E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa yoluyla varlık kaçırma işlemi iddiasına tanıdık bir isim daha eklendi---

Borsa yoluyla varlık kaçırma işlemi iddiasına tanıdık bir isim daha eklendi

Borsa yoluyla varlık kaçırma işlemi iddiasına tanıdık bir isim daha eklendi
15 Kasım 2023 - 15:50 borsagundem.com

Borsa Gündem'in sermaye piyasalarına bomba gibi düşen Avod haberinin ardından, Madengazetesi.com da Nazım Torbaoğlu- Fırat Gülgen ikilisine yeni bir isim ekledi: Taze Kuru Gıda'nın sahibi Nusret Yurter.

BORSAGUNDEM.COM

Borsagundem.com'un, “Yine AVOD yine Nazım Torbaoğlu yine usulsüz işlemler” başlığıyla yayınladığı ve çok ses getiren “madencilik sektöründeki yeni vurgun iddiaları” haberiyle bağlantılı olarak, internet medyasında yeni bir flaş iddia kaleme alındı.

AVOD Madencilik hisselerinin İsviçre merkezli AFK ENTERPRISE AG. Şirketi’ne devri, bu konuyla ilgili çarpıcı bilgilere ek olarak “Kenz Madencilik ve Avod Madencilik'in şüpheli satış süreçlerinin halka arz kılıfıyla sunulmasının tamamen kamuoyunu yanıltmak amaçlı olduğu ileri sürülüyor” iddiasının yer aldığı Borsagundem.com’un manşetinde, madencilik sektöründe yolları kesiştiği söylenen Nazım Torbaoğlu ve Fırat Gülgen ismi öne çıkarken, Madengazetesi.com.tr’de yayınlanan haberde, ikiliye yeni bir isim daha eklendi. Haberde, AFK ENTERPRISE AG. Şirketi’nin bağlı ortaklığı olan Planet-Scan AG şirketinin yönetim kurulunda manipülasyon iddiaları ile anılan Taze Kuru Gıda'nın sahibi Nusret Yurter'in yer aldığı belirtildi.

Planet-Scan AG’nin önemini, KAP açıklamasından yola çıkarak, “Avod Madencilik, AFK Enterprise AG’ye devrediliyor ama bu şirketten değil de bağlı ortaklığı olan Planet-Scan AG şirketinden hisse alınıyor” detayıyla paylaşan Borsagundem.com, Gülgen’le ilgili iddiayı da “Kenz Madencilik’in Fırat Gülgen’in madencilik sektöründeki şirketi olduğu öne sürülüyor” ifadesiyle yer verdi. Bu arada, firmanın ismine de dikkat çekti: “AVOD’un A’sı Fırat’ın F’si Kenz’in K’si...

“TÜRKİYE FİNANS TARİHİNDEKİ İLK VE TEK GARİP HİSSE TAKASI”

Madengazetesi.com’da ise, Taze Kuru Gıda'nın sahibi Nusret Yurter’in de gündeme taşındığı “Şaibe dolu, Türkiye finans tarihindeki ilk ve tek garip hisse takası” başlıklı haberde şöyle denildi:

“Ancak Avod ve Kenz Madencilik hisselerini alan ve yönetim kurulunda manipülasyon iddiaları ile anılan Taze Kuru Gıda'nın sahibi Nusret Yurter'in olduğu Planet-Scan AG'nin, internette yeterli derecede inandırıcı kayda sahip olmaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Bu durum, finans tarihinde nadiren rastlanan bir hisse takasının, acaba bir para kaçırma operasyonunun parçası olup olmadığı şüphelerini beraberinde getirdi.

Şaibeli İsimler ve Şüpheli Hissedarlık Değişiklikleri: “Türkiye Finans Tarihindeki ilk ve tek Garip Hisse Takası"

Özellikle Nusret Yurter ve Fırat Gülgen gibi isimlerin geçmişteki şüpheli hareketleriyle bağlantılı olması, bu iddiaların ağırlığını artırıyor. 

Türkiye finans piyasalarında endişe verici bir gelişme yaşanıyor. Manipülasyon iddiaları ile anılan Taze Kuru Gıda'nın sahibi Nusret Yurter'in, geçmişte şüpheli işlemlerle gündeme gelen Avod ve Kenz Madencilik şirketlerini satın alan ve İsviçre merkezli görünen Planet-Scan AG'nin yönetim kurulunda yer alması, finans çevrelerinde çölde kutup ayısı görmek kadar ilginç bir tesadüf olarak değerlendiriliyor.

Yurter'in adı, daha önce Borsa İstanbul'da işlem gören Taze Kuru Gıda şirketinin hisselerinde yaşanan olağan dışı fiyat hareketleriyle anılıyordu. Şimdi ise, Nusret Yurter ve Fırat Gülgen gibi isimlerin Avod ve Kenz Madencilik'e dair gerçekleştirdikleri şüpheli hisse takası ve İsviçre borsası üzerinden yapılması planlanan işlemler, piyasalarda derin şüpheler uyandırıyor.

Bu durum, yalnızca bu isimlerin geçmişteki şüpheli faaliyetleriyle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda Türkiye finans tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir operasyonun parçası olabilecekleri yönünde spekülasyonlara neden oluyor.”

CİDDİ SORU İŞARETLERİ

Borsagundem.com’un da yer verdiği, Sabah Gazetesi  Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’ün, Fırat Gülgen’in çevirdiği işleri anlatırken kaleme aldığı Ziraat Bankası olayına da gönderme yapan Madengazetesi.com, “Nusret Yurter'in ve Fırat Gülgen'in geçmişi, bu iddiaları destekler nitelikte. Yurter'in Taze Kuru Gıda'nın sahibi olarak manipülasyon iddiaları ile anılması ve Gülgen'in Ziraat bankası ile ilgili şaibeli finansal geçmişi, işlemlerin yasallığı ve etiği konusunda ciddi soru işaretleri uyandırıyor” diye yazdı.

Madengazetesi.com’un kullandığı “Bu 3 şirkete dikkat!! Kenz, AVOD ve Planet-Scan AG”, “Bu kişiler ve şaibe dolu firmalara ivedelikle yakın takip ve soruşturma gerekiyor” başlıklar da dikkat çekti.

Yine AVOD yine Nazım Torbaoğlu yine usulsüz işlemler!

Yasef Mitrani girdi AVOD’a tedbir geldi

Nazım’ın yeni maşası Yasef Mitrani

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 3,61
En Yüksek: 3,66
En Düşük: 3,59
Değişim 0,28 %
FK: 12,21
PD / DD: 2,11
İşlem Hacmi 15.665.249
Toplam Adet: 4.323.320
Ağırlıklı Ort.: 3,62
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tahir ÖZKAN 17 Kasım 2023 02:11

    Kardeşim, böyle yolsuzluklara BIST yönetimi neden seyirci kalıyor, yatırımcıyı neden koruma altına almıyor.

  • Recep Kayakıran16 Kasım 2023 10:30

    Nusret Yurter in ali babacan kayın biraderi olduğunu basından öğreniyorut.Önece Kuru gıda diye bir firması var idi bir anda hisse 5 TL den 707 TL yaptılar.Yine bildik oyunlar ile  şirketin ismini unutturup ve şirketin ismini değiştirip TETEMAT yapıp o  5 TL lik hisse senedini bir anda 2.500 TL yaptılar  Bundan sonra ne olacak söylermisiniz artık hisse sığ kademesi olmayan bir hisse senedi oluverdi.

  • borsacı16 Kasım 2023 07:34

    borsamızda çok patron malesef soygun amaçlı borsada onlar sadece kaç para çarparım maksadı ile varlıgını sürdürmekte onlarıda zaten herkes tanıyor.

  • Ziyaretçi 16 Kasım 2023 00:02

    Bunlara casa'yı da ekleyin. 2.çeyrekteki 493.3 milyonluk özsermaye , 3.çeyrekte patronun tüm hisselerini satmasıyla birlikte 88 milyona düştü.

  • Narab.15 Kasım 2023 23:18

    Bayat haberler.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL15 Kasım 2023 16:10

    https://www.takvim.com.tr/ekonomi/2020/09/25/borsada-taze-kuru-bir-hikaye-ali-babacanin-kayinbiraderi-nusret-yurterin-sirketinde-neler-donuyor  Nusret Yurter Ali Babacan ın kayın biraderi imiş.Bitirdiler milleti .5 TL lik hisse nasıl oldu da 707 TL bir den yükseltip millete döşediler.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ15 Kasım 2023 16:04

    Yakında tahtası kapanmas ise iyi.