E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi---

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi
11 Ekim 2019 - 09:55 borsagundem.com

4 gündür üst üste düşüşünü sürdüren Borsa İstanbul'da haftanın son işlem gününde ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki iyimserlikle tepki alımları görüldü. Endeks günü %0.25 oranında yükselişle 99.027 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri dün ticaret görüşmelerinden ateşkes çıkabileceğine ilişkin iyimserliğin etkisiyle yükselirken, ABD Başkanı Trump’ın Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin açıklamaları ve yine ABD yönünden gelen diğer açıklamalar Borsa İstanbul’da volatiliteyi artırdı.

Borsa İstanbul, Suriye operasyonu ve ABD Başkanı'nın yaptığı çelişkili ve tutarsız açıklamalarının etkisiyle düşüşünü üst üste 4. güne taşıyarak dün günü 99 binin altında tamamladı.

Dün satıcılı seyreden ve 97.500'lü puanlara kadar gerileyen BIST, kapanışa doğru Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları ile kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) bazı ülkelerin operasyonun kınanması teklifine ABD ve Rusya'nın onay vermemesi de Türk lirası varlıklarını pozitif etkileyen bir diğer unsur olarak dikkat çekti.

BMGK'da Türkiye'yi kınama oylaması: ABD ve Rusya'dan veto

ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye yönelik dün yeni bir tehditte bulundu. Trump, "Kuralına göre oynamazlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak yaptırımlarla mahvederim. Yakından izliyorum" dedi.

Trump: Türkiye'yi yaptırımlarla vururum

Eylül ayında yükselen BIST, Ekim ayında sadece 1 günü kazançlı kapatarak yatırımcısını üzdü. Suriye operasyonu ile artan jeopolitik riskler yatırımcıların nakite geçmesine neden oldu. Yatırımcıların “bekle-gör” stratejisini uyguladığını söylemek yanlış olmaz.

Öte yandan Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin Suriye'ye askeri operasyon başlatmasının Türkiye'nin kredi notu üzerinde hızlı bir etkisinin olmasını beklemediğini ifade etti.

Bir yandan Barış Pınarı Harekâtı piyasalar tarafından izlenirken diğer yandan dün tekrar başlayan ABD-Çin ticaret görüşmeleri gündem önem arz etmeye devam ediyor.

Ticaret manşetlerinin bu hafta piyasalarda çalkantıya neden olmasının ardından yatırımcılar gergin. Hem Çin hem de ABD vergi artırımları konusunda geçici ateşkes sağlayacak bir kısmi anlaşma için temkinli iyimser. Görüşmelere ilişkin ABD Başkanı Trump, "çok iyi gidiyor" şeklinde yorum yaparken bugün Çin'in baş müzakerecisi Başbakan Yardımcısı Liu He ile görüşeceğini belirtti. Çin devlet ajanı Xinhua'nın haberine göre de, Çinli yetkililerin müzakere konusunda daha fazla istekli oldukları ifade edildi.

Trump yine şaşırttı: Çin ile görüşmeler çok iyi gidiyor

Bugün gerçekleşecek Trump-Liu He görüşmesinden çıkacak mesajlar piyasalarda fiyatlamalarda öne çıkabilir.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.46 oranında yükselişle 99.231 puandan başladı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,53 ve holding endeksi yüzde 0,37 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,75 ile spor, tek gerileyen ise yüzde 0,09 ile inşaat oldu.

Piyasa açılışının ardından Ağustos ayı cari denge rakamları açıklandı. 

Cari denge Ağustos ayında fazla verdi

Cari denge Ağustos'ta 2.6 milyar dolar fazla verdi, beklenti 2.85 milyar dolar fazla vermesi yönündeydi.

Avrupa borsaları yükselişle başladı

BIST GÜNÜN İLK YARISINDA TEPKİ ALIMLARIYLA YÜKSELDİ

4 gündür üst üste düşüşünü sürdüren Borsa İstanbul'da haftanın son işlem gününün ilk yarısında tepki alımları görüldü.

BIST, saat 13.00 itibarıyla, önceki kapanışa göre 225 puan değer kazandı. Endeks, günün ilk yarısında en düşük 98.775 puanı, en yüksek 99.385 puanı gördü.

Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 0,26, sanayi endeksi yüzde 0,55 ve teknoloji endeksi yüzde 1,20 değer kazandı, hizmetler endeksi ise yüzde 0,05 geriledi.

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerden 278'i yükseldi, 90'ı değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri Türk Hava Yolları, Garanti Bankası, Akbank, Halkbank ve ASELSAN oldu.

TİCARET GÖRÜŞMELERİ POZİTİF YANSIDI

ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki iyimserlikle tepki alımları görüldü. Trump sosyal medya hesabından Çin ile ticaret görüşmelerininde iyi şeyler olduğunu söyledi. Ancak bankacılık hisselerindeki satışlar borsada tepki alımlarının güçlenmesinin önüne geçti.

New York Borsası yükselişle açıldı

Ticaret görüşmelerinde iyi şeyler oluyor

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü %0.25 oranında yükselişle 99.027 puandan tamamladı. Son zamanlardaki yüksek hacme karşın bugün hacim 7.7 milyar lirayı aşarak düşük kaldı.

Günün önemli şirket haberleri 11/10/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 11/10/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.8796 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8233 lira, en yüksek 5.8831 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4879 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1038 seviyesinde. Gram altın 279.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.23 seviyesinde.

Dolar jeopolitik kaygılarla yükseldi

 

BIST DÜŞÜŞÜNÜ ÜST ÜSTE 4. GÜNE TAŞIDI

Borsa İstanbul, Suriye operasyonu ve ABD Başkanı'nın yaptığı çelişkili ve tutarsız açıklamalarının etkisiyle düşüşünü üst üste 4. güne taşıdı. Endeks dün günü %0.87 oranında düşüşle 98.780 puandan tamamladı.

BIST düşüşünü üst üste 4. güne taşıdı

 

KÜRESEL PİYASALARDA HİSSELER TİCARET İYİMSERLİĞİYLE YÜKSELDİ

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri ticaret görüşmelerinden ateşkes çıkabileceğine ilişkin iyimserliğin etkisiyle yükseldi.

Küresel piyasalarda hisseler ticaret iyimserliğiyle yükseldi

 

ASYA BORSALARI MÜZAKERELERE DAİR İYİMSER ALGIYLA YÜKSELDİ

Asya borsaları haftanın son işlem gününde devam eden ticaret müzakelerine dair iyimser algıyla yükseldi.

Asya borsaları müzakelere dair iyimser algıyla yükseldi

 

MERKEZ BANKASI'NDAN REESKONT FAİZ ADIMI

Merkez Bankası tarafından reeskont faiz oranlarında 125 baz puanlık indirim gerçekleştirildiği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Merkez Bankası'ndan reeskont faiz adımı

 

KASHKARİ, POWELL'DAN AÇIK SÖZLÜ OLMASINI İSTEDİ

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, Fed içinde faiz indirimi konusunda farklı düşüncelerin arttığını belirterek Başkan Jerome Powell'ın ne istediğini daha açık belirtmesi gerektiğini söyledi.

Kashkari, Powell'dan açık sözlü olmasını istedi

 

ABD BORSALARI TİCARET GÖRÜŞMELERİNİN BAŞLAMASIYLA YÜKSELDİ

ABD ve Çin heyetlerinin Temmuz ayından bu yana ilk kez bir araya gelmesi, Wall Street yatırımcılarında sınırlı da olsa bir anlaşma çıkacağı umudunu artırdı. 3 ana endeks de günü artıda kapadı.

ABD borsaları ticaret görüşmelerinin başlamasıyla yükseldi

 

AVRUPA BORSALARI GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI

Avrupa borsaları ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakerelerine ilişkin iyimser beklentilerin etkisiyle günü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 11 Ekim 2019 20:05

     BARIŞ PINARINA YARDIM BAŞLARSA NAMUS SÖZÜ VARİYORUM BÜTÇEM 5000 TL Yİ KALDIRIR YARDIM EDECEGİM.YETKİLİLERİMİZ KAMPANYA BAŞLATIRSA SEVİNİRİM.

  • mete11 Ekim 2019 19:25

    tepkide malı verdik düşünce alırız

  • Vahdet11 Ekim 2019 14:11

    Herkes borsaya sahip çıksın. Özelllikle coca cola hissesi alın. Bu kriz ortamında ispartada fabrika yaptılar. Reis de açılışına geldi bu milli cola fabrikasını açmaya

  • Okie Dokie11 Ekim 2019 14:45

    Cola iyidir, reisiniz ağzının tadını biliyor

  • Okie Dokie11 Ekim 2019 14:01

    Aselsan, Ekgyo, İhglm, Sasa ve Avod'da çılgınca açığa satış yapıyoruz kardeşlerim. Tanrı bizleri kutsasın. Amen.