E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKashkari, Powell'dan açık sözlü olmasını istedi---

Kashkari, Powell'dan açık sözlü olmasını istedi

Kashkari, Powell'dan açık sözlü olmasını istedi
11 Ekim 2019 - 07:00 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, Fed içinde faiz indirimi konusunda farklı düşüncelerin arttığını belirterek Başkan Jerome Powell'ın ne istediğini daha açık belirtmesi gerektiğini söyledi

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari Perşembe günü yaptığı açıklamada, Merkez Bankası üyeleri arasında görüşlerin genişlemesinin farklılaşmasıyla karşı karşıya kalması nedeniyle Fed Başkanı Jerome Powell'ın para politikası konusundaki görüşünde daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

Kashkari, 10 Ekim tarihinde Tüm Pazarlar Zirvesi etkinliğinde Yahoo Finance'e yaptığı açıklamada, “Alçakgönüllü görüşüm, yapmamız gerektiğini düşündüğü şeyi söylemeli. Başkanımız olarak ve komiteye bir yön vermek istiyorsa, komitenin onu takip etmesi için destek alacağından eminim" dedi. Kashkari, Powell'ın 17 Federal Açık Piyasa Komitesi üyesinin her birinin görüşlerini kendi bakış açısını sunmadan temsil etmenin “gerçek zorluğunu” üstlendiğini söyledi. Fed’in son komite toplantısında, üç üye, 25 baz puan faiz indirimi kararına karşı oy kullandı.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard 50 baz puanlık indirim isterken, Kansas City Fed Başkanı Esther George ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren faizlerde değişiklik yapılmamasını istedi. Kashkari, bu toplantıda 50 baz puan indirmeyi desteklediğini belirtti. Kashkari, “Ben ve ikimiz karşı taraftayken Eric Rosengren’in ne düşündüğümü temsil etmek yerine sadece ne düşündüğünü söylerse başkanın daha kolay olacağını düşünüyorum” dedi. Rezerv bankası başkanı Kashkari, FOMC'a katılan ancak bu yıl oy veren bir üye değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)