E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackrock CEO’su: Borsalar virüsle yaşamayı öğrenecek---

Blackrock CEO’su: Borsalar virüsle yaşamayı öğrenecek

Blackrock CEO’su: Borsalar virüsle yaşamayı öğrenecek
26 Haziran 2020 - 09:54 borsagundem.com

7 trilyon doları yöneten isim olan Blackrock CEO’su Larry Fink’e göre borsalar virüsle yaşamayı öğrenecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya hükümetleri etkinliğinde CNBC’ye konuşan Blackrock CEO’su Larry Fink, dünyanın artan korona virüs vaka sayısını zamanla kabulleneceğini ve bununla yaşamayı öğreneceğini söyledi.

Milyarder fon yöneticisi, korona virüs dönemindeki hükümetleri ikiye ayırdı; Ekonomiyi önceliğine alan pragmatik bir yönetim ve sağlığı öne alan şefkatli bir yönetim.

Borsaların Mart ayında korona virüs kriziyle dip yapıp daha sonra toparlanmasını örnek gösteren Fink, vaka sayısındaki artışı yarattığı krizin borsalara birebir yansımayacağını söyledi.

7 trilyon doları yöneten isime göre dünya virüs haberleri karşısında ilk zamanlar daha hassas hareket ederken günümüzde ekonomi odaklı hareket etmeyi tercih ettiğini ve bu durumun borsaların da zamanla benimseyeceğini belirtti.

Fink, tüm dünyada ve ABD’de vaka sayıları giderek artarken New York borsasının değer kaybetmemesini hükümetlerin tercihini ekonomiye çevirdiğinin en büyük kanıtı olduğunu iletti.

Hem vaka hem de ölü sayısıyla korona virüsünün en çok vurduğu ülke olan ABD’de rekorlar kırılmaya devam ediyor. Johns Hopkins Üniversitesi, son 24 saatte 40 bin 598 yeni vakayla salgın başından bu yana en yüksek seviyenin görüldüğünü açıkladı.2 bin 430 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkede toplam 2 milyon 422 bin 91 vaka ve 124 bin 410 can kaybına ulaşıldı.

V şeklinde toparlanma

Fink’in sağ kolu Steve Schwarzman da, ekonomide gelecek birkaç ay içerisinde muhtemelen V şeklinde bir toparlanma olacağını düşünüyor.

Dünyanın en büyük alternatif varlık yönetim şirketinin kurucu ortağı Schwarzman, Pazartesi günü Bloomberg Invest Global'ın sanal etkinliğinde verdiği mülakatta "Ekonominin kapalı olmasından dolayı gelecek birkaç ayda ekonominin yukarı gitmesi anlamında büyük bir V göreceksiniz." dedi.

Aynı etkinlikte konuşan hedge fonu yöneticisi Bill Ackman, toparlanmanın yıl sonunda başlayacağını ve ekonominin 2021'in ikinci yarısında normalleşeceğini düşündüğünü söyledi. Ackman, sağlık krizine çok fazla kaynak aktarılması ile her yerde kademeli iyileşme gördüğünü söyledi.

Açığa satışsız borsa olmaz

New York borsası yükselişle kapandı

Global piyasalar salgına rağmen toparlanma eğiliminde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kalırda Kalmazda Dolarda Dolmazda26 Haziran 2020 14:31

    Bencede batan batacak kalan kalacak sonsuza kadar erteleme öteleme eksik çalışma fazladan kaptırma olmaz,kalanlarla yola devam edilecek.