E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul haberlere odaklandı---

Borsa İstanbul haberlere odaklandı

Borsa İstanbul haberlere odaklandı
18 Aralık 2013 - 08:59 borsagundem.com

Bugün de devam edebilecek olası yurtiçi gelişmeler ile endekste dalgalanmalar görme olasılığımız yüksek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:

"Yurtiçi gelişmeler endeksi baskıladı…

BİST 100 endeksi dün gün içerisinde 73.789 – 70.121 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 5,21’lik değer kaybı ile 70.946 fiyat seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık Endeksi yüzde 6,21 Sanayi Endeksi ise 4,23 değer kaybı yaşamıştır.
ABD tarafında TÜFE verisi beklenti olan yüzde 1,3 seviyesinin hafif altında yüzde 1,2 olarak gerçekleşmiştir. ABD cari dengesi ise beklentilerden iyi gelmiştir. Euro Bölgesi’nde ise Euro Bölgesi ve Almanya güven endeksleri beklentilerin üzerinde gelmiştir. Dün FOMC öncesi Euro bölgesi ve ABD endeksleri satıcılı idi. Asya borsalarında ise FED’in bu akşamki toplantısı öncesinde iyimser bir hava görülüyor. Gelişmekte olan ülke borsalarında da alımların etkili olduğu görülüyor.
BİST 100 endeksinde düşüşlerin yaşanmasında ağırlıklı olarak yurtiçi kaynaklı haberler etkili olmuştur. Dün sabah saatlerinde gelen soruşturma haberleri ile endekste düşüşler gördük. Düşüşlerde etkin olan taraf Bankacılık Endeksi olmuştur. Özellikle Halkbank ve Emlak
Konut hisseleri dün günü yüzde 12 üzerinde değer kaybı ile kapatmıştır. BİST 100 endeksindeki düşüşlerde Halkbank’ın büyük payı olmuştur. Ayrıca TCMB kararları dün piyasaların takibinde olurken endeks üzerindeki etkisi sınırlı kalmıştır. Yüzde 4,5 olan 1 hafta vadeli repo faizi değiştirilmezken ihale tutarı 10 milyar TL’den 6 milyar TL’ye indirilmiştir. Bunun dışında piyasa yapıcı bankalara yüzde 6,75 ile yapılan fonlama tutarı 23 milyar TL’den 6,5 milyar TL’ye indirilmiştir. Önceki toplantıda 1 ay vadeli repo ihalesini kaldıran Merkez Bankası’nın yılsonuna doğru USDTRY üzerinde etkili olma çabaları artmaktadır. Faiz oranlarında değişikliğe gidilmese de tutarlar ile sıkılaştırma devam etmektedir.
Bugün ABD tarafında konut başlangıçları verisi ile akşam açıklanacak olan faiz oranı kararı ile varlık alımlarındaki azaltım beklentisi ile ilgili açıklamalar piyasaların takibinde olacaktır.
Ekonomistlerin yüzde 34’ü varlık alımlarında Aralık ayında azaltım beklemektedir. EuroBölgesi’nde ise Alman Ifo iş ortamı endeksi verisi takip edilecektir. Türkiye tarafında veri akışı bulunmamaktadır.
Teknik açıdan BİST 100 endeksinin 70.000 destek seviyesi üzerindeki tutunmaları 72.500 direncinin hedeflenmesini olası kılacaktır. Bugün de devam edebilecek olası yurtiçi gelişmeler ile endekste dalgalanmalar görme olasılığımız yüksektir. FED’in tahvil alımlarını 15 milyar veya daha fazla azaltması durumunda ise BİST 100’de yarınki açılış sonrası aşağı hareketler sert olabilir. Düşüşlerde 70.000 ve 68.500 destek seviyeleri takip edilecektir. FED’in tahvil alımlarını azaltmaması halinde endeks önümüzdeki günlerde, gelişmekte olan piyasalardaki rahatlığa bağlı olarak desteklenebilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 72.500/73.500/74.000  destek seviyeleri 70.000/68.500/66.500 olacaktır.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa Kılıç18 Aralık 2013 09:07

    Hırsızlık ortaya çıkarılıyor , kaybeden yine ben oluyorum. Üstelik aklanarak (temiz oldukları için değil ,yargıya güvenmiyorum) çıkacaklarına inanıyorum , bu arada olan biz ky oluyor.