E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa eski Başkanı ve AK Parti milletvekilinden ilginç ekonomi yorumu---

Borsa eski Başkanı ve AK Parti milletvekilinden ilginç ekonomi yorumu

Borsa eski Başkanı ve AK Parti milletvekilinden ilginç ekonomi yorumu
05 Ocak 2019 - 16:47 borsagundem.com

Borsa İstanbul eski başkanı ve AK Parti Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan, ekonomideki gelişmelerle ilgili yorumda bulundu. Turhan, mevcut sorunları kalıcı olarak çözecek bir program göremediğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul eski başkanı ve AK Parti Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan, Twitter hesabından ekonomiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Turhan, mevcut sorunları kalıcı olarak çözecek bir program göremediğini söyledi. Ayrıca Turhan, '' İktisadi faaliyetteki gerileme, bankacılık sektörünün sorunlu alacakları, özel sektör sorunlarının kamu tarafından içselleştirilmesi sürüyor'' açıklamasında bulundu.

İşte İbrahim Mustafa Turhan'ın Twitter'daki paylaşımları:

İbrahim Mustafa Turhan Kimdir?

İbrahim Mustafa Turan 1968'de İzmir'de doğdu.

İzmir Saint-Joseph Fransız Erkek Ortaokulu ve Galatasaray Lisesinden birincilikle mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünü 1987 yılında Türkiye birincisi olarak kazandı. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Uluslararası Bankacılık alanında yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Cenevre Üniversitesi Institut Europeen (IEUG) ve Loughborough Üniversitesi bünyesinde misafir araştırmacı olarak bulundu. 

Yeditepe Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünde yöneticilik yaptı. 1 Nisan 2004 tarihinde TCMB Banka Meclisi Üyeliği, 7 Haziran 2006 tarihinde Para Politikası Kurulu Üyeliğine seçildi. 8 Mayıs 2008 tarihinde TCMB Başkan Yardımcısı olarak atandı. 2008-2011 yılları arasında G-20 toplantılarına Türkiye'yi temsilen katıldı. 1 Ocak 2012'de İMKB'ye Başkan olarak atandı. 30 Aralık 2012'de İMKB ile İstanbul Altın Borsası ve İzmir Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsasının birleşmesiyle oluşturulan Borsa İstanbul AŞ'nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü oldu. Bu süre zarfında birçok uluslararası kurum ve kuruluşun yönetim ve danışma kurulu üyeliğinde bulundu. Ayrıca 26. Dönem İzmir Milletvekilidir.

Turhan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (48)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir 07 Ocak 2019 21:54

    Burada yorumlara bakıyorum adamın eğitimi ile ilgili yalnızca bir iki tane yorum var. Çünkü çoğu yandaş onların içinde eğitimin hiç önemi yok çünkü Zaten kendileri de cahil, O yüzden bu memleket adam olmaz, akıllı adamlar da bu ülke dışına kaçar. Ve biz daha yıllarca Gelişmekte olan lig de mücadele veririz. Bir türlü gelişemeyiz..

  • Halo07 Ocak 2019 13:17

    Adamlar poşetle moşetle uğraşıyo ibrahim sen neden bahsediyon sende poşetle uuğraş ol bakan

  • Doğru soylersr07 Ocak 2019 12:47

    Bu cesaret le fazla gövde kalmaz doğru söyleyeni 9 koyden kovarlar

  • belirsizlik07 Ocak 2019 11:55

    en başarısız borsa başkanı osman birsen ve spk başkanı vedat akgiray ilk aklıma gelenler. 

  • Okan 07 Ocak 2019 11:05

    Borsada yatırımcıları söğüşleye sögüşleye palazlanan onlarca mübarek işadamlarına bakın, hepsi aynı politik kulvarın neferi! Onun için her zanan her durumda yola devam ilkesi işlemiş

  • Cahil Halk Partisi07 Ocak 2019 10:55

    Yorumların hemen hepsini okudum dikkatimi çeken şu oldu zihniyetsiz SOLucanların hepsinin tek derdi var DİN, İMAN bırak kardeşim milletin neye nasıl inandığına biz senin imansızlığına karışıyormuyuz.

  • Göbeğini kaşır adam 07 Ocak 2019 11:41

    Ağzınıza sağlık . Size harfiyen katılıyorum. Bunlar daha saymasını bilmeyen bir güruh ki geçen sene olağan üstü kongre taleplerinde imza adedinin bir türlü sayılamamasını insanın unutası gelmiyor . Hele bir de KAĞIT TEPE var ki tam facia . Allah CC bu aziz milleti ve ümmeti bunların şerrinden korusun...

  • L.d07 Ocak 2019 09:13

    Şimdi bu zatı muhterem Ne Anlatmaya çalıştı Anlayan varsa lütfen Açıklasında bizde Anlatalım icra makamında olduğun zamanlarıda gördük Bence hiç konuşmadan Daha iyiydi.

  • emekci07 Ocak 2019 09:06

    sınavlarda kopya çekmiş belli. bu kadar derece yapıp, bu kadar başarısız borsa başkanlığı nasıl açıklanabilir?

  • Cengiz 07 Ocak 2019 07:40

    Son 15 - 20 yılda borsada rekor dayıda yatırımcıyı söğüşleme operasyonu oldu Ve hep yapanların yanına kar kaldı. Neden acaba? ,Bu dokunulmazlıkları neden acaba? Neden hepsi aynı politik ekolün adamlar? Mesela Koç Grubu bir hissede olsaydı neler olmultu olurdu?

  • Gerçek 07 Ocak 2019 07:32

    Borsayı nasıl yönettikleri ortada Birde borsada yatırımcıları sömürme için yapılan bütün operasyon hisselerin bakın. Sahipleri ay ı politik ekolden ve dokunulmaz. Yani hep yola devam olayı olmuş be hep yapılanlar yanlarına kar kalmış

  • Cumali...07 Ocak 2019 03:05

    Bu kadar kariyerin var, üstelik milletvekilisin, harç bitti inşaat paydos mu diyosun.

  • Ahmet Sak06 Ocak 2019 18:20

    Onu oralara getiren Gul zaten yoksa bundan daha kaliteli duzinelerce adam var Turkiye de. Ama merhaba bile demezler cunku dogrulari soyleyecek adam lazim degil su andaki yonetime cahil olsun bizim olsun durumu var. Su andaki tepe burokrasi kadrolar zaten tamamen corbacilar doldurmus durumda.

  • Ufuk06 Ocak 2019 17:12

    A.Gül öncülüğündeki oluşuma girme çabası olabilir. Tweetlerine baktım bu sefer quantum, elektron vs konuşmuş. Somut öneri yok boşa eleştiri, onu herkes görüyor. Mesela TCMB Kredi kartı takasına düşük faiz ile fonlama yapabilir. Alış veriş kredi alacaklarına bankalar %2,5 komisyon istiyormuş, bu aylık %1,5 seviyesinde fonlansa kayıt içi ekonomi desteklenmiş olur.

  • : )06 Ocak 2019 16:28

    en yazkın zamanda hakkın bir soruşturma gelirse şaşmam.. ya x terör örgütü üyesi, ya halkı sokağa çağıran kriz tellalı, vb. durumlar hakkında başına iş çıkarsa hiç şaşmam...fich misinmich misin dedik durduk adamlara ne dedilerse tek tek çıktı ve çıkıyorda enflasyon 26 lerda..usd 7 lere çıktı çat çat çat diye... ya ekonomi dili uluslararası bir dildir. bu dili bilmeyen konuşmasın kütfen...

  • Mehmet Pak06 Ocak 2019 16:22

    Ak Partiye ancak bir sekilde tekrar oy veririm. O doviz kurunu tekrar 4.20 lere getirecekler. Biraksinlar bu dis mihrak falan hikayelerini kimse yemiyor. Yoksa ilk defa son 20 yildir solculara oy vericem. Sirketimde bankalar alabilir tursunu kursunlar. Konkardato yaptim.

  • Ali Saydam06 Ocak 2019 16:12

    Tl den 6 sifir atildigi 2005 den beri TL yuzde 346 devaluasyona ugrayarak Cumhuriyet tarihi rekoru kirmistir. Cumhuriyetin hic bir doneminde halk bu kadar fakirlesmemisti. Devletten yardim alarak gecinen 13 milyon vatandas var. Yani kisaca 7 milyon calisan vergi oduyor 80 milyon vatandas surunuyor. 7 milyon vergi odeyende zaten AKP tabani degil. Bu adamcagiz zaten bunlarin icinden biri yok kendi itibarini kurtarmaya calisiyor da yemez hepiniz birlikte yaptiniz.

  • vatandaş06 Ocak 2019 12:03

    Sayın Turhan bu ekonomi 2017 de birden mi çöktü. Senin vekilliğinden önceki bulunduğun ve atandığın o makam ve mevkilerde neden ekonomik önlemler alınmadı alınmasında ne yaptın da olmadı. Dövizin o bol zamanında neden stoklar altında dahil arttırılamadı sadece şu anki program boş demek kolay kendi eksiklerinizi de saymanız ve bunu şimdi neden konuştuğunu da yazmalıydın.

  • Tuğra göktürk06 Ocak 2019 10:58

    Önden özellikle attıriyorlarki.kötü durumdayız.IMF ile anlaşma yapmalıyız şimdiden alıştırıyorlar.siyasette böyle birşey zaten.

  • misafir06 Ocak 2019 10:45

    son derece sığ adamlar bunun zamanında borsada batmışlar şuçluyorlar, adamın suçu ne anlamadım kendi beceriksizliğinizi adama yamalamayın

  • hasan06 Ocak 2019 10:39

    keşke ekonominin başında olabilsen, ama kıyamet kopsa olamaz

  • misafir06 Ocak 2019 10:36

    manşete bakarmısınız 'ilginç ekonomi yorumu' ne diyeceğinizi şaşırmıssınız, adam vermiş satırı, program boş demiş yalakalık yandaşlık yapmamış farklı bir ses çıkması artık o derece anormal, herkes el etek öpecek diye bekliyorsunuz, eski yıllardaki demokratik kazanımları çok ararız.beyin mi ala sana beyin adamın kymetini bilebilsek de dinlesek ne dediğini, ama kibir kuleleri asla dinlemez.

  • broker06 Ocak 2019 10:30

    Adam 1987 Türkiye birincisi olarak boğaziçine girmiş; devamınında  master, doktora, çok donanımlı kısacası, böyle adamlar gerçekleri söylemeli zaten o nedenle korkusuz. bana görede ekonomi bilgisi damadın çok üstünde bunun eline su dökemez sayın damat, Ancak AKP için imam kökenli olsun biat etsin yeterli, sonra neden beyin göçü oluyor...sonuç harcanabilir ülke kaybeder...

  • Cego 06 Ocak 2019 10:20

    Kesinlikle doğru söylemiş. Hayret nasıl demiş

  • DOGİ06 Ocak 2019 09:28

    Bu söylemlerinle kendi ipini çektin.Herşey çok güzel, kriz mriz yok,dış mihraklar bizi kıskanıyo demeliydin.Demek ki yolun sonuna geldiğini anladın. 

  • Akmal06 Ocak 2019 01:15

    Başkan yürek yemiş. Bu ülkede kral çıplak diyenin hakkında soruşturma açılıyor. Her şey yolunda, dış mihraklari alt ettik deyin başkan. Işler iyice sarpa sarinca aldatildik, allahimiz var, CHP zaten sskyi batırdı, milli uçak, kek çay birşey bulursunuz.

  • Kaçan Grup05 Ocak 2019 22:27

    Borsada yanlış bir iş yapmış olsa AK partiden milletvekili olamazdı, verilen görevi iyi yapmış demek ki. Mesela Durmuş Yılmaz faizi %4’e indirdi, onu kovdular.

  • Gerçekler seni acıtsın06 Ocak 2019 15:39

    Üretimi, cari fazlası , gelişkin ilim irfanı, iyi eğitim sistemi, sağlam adaleti olan ülkeye gezi, mit krizi sökmez. İthalatla, borçla, talan, beton, yandaş ihale ekonomisi ile büyümeye çalışan ülkelerde en ufak olay pamuk ipliği kopmasina neden olur. Turkiyede tek sağlam yer bankacılık. Onda da batıklar artmaya başladı.

  • vatandaş06 Ocak 2019 14:45

    Gerçekler Acıdır; kendine göre düşüncesini ifade edenleri teröristlerle aynı kefeye koyamazsın. senin gibi düşünenler bu bahsettiğin olayların çıkarılmasını kolaylaştırdı. Ülkenin bölünmesine farkında olmadan destek oluyorsunuz. artı faizin artma azalmasının nasıl olduğunu da ekonomiyi okuyarak öğrenebilirsin. 

  • Gerçekler Acıdır 06 Ocak 2019 11:29

    Yalanın bini para . Faizi %4 yapan Ak parti iradesi , olmaaaaaz diyen ise senin yarenlerin. Mit krizi , gezi ihaneti, 17-25 A ve 15 Temmuz .... neler denediniz neler ... evet faizleri sonunda çıkarttınız ama nasıl olsa yine inecek . Ve o zamanlar büyük yatırımlar kısmen bitmiş olacağından atak şansınız da azalacak ....

  • vatansever05 Ocak 2019 22:03

    borsadaki yapmis olduklarniz yapacaklarinizin ornegidir ,goldasda oldugu gibi

  • Laz05 Ocak 2019 22:00

    SAYIN. BAŞKAN YAPTIĞIN YANLISLARIN HESABINI NASIL VERECEKSIN VEKİL OLDUN KURTULDÜN SANMA YERIN ALTI VAR YERIN ALTI

  • ender05 Ocak 2019 20:45

    Salla başını al maaşını,,nene lazım.

  • tarık05 Ocak 2019 20:43

    20 yıldır sermaye artırmayan şirketler var,,bu konuya bir çözüm getiremediniz.

  • Tam05 Ocak 2019 20:42

    Bundan sonra banada bir makam verin yolum bitti der gibi.....Eski başkanında BİMEKS vardı ne oldu.. Kelin merhemi olsa yatırımcısına yararı olurdu....

  • zülfikar05 Ocak 2019 20:25

    doğru söylüyor 

  • Lale05 Ocak 2019 20:21

    Ekonomi kötü, dedikleri teknik kelimelerle süslü sadece. Damat yerine beni alın diyor

  • Gerçek 05 Ocak 2019 20:12

    İhlas metro Işık’lar ve daha onlarca şirkette olan operasyonlarda hep yapanın yanına kar kalmadı beden acaba..... niye operasyonları yapanlar aynı politik ekolün adamları....

  • Masal 05 Ocak 2019 19:42

    Borsa başkanı iken daha küçük bir piyasada dahi gerekli düzenlemeleri yapamazken ülkeye havi makro dengeleri senin anlaman ve çözüm üretmen diplomayla olacak iş değil . Ki eğer olabilse idi Davutoğlu müstafi bir allame değil de halihazırda başbakanlığı bırakmış ve belki de başkan olurdu...

  • fafa05 Ocak 2019 19:31

    Senin yapacağın çalışmalar belki iktidardan edebilir.Şimdiki durum el yordamıyla yönetim.Bilime,plana  ne gerek var?  

  • KILIÇ05 Ocak 2019 18:38

    ÇÖZÜM BENDE DER GİBİ REKLAMINI İYİ YAPMIŞIN.

  • goldaszede05 Ocak 2019 18:28

    goldas kabizmi yapti,......

  • kerim05 Ocak 2019 18:11

    Yetenekliymis amma velakin bozuk para gibi harcanmis bir omur

  • Hakan Sezgin05 Ocak 2019 18:11

    Maalesef tarihin en başarısız Borsa başkanıydi. Yatırımcıyı yatan ve kalkamayan hale getirdi.

  • !Borsacı05 Ocak 2019 17:55

    Borsa başkanıyken, boyum kadar kitap ve araştırma var deyip milleti borsaya soktu, NASDAQ sistemini getirdi, nir sürü halka arza yol verdi millet borsada ütüldü. TCMB başkanı veya bakan olamayınca şimdi laf etmiş.

  • sait05 Ocak 2019 21:21

    Boyu ne kadar ki

  • METIN ÇETİN05 Ocak 2019 17:46

    Hayırdır. ..Değil mi. ..Bayram seyran. ..Allah Allah ...Neden doğru konuşuyor ki...Maalesef doğru konuşma. ..Farkındalık yaratıyor. ..Ne kadar yazık. ..

  • Berber bekri 05 Ocak 2019 17:24

    Yakarsın kendini devamlı alkışla bak herkes öyle yapıyor...