E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul yurtdışına odaklandı---

Borsa İstanbul yurtdışına odaklandı

Borsa İstanbul yurtdışına odaklandı
01 Eylül 2016 - 10:06 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

ABD stoklarındaki artış nedeniyle gerileyen petrol fiyatları ve küresel olarak güçlenen dolar küresel risk iştahını bozmaya başladı. Güney Afrika, Kolombiya, Meksika, Rusya, Malezya gibi gelişmekte olan ülke paraları son iki günde %1’in üzerinde değer kaybetti.

Küresel risk iştahına duyarlı ve yüksek betalı Türkiye piyasaları gelişmekte olan piyasalardaki satışlar karşısında öngördüğümüzden daha güçlü bir seyir izledi. ABD’nin baskısı sonrasında TSK’nın destek verdiği ÖSO’nun Menbiç’e ilerlemeyi durdurması, YPG’nin Sacur çayının güneyine çekilmesi Türkiye varlıklarındaki jeopolitik risk primini kısmen azalttı.

Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde küresel piyasalardaki sakin seyre paralel Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü bir hareket bekliyoruz. Bugün açıklanacak Ağustos ayı ihracatı ve PMI verilerinin zayıf gelmesinin piyasa üzerinde etkili olmasını beklemiyoruz. Bugünkü veri akışında ağırlıklı olarak Avrupa ve ABD’de açıklanacak PMI rakamları izlenecek.

İş Yatırım

Deutsche Bank'tan 7 banka için hedef fiyat tavsiyesi

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 01.09.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 01.09.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)