E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul tarihi zirvesine yakın kapattı---

Borsa İstanbul tarihi zirvesine yakın kapattı

Borsa İstanbul tarihi zirvesine yakın kapattı
21 Nisan 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.42 oranında yükselişle son 47 ayın en yüksek seviyesine yakın seviyeden kapandı

22 Mayıs 2013 tarihinde gördüğü tarihi zirveye yakın açılış yapan Borsa İstanbul günü yüzde 0.42 oranında yükselişle 92.423 puan seviyesinden kapattı.Haftanın son işlem gününde endeks en yüksek 92.909 puan seviyesini gördü.Küresel piyasalarda hafta sonu gözler Fransa seçimlerinde olacak.Bankacılık endeksi yüzde 0.12 oranında yükselişle,sanayi endeksi yüzde 0.28 oranında yükselişle günü tamamladı.Tüm gün için işlem hacmi milyar TL oldu.En çok hacim yaratan hisseler  Türk Havayolları,Ereğli ve Garanti Bankası oldu.

Dolar/TL 3.64 seviyesinde 

Güne 3.63 seviyelerinden başlayan Dolar/TL de gün boyu yükselişlerin sınırlı kaldığı görüldü.Dar bir bantta dalgalanan kur, dolar endeksinin birkaç gündür yaşadığı düşüşün ardından bir miktar toparlandığı ve ABD dolarının dünya piyasalarında güç kazanmaya çalışmasıyla bir miktar kur üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturdu.Dolar/TL saat 18:05 itibariyle 3.6470 seviyesinde bulunuyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ 

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da özel sektör büyümesi Nisan ayında yavaşladı. Nisan ayında hizmet sektöründe büyüme vites küçültürken, imalat sektörü aktivitesi yüksek seviyesini devam ettirdi.Nisan ayında hizmet sektörü PMI 55,5 puan olan beklentilerin çok altında 54,7 puan seviyesinde gerçekleşti.PMI verisi ise Nisan ayında Mart ayındaki 57,1 puandan 56,3 puana geriledi. PMI Mart ayında 70 ayın en yüksek seviyesini görmüştü.Ekonomistler Nisan ayında Bileşik PMI'nın 56,8 puan olacağını tahmin ediyorlardı.

İngiltere'de perakende satışlar 2017 ilk çeyrekte bir önceki çeyrekle karşılaştırıldığında son 7 yılın en büyük düşüşünü yaşadı.İlk çeyrekte perakende satış hacmi yüzde 1,4 daraldı. 2016 son çeyrekte ise yüzde 0,8 büyüme gerçekleşmişti.ONS'nin değerlendirmesine göre perakende satışlarda yaşanan daralma ilk çeyrekte GSYH'da büyümeyi 0,1 puan civarında azaltacak.Sadece Mart ayına bakıldığında ise perakende satış hacmi yüzde 1,8 azaldı. Şubat'ta yüzde 1,7 artış yaşanmıştı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Referandumdan ‘evet’ oyunun çıkması belirsizliğin giderilmesine yardımcı olacağını söyledi.Şimşek, büyümenin ana motoru yapısal reformlar olacaktır sözlerini kaydetti. Yüzde 3 büyümenin vasat olduğunu düşündüğünü  ve yüzde 5-6 civarında büyüme trendine geri döneceğimizi, bunu yapabileceğimize inandığını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi, mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK işleminin iptali talebiyle bugün Danıştay’a dava açtı.Yürütmeyi durdurma talebi bulunuyor.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin Danıştay kararıyla ilgili "Seçimler konusunda, YSK'nın verdiği karar kesindir. Bunun üzerine herhangi bir yargı yolu yoktur. Buna rağmen istedikleri yere gidebilirler. Neticede, milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme, karar ihdas edemez" dedi.

Zürih'te UBS Wealth Management gelişen piyasa varlık tahsisi müdürü Michael Bolliner, referandumdan sonra, dolar bazında Türk devlet ve özel sektör tahvillerini satın almaya başladıklarını söyledi.

ABD'de imalat PMI Nisan'da 53.3'ten 52.8'e geriledi.Hizmet sektörü PMI Nisan'da 52.8'den 52.5'e gerileyerek Eylül'den beri en düşük seviyeye indi. Beklenti 53.2'ydi. Bileşik PMI ise aynı ayda 53'ten 52.7'ye düştü. 

ABD'de ikinci el konut satışları Mart ayında beklentilerin üzerinde artarak 2007 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği verilerine göre Mart ayında ikinci el konut satışları mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle geçen yılın aynhı dönemine göre yüzde 4,4 artışla yıllık 5,71 milyon adede çıktı.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU 

IMF Başkanı Christine Lagarde, Fransa'da Pazar günü ilk turu yapılacak olan devlet başkanlığı seçimini aşırı sağcı aday Marine Le Pen'in kazanması halinde bunun büyük problemlere yol açacağını savundu.    Lagarde, "Aşırı sağın kazanması kesinlikle büyük sorunlara ve risk kaymalarına yol açar" dedi.    Lagarde seçimin sonucu konusunda bir öngörüde ise bulunmadı.Konuşmasında IMF'in global ticaret sisteminin iyileştirilmesi için Trump yönetimi ile çalışabileceğini inandığını da belirten Lagarde,bununla birlikte büyümenin bir motoru olan serbest ticaretin tehlikeye atılmasına karşı dikkati olunması gerektiğini vurguladı.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin vergi reformunu gerçekleştirmeye yakın olduklarını ifade ederken uluslarası arenada ABD'nin amacının "adil ve dengeli" ticaret olduğunu hatırlattı. Trump ABD Başkanı olduğu günden bu yana küresel ticareti yaralayacak politikalar benimseyeceğini defalarca dile getirmişti. ABD Hazine Bakanı Mnuchin vergi reformunun kongreden geçeceği ve görece yakın bir zamanda ortaya plan koyulacağı konusunda piyasalara güvence verdi. Mnuchin sınır vergisinin doları tırmandıracağı ve ihracata zarar verebileceği için dikkatle incelendiğini ifade etti.

Japonya'da imalatçılar ekonomiye olan güvenini ölçen Reuters Tankan Endeksi Nisan ayında 26 seviyesine yükseldiği açıklandı. Japonya'da Mart ayı ihracat rakamı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 artış kaydederken ithalat rakamı aynı dönemde yüzde 15,8 artış gösterdi.

Günün önemli şirket haberleri 21/04/2017

 

Petrol haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

 

Altın fiyatlarında Fransa etkisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)