E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul günü düşüşle tamamladı---

Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul günü düşüşle tamamladı
13 Nisan 2022 - 18:10 borsagundem.com

BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,14 değer kaybıyla 2.460,43 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi açılışta, önceki kapanışa göre 18,90 puan ve yüzde 0,77 değer kazanarak 2.482,66 puana yükseldi. Endeks böylece tarihinin en yüksek seviyesine çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,01 ve holding endeksi yüzde 0,81 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 8,67'yle madencilik, en çok kaybettiren yüzde 1,83'le inşaat oldu.

Borsa günün ilk yarısında 2.497,83 puana çıktı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 2.497,83 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Günün ilk yarısında 2.497,83 puanla rekor seviyeyi gören BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,04 ve 25,66 puan değer kazancıyla 2.489,42 puan oldu. Toplam işlem hacmi 27,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,02, holding endeksi yüzde 0,42 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 9,21 ile madencilik, en çok gerileyen ise yüzde 2,73 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

BIST 100 endeksi günü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,14 değer kaybıyla 2.460,43 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 3,33 puan azalırken, toplam işlem hacmi 62 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,57, holding endeksi yüzde 1,35 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 8,33 ile madencilik, en çok gerileyen ise yüzde 5,81 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

Günün ilk yarısında 2.497,83 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gören BIST 100 endeksi, bu seviyeden gelen satışlarla 2.460 puanın hemen üzerinde dengelendi.

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), martta aylık bazda yüzde 1,4 artarken, yıllık bazda yüzde 11,2 ile verinin hesaplanmaya başlandığı Kasım 2010'dan bu yana en yüksek artışı kaydetti.

Analistler, ABD başta olmak üzere küresel ölçekte etkili olan enflasyonun merkez bankalarını daha da şahinleştirebileceğinden endişe edildiğini ve dünya borsalarındaki risk algısının devam ettiğini, belirtti.

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade eden analistler, yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının piyasaların odağında olacağını bildirdi.

ECB'nin politika faizini değiştirmesi beklenmese de karar metninde ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmasında bölge genelinde oldukça artan enflasyon baskısının ardından gelecek dönem para politikasına ilişkin ipuçları aranacağını aktaran analistler, veri gündeminde yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de perakende satışlar, haftalık işsizlik başvuruları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin öne çıkacağını dile getirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.500 puanın direnç, 2.410 ve 2.390 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu belirtti.

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 14'te sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 14 oldu.

BIST 100 endeksi, dün yüzde 0,60 artışla 2.463,76 puana çıkarak kapanış rekorunu kırdı.

Borsa İstanbul 3 hissede daha tedbir kararı aldı

 

Borsada kapanışın ayrıntıları

 

Borsada en fazla para girişi olan 10 hisse

KOZAA: Satışın önü açılıyor

 

Borsa İstanbul, Marka Yatırım Holding’i uyardı

 

Altında enflasyon etkisi: Yükseliş sürüyor

 

Piyasalarda enflasyonist riskler fed beklentilerini artırıyor

 

Piyasalarda enflasyon etkisi

 

Petrolde Putin etkisi: Yükselişe geçti

 

En fazla para girişi olan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena13 Nisan 2022 21:36

    hadi karyapan çıkan hisseler düştüde hiç çıkmayan hisseler niye düşüyo bunların patronlarının allah belasını versin

  • Ben13 Nisan 2022 20:00

    Putin ve ruslar z3ki mi? Isvec ve finlandiya natoya girmek istiyormus, bu ülkeleri tehdit edip onlara saldirmak mi yoksa veto hakki kullanma olasiligi yuksek olan bir nato uyesi? ile iyi iliskiler kurmak ve bu ulkeye iyi niyet gostergesi olarak ucuz petrol ve dogalgaz vermek mi akillica.

  • Dahada13 Nisan 2022 19:21

    Ümid ediyorum hepsi düşer.

  • asena13 Nisan 2022 19:17

    bu ramazanda gıdaya ihtiyaç duyulan bir zamanda gıda hissesini düşüren patronların allah belasını versin aminnnnnnnnnnnnnnn

  • KILIÇ13 Nisan 2022 19:08

    TRTgenel müdürü  trt teletex, kanalından borsaya bakıyorduk 1 haftadan beri teletex arızalı seni tuzluk olarakmı koydularda arızayı tamir ettirmiyorsun.

  • borsacı13 Nisan 2022 18:30

    geçen bu zamanar ıeyho 1.80 den aldım patron soyguna doymuyor ulan rıza kutlu ışık yat yarışcısı evladına kefen parası yapasın sen ne biçim dolandırıcısın tüm enerjiler 10 kat erttı .sen halen soygun yapıyorsun.

  • Alpertunga13 Nisan 2022 16:15

    mobil iletişim aşağılık hisse .utanmazlar hisseye destek atacağına hergün satıyorsun.yeni halka arzlar hepsi geri alım sen satım yapıyorsun.o aracı kurumla soydunuz küçük yatırımcıyı haram zıkkım olsun.

  • osman13 Nisan 2022 14:23

    iş bankası iştirakleri isfin isgyo düşüyorsa borsadan kaçın viopta short açın

  • Mucise Reis ;)13 Nisan 2022 18:18

    ? hocam haberleri birbirine bağlantı kurmalısın. Zaten borsa geneli etkisi var, birde ev yabancıya satış zorlukları çıktı. haber anajanslı ve muteahit dernekleri buyuk vırma yetkilileri satışlar azalır dedi vb. vb. yani ne olması gereklidi ? gyo ların ? Geçmiş olsun

  • Mucise Reis ;)13 Nisan 2022 13:45

    Yani kaliteli güçlü köklü firmalara demir atabilirsiniz. Orta vade yatırım mantıklı. Ekonomık program harici bir pozitiflik var. Enflasyon para arimesi Tl basımı vb. vb. Borsaya ilgili belirtitiğim etkenlerde yok. Biz bizeyiz. Ama kalite kaliteli biçimde sizlere yansıyacak diye düşünüyorum. Orta ve uzun vade imkanı lan sepet yaparak atabilir. İyi olacak kanısındayım. Çünkü aşağıdada belirttim nedenler etkenler sonuçlar yaşananlar. Global ekonımiye dönüş,  Global derecelendırmelerden alınan yatırım yapılabilir geleceği şudur budur tarzı ön kestırme raporları yabancıları bizlere getirecek :D hep böyle olmayacak borsa. o bakımdan kısa vade değil, orta-uzun vade kalite kağıtlara girip beklemeniz mentaafinize olabilir. Hiç bilmeyen aracı kurum raporlarına baksın 5 - 10 kurum atıyorum, aynı önerileleri sepete alsın. ayda 1 sepete 1 kağıt deıştırme hakkı olsun sektor ekle çıkart gibi , hedefe geleni yarısını sat başka sektor ekle gibi. sizde öyle yapabılırsınız.

  • sedat13 Nisan 2022 13:01

    Rekorla başladı da iş bankası hisselerinde spekler malları boşaltıyor. kesin borsanın düşeceğini bildiklerinden erkenden satıp kaçıyorlar. isgyo isfin isyat malları satıp kaçıyorlar.

  • Mucise Reis ;)13 Nisan 2022 12:17

    Borsalar yükseliyor diyoruz da.. Altın da ondan çok yükseldi.. Borsalarımız değerli olduğu için mi ? yoksa altın gibi global enflasyondan dolayımı arttı :D ay çiçeği fiyatı da  yükseldi, şekerde yükseldi, sütte, mazotta, ekmekde , domateste,  yoğurtta :D  ... Yanı Borsa yükselmesi yatırımcı iştahından mı artıyor ? :D ekonomik programa inanma, programın başarısından mı Tl borsamız pozitif grafiklerle çıkıyor :D Gerçekten burada kronik sorunları aştık mı ? yabancı yükseliş var ilgi var diyip geliyor mu ?  Allah akıl fikir sağlık versin...

  • Mucise Reis ;)13 Nisan 2022 10:35

    En büyük silah FAİZ karar vede dünyada her devlet Enlasyona karşı glonbal faiz kararı ile ekonomilerini dengeliyor. Savaşan Rusya bile bu sistemi iktisadı kullandı, enerjisi yerli ve milli olduğu halde. Bizde ise bilmem kimin talimatı ile gözlerime bak, güven, kulaklarını aç, inan, vb gibi milyon usd lerin piyasaya girmesine imkan vermeyen açıklamalar geldi :D  Şuan usd  14  tl = 1 usd. bu sistem ne kazandırdı ? Bireysel zenginleşme oldu mu ? alım gücü arttı mı ? işsizlik bitti mi ? borsa yabancı geldi mi ?  enerji ucuzladı mı  ? Tarım şahlandı mı ? bireysel borçlanma düştü mü ? ne oldu? Ne kazandık ?.... Bu tablo değişeceği zaman ülkemizde bulunan yabancı parası x yatırımda yüzde 100 kazansada, değişim operasyonunda kazancı sıfır olmayacak garantisi var mı ? Yeni hükümet gelse sistem değişse yabancı nasıl etkilenir parası ve reel yatırımı ile ? Usd açıklar borç alıyoruz ha bire... saçmalık çok.

  • Mucise Reis ;)13 Nisan 2022 10:30

    Global ekonomik modele geçemediğimiz sürece yükselişlerimiz hep sansasyon, kayıt dışı para,  Global enflasyon, İç piyasa tüketimi vb yani hak etmediği seviyelerde kalacaktır. Bu var olan ekonomık modelimizde hangi yabancı kurum emanet aldığı paralar ile borsamıza girebilsin?  Hangi emeklilik yabancı kurumu, hangi hedefleri düşünerek yatırım edebilsin? Ne merkez bankası açıkmalası global iktisadi yeterli, ne maliye bakanı söylemleri iktisadi ve nesnel. Bu durumda bir ülke kendi kendine ambargo uğratıyor gibi hava oluşuyor.Firmalarımız iyi, satışlar köklü firmalarda olacak. Öle böyle yaşama zorundayız 85 milyon. Ama asli kalıcı yükselişler global modele dönerek, global aracı kurumlardan olumlu not alarak, notları gören kurumların raporları ile büyük fonların, aracı kurumların Türkiye fırsatı oluştu. sis perdesi kalkıyor önümüzü görüyoruz diyerek girişleri ile zirvelere çıkacak.