E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları ticaret görüşmelerinin başlamasıyla yükseldi---

ABD borsaları ticaret görüşmelerinin başlamasıyla yükseldi

ABD borsaları ticaret görüşmelerinin başlamasıyla yükseldi
11 Ekim 2019 - 04:44 borsagundem.com

ABD ve Çin heyetlerinin Temmuz ayından bu yana ilk kez bir araya gelmesi, Wall Street yatırımcılarında sınırlı da olsa bir anlaşma çıkacağı umudunu artırdı. 3 ana endeks de günü artıda kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları perşembe gününü yükselişle kapadı. 

ABD ve Çin heyetleri, 15 ay süren ticaret savaşından bir çıkış yolu bulmaya çalışmak için Temmuz ayı sonundan bu yana ilk defa bir araya geldi. Wall Street yatırımcıları, en azından kısmi bir anlaşma sağlayacağı umuduyla alıma yöneldi. 

ÇİN HEYETİ İLE BEYAZ SARAY'DA AKŞAM YEMEĞİ

ABD Başbakanı Donald Trump, Washington'daki müzakereler için “bugün çok iyi” ifadesini kullandı, Çin heyeti Başkanı Başbakan Yardımcısı Liu He ile görüşeceğini söyledi. ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighithzier ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in de Beyaz Saray'da Liu He ile Cuma günü akşam yemeğinde buluşacağı öğrenildi. 

Çin devlet ajanı Xinhua'nın haberinde de, Çinli yetkililerin müzakere konusunda daha fazla istekli oldukları ifade edildi. 

ABD'nin 15 Ekim'de yürürlüğe girecek olan yeni tarifelerin iptal edilip edilmeyeceği yönündeki haberler de yatırımcıların algısı üzerinde etkili oldu. 

New York Times'da çıkan haberde ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı ABD'li şirketlere Çinli teknoloji devi Huawei'ye tedaik sağlama izni verildi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 150.66 puan ve yüzde 0.57 oranında artışla 26.496.67 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 18.73 puan ve yüzde 0.64 oranında artışla gün sonunda 2.938.13'e yükseldi. Nasdaq ise 47.04 puan ve yüzde 0.6 oranında artışla günü 7.950.78 seviyesinde kapadı.

ENFLASYON YİNE BEKLENTİNİN ALTINDA

Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre TÜFE Eylül ayında yıllık bazda yüzde 1.7 olarak gerçekleşti. Beklenti yıllık bazda yüzde 1.8 olması idi.

Enflasyon verisinin beklentinin altında kalması Fed'in bir kez daha faiz indirimine gideceği beklentisini kuvvetlendirdi. 

APPLE ETKİSİ

Apple hisseleri Longbow Research şirketinin iPhone 11 talebinin yüksek olacağı şeklindeki raporunun ardından yükseldi. Yüzde 1.35 oranında değer kazanan Apple hisseleri ABD borsasının yükselmesine en büyük etki yapan hisse oldu. 

YATIRIMCILARIN DİKKATİ MÜZAKERE SONUCUNDA

ABD ile Çin heyetlerinin Washington'daki toplantısı bugün de devam edecek. Müzakerelerden çıkacak sonuç yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Yarın müzakerelerle ilgili gelişmeler borsanın yönünü de tayin edecek. 

Ve... Merakla beklenen müzakereler başladı!

 

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

BIST düşüşünü üst üste 4. güne taşıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)