E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul için ‘kısa vade’ uyarısı---

Borsa İstanbul için ‘kısa vade’ uyarısı

Borsa İstanbul için ‘kısa vade’ uyarısı
13 Haziran 2022 - 08:00 borsagundem.com

Yurtdışında sert fiyat hareketlerine karşın Borsa İstanbul yukarı yönlü trendini koruyor. İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen ise yatırımcıları kısa vadede dikkatli olmaları için uyarıyor. İşte Gürleyen’in Dünya’daki köşesinden yaptığı uyarı:


Enflasyon beklentilerinin arttığı, büyüme tahminlerinin aşağı çekildiği, tahvil faizlerinin arttığı ve doların yükseldiği mevcut konjonktür gelişmekte olan piyasalar için kötü haber.

Geçmiş veri gelişmekte olan piyasaların Fed’in para politikasını sıkılaştırdığı, faizlerin yükseldiği ve doların güçlendiği dönemlerde gelişmekte olan ülke varlıklarının değer kaybettiğini gösteriyor.

Bu defa farklı olur mu? Sanmıyoruz. Nisan ayından beri gelişmekte olan ülke varlıklarındaki sert kayıplar ve gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi ve tahvil fonlarından yabancı yatırımcıların istikrarlı olarak çıkışı tarihin tekerrür ettiğini gösteriyor.

Borsa İstanbul ucuz değerlemesi, düşük yabancı payı ve finansal baskılamadan kaçan yerleşik yatırımcının hisse senedine yönelmesi sayesinde dünyaya göre daha iyi dayanıyor.

Ancak, bu faktörler endeksi bir yere kadar ayrıştırabiliyor. Borsa İstanbul Türk lirası bazında gördüğü zirve seviyelere yakın yerlerde işlem görse de, MSCI Türkiye yıl içinde gördüğü dolar zirvesine göre yüzde 16 gerilemiş durumda.

Endeksteki gerilemeleri genelde alış fırsatı olarak görme eğilimindeyiz. Orta vadeli yatırım yapan, kaldıraç kullanmayan ve oynaklığa karşı duyarlılığı sınırlı olan yatırımcılar için Borsa İstanbul cazip fırsatlar sunuyor. Ancak ABD piyasalarının ayı piyasasına girdiği kötü senaryoda, kısa vadede piyasa oynaklığı artabilir ve fırsat penceresi uzun süre açık kalabilir.

Borsada haftalık kazançlar ve kayıplar

 

Borsada satış baskısı arttı

 

Borsada yabancı çıkışları rekor kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömer saraç14 Haziran 2022 06:15

    Endeks 2 dolara kadar yön yukarı

  • Ali Ak13 Haziran 2022 16:37

    işyatırım diyorsa KESIN yanlış çikar.Bist100 bugünü bile + kapatir.Ağustos sonu 3000 deyiz.Bist100 DEVAM DEVAM.!!!!

  • Veli kara14 Haziran 2022 08:27

    Yazılanı okumadan yorum yazdın aleko

  • Klgyo soygun var13 Haziran 2022 15:47

    Sanki borsa 260bin oldu hisselr de yükseldi bazı hissler hariç geçen senenin yarı fiyatında..olan küçük yatırımcya oldu ..patronlar beraber .kucuk yatırımcı perişan oldu..

  • Zek13 Haziran 2022 12:26

    Borsa çok çıktı vatandaş çok kazandı fazladan ehya olmasın yılsonu na kadar git gelle devam desin

  • Mucise Reis ;)13 Haziran 2022 11:00

    bu devirde küçük esnafda battı, ücretlide borç batana battı, borsacısıda, dövizciside, pariteler arası oynayanda, vb. vb. o kadar suni müdehaleler olduki, ayakta kalanlar gerçek , defalarca krizler geçirmiş görmüş realistler oldu. Birazda şans lazım tabi. Bu işler böyle hergün durduk yere yükselen borsaları hatırlayın.. tavan tavan tavan tavan abuk subuk kağıtlar, parasal genişleme bollaşma bitti , zaten bugunler beklenıyordu. o günlerde herkes kazanırken bugunlerde bizler kazanıyoruz... ee o kadar fark olsun, biz tokatlar yiyeyerek geliştirdik bugunlere geldik. farkımız olsun ;:D

  • Aotlu13 Haziran 2022 10:47

    İzdemir ve cemas ne bohtan bir şirketlerimiş bezdik yazıklar olsun size

  • Ali13 Haziran 2022 09:54

    Borsadan kaçın. Ben dolara geçtim. Eylülde tekrar borsanın yükselişi başlar. Eylüle kadar dolardayım.

  • Tikat13 Haziran 2022 09:38

    Biraz sonra görürüz kısayı uzunu son dönemde eksi açıp gün içinde toparlamasına alıştık dikkat edin bugün aynı senaryo olacak sanıp binmeyin daha dibe gidecek..

  • Mehmet Akif 13 Haziran 2022 10:12

    Doları aldın ya ülkem insalarına zarar veriyor