E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGlobal piyasalar salgına rağmen toparlanma eğiliminde---

Global piyasalar salgına rağmen toparlanma eğiliminde

Global piyasalar salgına rağmen toparlanma eğiliminde
26 Haziran 2020 - 09:05 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende dün Merkez Bankası kararının piyasalar tarafından sürpriz olarak değerlendirilmediği belirtiliyor.

Haftanın son işlem gününde salgına dair gelişmelerin daha az gündemde olması, ECB’nin Avrupa bölgesi dışındaki Merkez Bankalarına repo ihale imkânı sunabileceği haberi gibi gelişmeler endeksler üzerindeki baskının hafiflemesine imkân tanıdı.

Asya piyasalarında bu sabah hafif alıcılı bir seyir hâkim. Çin’de piyasalar dün olduğu gibi, bugünde resmi tatil nedeniyle kapalı. Vadeliler cephesinde ise yatay alımların hâkim olduğu görülüyor. Ons altın cephesinde ise artan risk algısı ile 1760$ çevresindeki seyrin an itibariyle de korunduğu görülüyor.

Petrolde ise talep yönlü gelişmelerin yanı sıra arz tarafında üretim ve stok artışları ile zayıf görünüm sürüyor. Petrol cephesinde bugün akşam saatlerinde Baker Hughes sondaj kule sayısı verisi yakından takip edilecek. Ayrıca gün içerisinde veri takviminde ABD cephesinde yer alan veriler doların seyri açısından önemli. Diğer yandan vaka sayısına dair haber akışları da endekslerin seyri açısından kritik önemde olacak.

Yurtiçi piyasalarda ise dün güne yatay satıcılı başlangıcın ardından Bankacılık ve Sanayi endeksinde gelen satışların etkisi ile 113.419 seviyesi test edildi. Günü ise endeks %0,27 aşağıda 114.139 puanla bitirdi. İşlem hacmi ise 17,8 milyar TL ile son birkaç günlük hacmin gerisinde kaldı. Dolar/TL kuru ise 6,85 üzerindeki seyrini koruma çabasında. Kur için 6,85 – 6,90 bandı takip edilecek. Bu seviyenin üzerindeki kalıcı hareketin yanı sıra yukarıda 6,8620 – 6,88 dirençleri önemli olacak. Aşağıda ise 6,80 seviyesi izlenecek. Dün Merkezin kararı piyasalar tarafından sürpriz olarak değerlendirilmedi.

Banka, 9 toplantının ardından faizi değiştirmeme kararı aldı ve politika faizini %8,25 seviyesinde sabit bıraktı. Bugün ise içeride önemli bir veri akışı bulunmuyor. Siyaset ve sağlık cephesindeki gelişmeler yakından takip edilecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)