E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'e çağrıda bulundu---

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'e çağrıda bulundu

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'e çağrıda bulundu
16 Ekim 2023 - 01:01 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Guterres, ''Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz'' ifadelerini kullandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz" diyerek, İsrail'e Gazze'ye insani yardım erişimi sağlaması, Hamas'a da rehineleri serbest bırakma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

GUTERRES, İSRAİL'E SESLENDİ

Orta Doğu’da uçurumun eşiğindeyiz” değerlendirmesinde bulunan Guterres, iki önemli çağrısı olduğunu belirtti.

Hamas’a rehineleri koşulsuz bırakma çağrısında bulunan Guterres, “İsrail, Gazze’deki sivillere insani yardım sağlamak için acil ve engelsiz erişim sağlamalı.” ifadelerini kullandı.

Guterres, Gazze’de su, elektrik ve diğer temel ihtiyaçların tükendiğinin altını çizerek, BM’nin Mısır, Ürdün, İsrail ve Batı Şeria’da depoları bulunduğunu, birkaç saat içinde buradaki ürünleri nakledebileceğini kaydetti.

İki çağrısının da önemli olduğunu belirten Guterres, iki hususun da pazarlık konusu yapılmadan uygulanması gerektiğini vurguladı.

Guterres liderlere seslendi: Harekete geçin

 

BM: Gazze'de artan sivil can kaybından endişe duyuyoruz

 

BM'den Filistin ve İsrail'e itidal çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)