E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan bir yatırımcıya tedbir kararı---

Borsa İstanbul'dan bir yatırımcıya tedbir kararı

Borsa İstanbul'dan bir yatırımcıya tedbir kararı
05 Ağustos 2014 - 12:07 borsagundem.com

Borsa İstanbul tarafından yatırımcıya, 3. aşama tedbir kapsamında brüt takas uygulaması getirildi

Borsa İstanbul, Esra Eyerci isimli yatırımcıya ve bu yatırımcının müşterek hesaplarına "Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı nitelikte emirler ve işlemler" nedeniyle 15 gün süreyle brüt takas uygulaması getirdi.

Karar KAP'ta şöyle duyuruldu:


''Borsamızın 27/06/2012 tarihli ve 395 Sayılı Genelgesi'nin "Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı nitelikte emirler ve işlemler" başlıklı 4 üncü maddesinde belirtilen fiilleri gerçekleştirmeye devam ettiği tespit edilen ve aşağıda kimlik bilgileri yer alan Esra EYERCİ isimli yatırımcıya ve yatırımcının müşterek hesaplarına, anılan Genelge'nin  "Uygulanacak Tedbirler" başlıklı 5 inci maddesinin (c) bendi uyarınca tedbiren, 06/08/2014 tarihinde gerçekleştirilen işlemlerinden başlamak ve tüm paylarda geçerli olmak üzere, 15 gün süreyle brüt takas uygulaması getirilmiştir.

Brüt takas, bir yatırımcı tarafından veya yatırımcının dâhil olduğu müşterek hesaplar üzerinden aynı gün içinde gerçekleştirilen tüm alış ve satış işlemlerine ilişkin takas yükümlülüklerinin netleştirmeye (mahsup) tabi tutulmaksızın ayrı ayrı yerine getirilmesini ifade eder.

Brüt takas uygulaması kapsamına alınmış olan söz konusu yatırımcıya ve yatırımcının dâhil olduğu müşterek hesaplara ilişkin takas işlemleri, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. tarafından, brüt takas uygulaması için belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Yatırımcının Kimlik Bilgileri 

Adı Soyadı    : Esra EYERCİ
T.C. Kimlik No   : 13132115726
Doğum Tarihi   : 07/11/1987
Doğum Yeri   : ÇUBUK
Ana Adı   : AYŞE
Baba Adı   : HALİM
MKK Sicil No   : 24262881
Tedbirin Başlangıç Tarihi : 06/08/2014
Tedbirin Bitiş Tarihi  : 20/08/2014''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hangi hisse?05 Ağustos 2014 14:48

    bu şahıs kimdir. kim onun adı ile işlem yapıyor. hangi senette?. o senette zarar görn varsa tazminat davası açacaksa hakkını nasıl savunacak?. nasıl ispat edecek. TEDBİR DEDİĞİNİZ BU MUDUR?. KAMU GÖREVİ YAPILIYOR ARKADAŞ. ŞEFFAFLIK OLMALI..