E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVadeli endekslerde yön yukarı---

Vadeli endekslerde yön yukarı

Vadeli endekslerde yön yukarı
13 Mayıs 2024 - 08:56 borsagundem.com

Avrupa ve ABD vadeli endeksleri yukarı yönlü hareket ediyor. FDAX yüzde 0,13, Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,1 S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,09, Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,21 ve vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,01 artıda.

Asya borsalarında gösterge endeksler yeni haftanın ilk gününde 15 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Avrupa ve ABD vadeli endeksleri de artıdalar.

FDAX yüzde 0,13, Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 0,1 S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,09, Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,21 ve vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,01 artıda.

Yaşanan bu yukarı harekette Çin'de nisan ayında enflasyonun yıllık %0,3'e yükselmesini memnuniyetle karşılanrması, Cuma günü açıklanacak olan nisan ayı perakende satışları ve sanayi üretiminde daha fazla artış olacağı beklentileri etkili oldu.

Çinli yetkililerin yurtiçindeki teşvik harcamalarını finanse etmeye yardımcı olmak için 1 trilyon yuan uzun vadeli tahvil satmaya hazırlanmaları da piyasalarda destek verdi.

MSCI'nın Japonya dışındaki Asya-Pasifik endeksi %0,1 arttı.

Piyasalarda bu hafta gözler ABD Nisan ayı enflasyon raporunun üç aylık yukarı yönlü sürprizlerin ardından bir ılımlılık gösterip göstermeyeceğinde olacak.

TD Securities analistleri, "Yuvarlanmamış çekirdek TÜFE tahminimiz olan aylık %0,27, yuvarlanmış %0,2'lik artışa kıyasla güvercin bir sürpriz için daha büyük risklere işaret ediyor" dedi.

Düşük bir rakam, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) temmuz ayında faiz artırımına gidebileceğine dair bahisleri artırabilir ki bu ihtimal şu anda yalnızca %25 olarak fiyatlanıyor. Aynı şekilde, yüksek bir enflasyon rakamı faiz indiriminin eylül ayını geçmesine neden olabilir ve bu yıl için 42 baz puanlık gevşeme fiyatlamasını zora sokabilir.

Borsada hangi sektör öne çıktı?

 

Ünlü yatırımcı Munger'den 14 yatırım öğütü

 

Endeksten hızlı yükselenler (13/05/2024)

 

Günün önemli şirket haberleri 13/05/2024

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)