E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackRock gelişmiş piyasa hisseleri tavsiyesini düşürdü---

BlackRock gelişmiş piyasa hisseleri tavsiyesini düşürdü

BlackRock gelişmiş piyasa hisseleri tavsiyesini düşürdü
28 Kasım 2023 - 08:00 borsagundem.com

BlackRock Investment Institute, gelişmiş piyasa hisse senetlerine ilişkin tavsiyesini 'Nötr'e indirdi.

Dünyanın en büyük yatırım fonlarını yöneten BlackRock Investment Institute, Batı ülkelerindeki pandemi karantinalarının sona ermesinden bu yana "overweight" olan gelişmiş piyasa hisse senetlerine ilişkin notunu, cazip değerlemeler nedeniyle "nötr "e düşürdü.

Enstitü, getirilerdeki son artıştan sonra gelişmiş piyasa kısa ve orta vadeli devlet tahvillerinin beklentileri konusunda da daha pozitif hale geldiğini belirtti.

Mart 2020'den bu yana gelişmiş piyasa devlet tahvilleri için underweight tavsiyesi bulunan enstitü ancak getiriler yükseldii için nötr olarak değiştirdi. Fiyatlar düştüğünde tahvil getirileri yükselir.

Enstitü, kısa ve orta vadeli kağıtlar konusunda iyimser olsa da, yatırımcıların daha fazla vade primi talep etmesi veya uzun vadeli menkul kıymetleri tutmanın riskini telafi etmesi nedeniyle getirilerin daha fazla yükselmesini beklediği için uzun vadeli devlet tahvillerinde düşüş eğilimini sürdürüyor.

BlackRock: Yüksek enflasyon 2024’te geri gelecek

 

BlackRock, Bitcoin kurtarıcısı rolüne mi soyunuyor?

 

BlackRock’tan uyarı: Özel piyasalarda fiyatlar aşırı yüksek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)