E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul’dan aracı kurumlara araştırma desteği---

Borsa İstanbul’dan aracı kurumlara araştırma desteği

Borsa İstanbul’dan aracı kurumlara araştırma desteği
08 Şubat 2021 - 09:13 borsagundem.com

Borsa İstanbul, aracı kurumların araştırma faaliyetlerine destek olacak bir program başlattı

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, "TSPB'nin belirlediği standartlarda hazırlanmış Ana Pazar ve Alt Pazar şirketlerine dair daha fazla araştırma raporu üretilmesi için aracı kurumlarımıza finansal destekte bulunacağız." dedi.

Borsa İstanbul, aracı kurumların araştırma faaliyetlerine destek olacak bir program başlattı. Borsa İstanbul sermaye piyasalarına olan güveni artırmak, sağlıklı fiyat oluşumunu desteklemek, finansal okuryazarlığı güçlendirmek ve yatırımcılarını bilgilendirmek için çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Hazırladığı broşürler ve sosyal medya hesaplarından paylaştığı videolar aracılığıyla yatırımcıları sürekli bilgilendiren Borsa İstanbul, yatırım kararı alanlara sosyal medyadan tanımadıkları kişilerden duydukları ile değil, mutlaka aracı kurumların tavsiyeleri ile ilerlemeleri uyarısında bulunuyor. Programla ilgili bilgi veren Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, "Yatırımcılarımızın doğru bilgiye erişmesi noktasında aracı kurumlarımıza büyük görev düşüyor. İyi bir araştırma raporunun deneyimli bir analistin uzun süren emeği ile ortaya çıktığını, zor ve maliyetli bir süreç olduğunu, bu nedenle ister istemez nispeten sınırlı sayıda hisseye odaklanıldığını biliyoruz.

Bireysel yatırımcılarımız çoğaldıkça daha fazla şirketi kapsayan araştırma raporlarının yayınlanması doğru yatırım kararları ve sağlıklı fiyatlamalar açısından çok büyük önem arz ediyor. Borsamızın likiditesi arttıkça kurumsal ve bireysel yatırımcılarımızın alternatifleri de genişliyor. Bu değerlendirmeler ışığında TSPB'nin belirlediği standartlarda hazırlanmış Ana Pazar ve Alt Pazar şirketlerine dair daha fazla araştırma raporu üretilmesi için aracı kurumlarımıza finansal destekte bulunacağız." dedi.

Günün önemli şirket haberleri 08/02/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aliş08 Şubat 2021 21:23

    vay be memleketi kimler yönetiyor

  • Mehmet Metin08 Şubat 2021 19:52

    5)Lütfen aracı kurumlara bu konuda parasal yardımda bulunmayın. Bulunmanız durumunda bunun biz yatırımcılara daha az ve kalitesiz araştırma olarak  döneceğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca Borsanız üyelerine daha fazla araştırma yapın şeklinde sadece talimat vermeniz ve bir genelge yayınlamanız bile bu konuda ki aktivitelerini ciddi olarak arttıracaktır. SPK nın araştırma departmanlarını yeterliliği üzerine bir iki ceza kesmesi, anında yatırımcılar için güzel sonuçlar doğuracaktır.

  • Mehmet Metin08 Şubat 2021 19:52

    4-)Borsa İstanbul Başkanı olarak size naciz tavsiyem, web sitenizde, parayla satmaya başladığınız, piyasa ile ilgili temel bilgileri içeren excel, pdf dosyaları artık lütfen para ile satmayın. Bunları ücretsiz hale getirin. Sermaye arttırımı, temettü, endeks bileşenleri v.b. bir çok veriye yatırımcı ulaşamıyor. Canlı veri haricindeki bu bilgilendirici içerikleri lütfen ivedilikle eskiden olduğu gibi ücretsiz olarak verin. Daha önce web sitenizde sektörel datalar yer alıyordu. Firmaların üretim ve satış verileri v.b. bunları bir önceki yönetimler özelleştirme v.b. nedenlerle kaldırmıştı. Bunları lütfen tekrar yayınlamaya başlayın.

  • Mehmet Metin08 Şubat 2021 19:51

    3-)Sayın Başkan, SPK mevzuatı gereği aracı kurumlar faaliyetlerini hakkıyla yerine getirmeleri için yeterli ve kaliteli insan kaynağı istihdam etmek zorundalar. Bunun için fazlasıyla paraları var. Ve lütfen tüm şirketler için araştırma üretebilecek altyapı ve insan kaynağı istihdam etsinler. Etmiyorlarsa bu işi bıraksınlar. Yatırımcının önüne veri terminali dayayıp, günlük işleme zorlayarak, sektör ezberini tekrarlamaya devam ediyor. Yaşayan yatırımcı değil, bir an önce çok işlem yaparak, hızlıca batacak yatırımcı isteniyor. Bu yatırım dokusu, damarlarına işlemiş, para versenizde huylarından vazgeçmezler.

  • Mehmet Metin08 Şubat 2021 19:50

    2-)Yabancı yatırımcıya rapor sumak zorunda oldukları için zoraki rapor üreten bir sektör. Tahminler, hedef rakkamlar, beklentiler, factset te yer alan rakkamlar paralelinde ve neredeyse birbirinin aynı. 2020 yılında tüm büyük aracı kurum araştırma departmanları sınıfta kaldı ve çözüm üretmek için hiç bir şey yapmadı. Rapor yazdıkları bist30-50 endeksindeki hisselerin neredeyse tamamı yatırımcısını üzdü. Alternatif bir ürün fikir çözüm üretmek için hiç birşey yapmadıkları tüm yatırımcılar tarafından acı bir şekilde izlendi.

  • Mehmet Metin08 Şubat 2021 19:45

    1-)Yatırımcıyı düşünen bir Borsa başkanı olarak teşekkür ederim. Borsa tarihin de Türk yada yerli yatırımcıya yönelik bir girişimde bulunan bir başkan olarak tarihe geçmiş olacak. Yakın tarihlerde başka bir borsa başkanı yerli yatırımcıları (küçük) borsada istemiyoruz diye beyanat vermişti. Fikir güzel ancak, aracı kurumlara finansal destekle olacaksa çok büyük bir yanlış yapılmış olacak. Nedeni 2020 yılında, 1 milyar TL net kar eden aracı kurum web sitesinde sadece 85 şirketin analizini yapacağını beyan ederken, bu kurumun borsa şirketlerinin tamamı için rapor üretmesi için desteğe mi ihtiyacı var, bunu sorgulamak ve buradaki yanlışı düzeltmek gerekiyor. 2020 de tüm aracı kurumlar tarihi karla yazdılar ve para içinde yüzüyorlar. 10-20 aracı kurumda araştırma elemanı istihdam ediliyorsa süper sayacağız. 

  • He08 Şubat 2021 19:07

    Ya aman ne güzel şu ky içinde bir şeyler yapsanız mesela robotları kaldırsanx,karanlığı kaldırsanız?

  • fatih08 Şubat 2021 12:39

    aracı kurumlar zaten paranın anasını ağlatıyor biraz bireysel yatırımcıya destek veseniz hani şu gün içinde 10 kademe yükselip millete malı kitleyip sonra on kademe aşağıya inip insanların stoplarını patlatıp malı toplayıp tekrar yukarı çıkaranlar hakkında biraz soruşturma yapsanız !!! sonra şu devre kesme işini kaldırsanız da açığa satarken 5 kere düşünse bu kurumlar açığa satışta piyasa yapıyor ya hani elinde olmayan malı satarken , o zaman devre kesme işini de kaldırın piyasada ne olacaksa olsun , kap a haberler sonra işlem saatinde kap gelmesin arkadaş işlem saatinde gelen kap spek değilmidir !!! büyük kurumlar bu haberleri nasıl önceden alıyor bunlar araştırılsın bakıyorsun hisseye +%9 yapmış sonra kap düşüyor şu kadar kar ettik bu kadar ihale aldık diye buradan oturunca bu işte bir gariplik görünüyor oradan oturunca görünmüyor mu acab !!!!

  • Sözün özü 08 Şubat 2021 12:12

    Alt pazarı süresiz, brüte atın, binlerce yatırımcı elini çeksin. Sonra araştırma raporu isteyin. Saçma bir iş. Süresiz brüt kalkmalı. Denge bilgisi gelmeli.

  • vatandaş08 Şubat 2021 11:25

    evet traş olması çok iyi olur,

  • ....08 Şubat 2021 11:16

    Sayın Hakan Bey, halkbankasında ki mağduriyetimin nedeni aracı kurumların belirledigi hedef fiyatlardır. Bireysel hareket edenler karda, ben ise kaç yıldır zarardayım. Aracı kurumlar gerçeklesmeyen hedeflar için yatırımcı zararlarını telafi edecekler mi.

  • ....08 Şubat 2021 13:21

    Bende borsayı bırakmak istiyorum. Kar yapmayı geçtim. Zihniyet değişmiyor. Tl olarak maliyete gelsin çıkcağım. Coinler aklımda teşekkür ederim.

  • Vatandaş08 Şubat 2021 11:39

    Bırak artık çıkmayan banka hissesi yapmışlar dogecoin al 1 ayda 10 a katladı.

  • Okie Dokie08 Şubat 2021 09:37

    Bir saç sakal traşı ol. Bu nedir yahu? Kendi iş yerimde böyle bir çalışan görsem aynı gün işten atarım.

  • Mehmet süner aktyuz08 Şubat 2021 09:19

    Bravo 👏👍👍👍