E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yabancı çıkışları rekor kırdı---

Borsada yabancı çıkışları rekor kırdı

Borsada yabancı çıkışları rekor kırdı
10 Haziran 2022 - 15:16 borsagundem.com

Mayıs ayında, yabancıların net satım işlemleri 885,2 milyon dolar oldu. Net satım tutarı bu yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Borsa İstanbul Pay Piyasasında Mayıs ayında yabancı yatırımcılar 885,2 milyon dolar net satım yaptılar.

Böylece yabancıların üst üste altıncı ayda da net satış tarafında yer aldılar. Yıl başından bu yana satışları 2,1 milyar dolara çıkarken, son 5 yıldaki yabancı çıkışı 10 milyar dolar civarında gerçekleşti. Yılın ilk 5 aylık döneminde ise yabancıların alımları 85,7 milyar dolar, satımları 87,8 milyar dolar oldu. Böylece net satım tutarı 2,12 milyar Dolar seviyesine ulaştı.

Mayıs ayında yabancılar 16 milyar 698 milyon 557 bin 408 dolar tutarında alım yaparken, 17 milyar 583 milyon 768 bin 613 dolar tutarında satım gerçekleştirdi. Böylece yabancıların net satım işlemleri 885 milyon 211 bin 205 Dolar oldu. Net satım tutarı bu yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Bu satışlarda Garanti BBVA’nın gönüllü pay alımı etkili oldu. Öyle ki Garanti BBVA hisselerinde yabancı çıkışı mayıs ayında nette 200 milyon dolar olarak gerçekleşti. Borsa İstanbul’da ise yabancı takas oranı %35 seviyelerinin altına geriledi.

Mayıs verileri açıklandı: İşte yabancıların BİST'teki tüm işlemleri

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Yabancılar 129,4 milyon dolarlık hisse aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup11 Haziran 2022 22:56

    türkiye ekonomisi tımarhaneye dönüştü

  • Kaçkar KAPLANI11 Haziran 2022 12:43

    Yabancı hızlı alım ve satım yapıyor. Türkiye'de bir gün sonrasını kestiremedikleri için de hafta sonu yoğun şekilde satıp nakitte bekliyor ve pazartesi tekrar dalıyorlar. Al - satla 800 küsür milyon karı yerli yatırımcıdan kapıyorlar. Kaçan yine bizim paralar oluyor. Faiz düşecek oraya buraya sefer yapacağız şeklinde sesli düşünceler bize ayak bağı oluyor.

  • memet11 Haziran 2022 11:01

    içlerinde kötü bir his varsa gitmeleri normal

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ10 Haziran 2022 17:09

    Ülkemiz artık lüks yurdışı ürünlere kapısını kapatmaz ise asla ve asla dövizin yükselişini önleyemezler ne yaparlar ise yapsınlar.yabancılar çıksın biz bize yeteriz.

  • Son Para11 Haziran 2022 09:38

    2018 senesinde başladılar senin dediğine hakikaten ancak bir sıralama hatası oldu bizim gariban eldivenlerden başladılar lüksden değil sanırım kendileri eldiven kullanmadığı için oradan başladılar gercektende çok lüks eldiven,kardes senin dediğini yapamazlar audi bmw vos vos merso iphone vs vs yasaklarsan onlarda seni yasaklar ihracatın patates döner kolay değil öyle o işler ha gariban ürünlere bak onları yasakla sıkıntı olmaz ağalar kullanmıyor nasılsa.

  • Ruhi10 Haziran 2022 17:05

    Borsanında içine etti hırsızlar.Ne huzur kaldı nede sağlık.

  • Küçük Yatırımcı10 Haziran 2022 16:05

    Ekonomi yönetimi uygulanan program yerine borsayı teşvik edecek, gözle görülen mevcut şirketlere ortak olmayı teşvik edebilirdi. Ama belirli tahtalar harici yatırımcının bir kuruş kazandığı olmadı. Bu sistemsizlik beni perişan etti. Ülkemde ticaret amacıyla kullanılması gereken dolar Kkm sayesinde yatırım aracı oldu. Altın bana göre süs eşyası, dolarda şirketlerin ticari ilişkileri için gerekli degis tokuş aracı. Bu kadar TL ve kurumlar ezdirilmemeliydi. Onlarda borsadaki yatırımcıya sahip çıkmadılar. Yeniden değerlemeleri yapılmadı. Mevcut fiyatları kendilerine yakıştırdılar. Ani düşüşler short için işlerine geldi. Altta kalanın canı çıksın misali. Bir tane Kap gelmedi. Borsadaki şirketlerle acil eylem planı yapılmalı. Mesela Akbank 19 Nisandan itibaren sert düşüşünün nedeni neydi? Yada Toaso bir Doblo yüzünden 6 ayda 99 TL den 63 lere değer kaybetmesinin sebebi neydi? Ercb, Gerel vs. Birçok şirkette buna benzer örnekler var.