koşulları dikkate alarak enflasyon hedefine ulaşmak için hükümetle birlikte çalışmasını beklediğini söyledi.

Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Abinader, Haiti'yi sınırı kapatmakla tehdit etti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, Rusya'ya gitmek üzere zırhlı treniyle Pyongyang'dan ayrıldığı bildirildi.

Ne olacak?

Yurt içinde Perakende Satış verileri açıklanacak.
İngiltere’de İşsizlik Oranı, Almanya’da ZEW Endeksleri, ABD’de Federal Bütçe Dengesi takip edilecek.
Hazine tahvil ihaleleri düzenlenecek.
Apple, iPhone 15 serisini bugün tanıtacak.
ABD’de TÜFE yarın açıklanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 – 21 Eylül'de New York’ta düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katılacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 19 Eylül’de ABD’de Goldman Sachs Genel Merkezinde yabancı yatırımcılarla buluşacak.
S&P’nin Türkiye raporunu 29 Eylül’de yayımlaması bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.
Cuma günü merakla beklenen Fitch’in Türkiye raporu yayımlandı. Fitch Türkiye’nin kredi notunu B’ olarak teyit etti, not görünümünü 2 yıl sonra negatif’ten durağana çekti. Görünümün durağana revize edilme nedenine dair kısa vadeli makro-finansal istikrar risklerini azaltan ve ödemeler dengesi baskılarını hafifleten daha geleneksel ve tutarlı bir politika karışımına dönüşü yansıtıyor dendi. TCMB’nin politika faizini 2023 sonuna kadar %35’e çıkaracağını ve 2024’te de bu seviyede kalacağını belirten Fitch para politikası sıkılaştırmasının gelecekteki hızı ve süresi konusunda yüksek belirsizlikler olduğuna dikkat çekti. Ayrıca Fitch yıl sonu enflasyonunu %65 bekliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin son gelişmeleri yorumladı. Bakan Şimşek "Bizim programımız var. Aslında programın 3 temel bileşeni var. Ülkemizin karşı karşıya olduğu makro ekonomik sorunlardan biri dezenflasyon. Enflasyonu tekrar tek haneye getirecek bir program. Bu programla ortaya koyduk. Geçiş döneminden sonra daha güçlü şekilde sonuçlarını göreceğiz" dedi.

Veri gündemi açısından yoğun bir günü de geride bıraktık. Sanayi Üretimi ve Cari İşlemler Dengesi verileri beklenti altında kaldı. Sanayi Üretim Endeksi, Temmuz’da aylık bazda %0,4 azaldı, yıllık bazda %7,4 artış gösterdi. Aylık verilerde sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Temmuz’da madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %10,5, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %3,7 artış gösterdi. İmalat sanayisi sektörü endeksi ise %1,4 azaldı.

Cari denge Temmuz'da 5,47 milyar dolar açık verdi. Beklenti açığın 4,5 milyar dolar olması yönündeydi. Haziran ayında denge 0,65 milyar Dolar fazla vermişti. TCMB verilerine göre, Temmuz'da çekirdek gösterge olarak bilinen altın ve enerji hariç cari işlemler dengesi 717 milyon dolar fazla verdi.

Asya piyasaları teknoloji rallisi sonrası düşüşe geçti

 

En fazla para girişi olan hisseler 11/09/2023

 

En fazla para çıkışı olan hisseler 11/09/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • prof.oklitus12 Eylül 2023 09:51

    bizce çöküş devam edecek.temel analiz yapan herkes bilir bunu.teknik analiz tek başına hiçbir şey.varlık fonlarına bakın tamamı çöküşte.borsa güven unsurudur.yeni ekonomi yönetimine ilk günden beri güven oluşmadı ne içerde ne dışrada .ilk gün tuikçi olmaları zaten bitirdi . iyi bir ekonomi kurulu ilk yargı reformu çıkartırdı , sonra tuiki devreden çıkarırdı , ovp açıklandı içinde akla kalan sadece 10 milon göçmene resmi iş hakları .ülke insanı için sadece vergi zammı açlık barınma krizi tarihi karanlık çıktı .kış zor ötesi tarihi bir sefaletle geçecek . ve devam edecek .temmuz cari açık 5 milar dolar ilk kea  tarihinde temmuzda açık verdi .batıyozzzzzzzz hadeeeeee .borsaya yansımaması imkansız .