E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
04 Temmuz 2023 - 08:05 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.

Erdoğan: Ekonomi yönetimimiz uluslararası doğrudan yatırım çalışmalarına hız verdi.

Erdoğan: KKM uygulamasını devam ettiriyoruz, vergi istisnası süresini uzatıyoruz, tasarruf sahiplerine olumsuzluk oluşturmayacak şekilde süreci yürütüyoruz

Erdoğan: Konut kira sözleşmelerinde artırım oranını %25 ile sınırlandırmıştık. Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyaretinde muhtemelen bir çerçeve anlaşma olacak.

ABD: Yellen, Çin Büyükelçisi ile 'samimi ve verimli' bir görüşme gerçekleştirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, birlikte mali kuralların reformuyla ilgili hazırlıkların tamamlanıp yıl sonuna kadar onaylanmasını beklediğini söyledi.

İngiltere'de Finansal Yönetim Otoritesi, 4 büyük bankayı bariz vurgunculuk suçlamaları için ifadeye çağırdı

Avustralya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi.

Avustralya Merkez Bankası: Faiz artışına ara verilmesi bugüne kadar yapılan faiz artışlarının etkisini ve ekonomik görünümü değerlendirmek için biraz zaman sağlayacak.

Nasdaq ve BlackRock, Bitcoin ETF ihracı için yeniden SEC'e başvuru yaptı.

Ne Olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, G20 Araştırma ve Yenilik Girişimi Zirvesi'ne katılacak.

Türkiye’de enflasyon verileri yarın açıklanacak.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın önümüzdeki hafta İsveç'in NATO'ya üyelik talebi ve Ukrayna'daki savaş hakkında görüşmek üzere İsveç Başbakanı Kristersson'u ağırlayacağını açıkladı. Görüşme, Türkiye ve İsveç arasında 6 Temmuz'da Brüksel'de yapılacak üst düzey toplantının hemen öncesinde, 5 Temmuz'da gerçekleşecek.

ABD Hazine Bakanı Yellen’ın üst düzey yetkililerle görüşmek üzere bu hafta Çin'e gitmesi bekleniyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftaki rekorlarına bu hafta da devam ediyor. Geçtiğimiz işlem gününe alıcılı başlayan endeks, 6.000 seviyesinin üstüne çıkarak TL bazında rekorunu tazeledi. Ulaştırma sektörü payları en çok kazandıran sektör oldu. Bayram tatili ile birlikte Haziran ayına ilişkin yolcu trafik sayılarındaki artış beklentisi ve kurdaki yükselişle sektördeki gelirlerin döviz bazlı olması sektöre katalist etki yaratarak endeksi yukarı çekti. Genele yayılan yukarı yönlü seyirle endeks yukarı yönlü seyrini sürdürdü.

Dün, 22 Haziran’a ilişkin tutanakları da yayımladı. TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özetinde, faiz artırım kararıyla, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için başlatılan parasal sıkılaştırma sürecinin ilk adımı olarak öngörüldüğüne vurgu yapıldı. Özette %5’lik enflasyon hedefinden uzak olunduğu da belirtildi. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, para politikasında yeni dönemle ilgili önemli mesajlar verdi. Erkan, önceliğin enflasyonla mücadele olacağını söyleyerek kuru baskılamak için döviz satışı yapılmayacağını açıkladı. Dolar / TL kuru 26 seviyesinin üstünde işlem görüyor.

2023 yılı Haziran ayı İSO İmalat PMI verisi açıklandı. Eşik değer olan 50,00’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği sonuçlara göre, Aralık'ta 48,1, Ocak 2023'te 50,1, Şubat 2023'te 50,1, Mart 2023'te 50,9, Nisan'da 51,5, Mayıs'ta 51,5 olarak açıklanan İmalat PMI, 2023 yılının Haziran ayında da 51,5 olarak sabit kaldı. Açıklanan seviyenin eşik değerin üstünde kalması, ekonomik aktivitelerde toparlanma sinyalini sürdürdüğünü gösterdi. TL'deki değer kaybı maliyet artışlarını hızlandırırken, istihdam tarafı üst üste ikinci ay arttı. İmalat sanayi üretimindeki genişleme ile birlikte deprem sonrasındaki toparlanma ardından işlerin artması, toplam siparişler ile ihracattaki artışın ivmelenmesi ve satın almaların yeniden büyümeye geçmesi İmalat PMI'yı destekledi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, önceki işlem günü 6.703 - 7.055 fiyat aralığında işlem görerek günü 7.015 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.438 azalarak 173.658 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 6.501 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 7.200'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 7.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 6.850 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 7.100 - 7.200 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken, aşağı yönde ise 6.850 ve 6.800 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 04/07/2023

 

Şimşek'ten BAE açıklaması: Oldukça kapsamlı bir anlaşmaya varılacak

 

Yıllık zirvesinde olan 9 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ04 Temmuz 2023 09:51

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) Endeksi kakalama, basma noktasına getirdiler yılbaşımndan önce borsaya giren küçük yatırımcıların paralarını üttüler şimdi orta yatırımcılara geldi.

  • endeks04 Temmuz 2023 08:57

    şaka maka herkes malda herkes endeksi 8000 9000 10000 olmasını istiyor