E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa ortalamasının üzerinde kazanmanın yolu---

Borsa ortalamasının üzerinde kazanmanın yolu

Borsa ortalamasının üzerinde kazanmanın yolu
06 Nisan 2021 - 11:25 borsagundem.com

Küresel yatırımcılar yakın zamanda iki tür hisse tercihi arasında gidip geliyor. Ekonomik döngüye duyarlı hisseler ve büyüme hedefi olan hisseler arasında dengeli bir portföyse yatırımcı kazançlarını endeks ortalamalarının üzerine kolayca çıkarabilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel yatırımcılar geçtiğimiz yılın en çok tercih edilen büyüme odaklı hisse senetlerinden uzak durma eğiliminde. Ancak CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı firması National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan eşit miktarda büyüme odaklı ve ekonomik döngü odaklı hisse senedi satın alınmasıyla borsalarda avantajın ele geçirilebileceğini belirtiyor.

Hogan açıklamalarında, “Bu yıl hiçbir şey ikili olmayacak. Bu iki tür hisse senedi arasında bir dengeye sahip olmak ve birkaç ayda bir portföyü yeniden dengelemek sizi S&P 500 Endeksi ortalamalarını kolayca geçecek bir konuma getirecektir” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı borsalarda yatırımcıların sık sık iki tür hisse senetleri arasında tercih yapmaya zorlandığını belirtiyor. Zira 2020’nin yükselişi de büyük oranda teknoloji hisseleriyle gerçekleşmişti. Hogan ABD İşçi Bayramı sonrasındaki süreçte de (Eylül’ün ilk pazartesi günü) borsalarda büyüme odaklı hisse senetlerinden ekonomik döngüye duyarlı Hisse senetlerine yönelik bir rotasyon gerçekleştiğini hatırlatıyor.

20 milyar dolarlık varlığın yöneticisi olan Hogan S&P 500 Endeksi’ne ilişkin yıl sonu beklentilerini 4 Ocak tarihinde 4.300 puan seviyesi olarak belirtmişti. Özellikle ABD’de günlük aşılanmaların hızlı bir artış göstermesiyle endeks Hogan’ın hedefinin sadece %5 oranında uzağında seyrediyor.

Hogan açıklamalarında, “Daha başarılı bir ekonomik aktivite beklentileri yaklaşıyor ve Mart ayı ekonomik verilerinin bazılarında bunu açıkça görmeye başlıyoruz. Mart verileri S&P 500 için gelen yükseliş tahminlerinin büyük olasılıkla korumacı olduğunu kanıtlıyor” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanının düşüncelerine göre ekonomik faaliyetlerdeki patlama kurumsal bilançolar üzerindeki boğa piyasası etkileri oluşturacak. Bu durum büyük şirketlerin yönetim kurullarının enflasyon korkularını yeniden değerlendirmesine neden olacak. Hogan ekonomik toparlanma sonucu sağlıklı ve geniş tabanlı bir borsa yükselişi beliyor.

Finans ve yarı iletken sektörleri bu yılın yıldızı olacak

Döngüsel veya ekonomik açıdan hassas olan hisseler tarafında ise Hogan en iyi tercihin finans hisseleri olduğunu belirtiyor. Borsa uzmanı, finans hisselerinin 2021′in en iyi performans gösteren S&P grubu olabileceğini tahmin etti.

Hogan konuyla ilgili açıklamalarında, “Finans hisseleri açık bir biçimde gayrisafi yurtiçi hasılaya oldukça bağımlı hareket ediyor. Bu yıl bu yükselişlerin çok fazlasını göreceğiz” dedi. Hogan finans hisselerinin ayrıca tahvil faizlerindeki yükselişlerden de faydalanabileceğini belirtiyor.

Büyüme tarafında gelişen bir pazara yönelmek isteyen yatırımcılar içinse Hogan’a göre yarı iletkenler sektörü oldukça iyi bir seviyede. Hogan, “İhtiyacımızdan fazla yarı iletken üretmemiz için çok uzun bir yıl olacak ve yarıiletken ihtiyacımız her gün büyüyor. Otomobil üreticileri de dahil olmak üzere her türlü endüstriyi olumsuz etkileyen yarı iletken çip kıtlığını gördük. Bu sektördeki hisseler çok döngüsel bir yapıdalar. Ancak onlar için harika olan bir büyüme bileşenine sahipler” ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları hafta başına S&P 500 ve Dow Jones endekslerinin rekoruyla giriş yaptı. S&P 500 Endeksi %1,4 yükselişle 4.077,91 puana ulaşırken Dow Jones Endeksi 373,98 puan yükselişle 33.527,19 puana geldi. Bu rakamlar iki endeksin de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Buna karşın borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise geçtiğimiz ay tahvil faizlerinin yükselişinden olumsuz etkilenmesi sebebiyle Şubat ayında ulaştığı rekor seviyesine halen ulaşabilmiş değil. Nasdaq Endeksi rekor seviyeye ulaşamasa da geçtiğimiz günü %1,7 yükselişle 13.705,59 puanla kapattı.

Kazanmak isteyenler rotasını yeni duruma göre belirlemeli

 

Pozitif ABD veri akışı

 

Borsalarda pozitif hava sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)