E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin, 1 trilyon yuanlık tahvil planını uygulayacak---

Çin, 1 trilyon yuanlık tahvil planını uygulayacak

Çin, 1 trilyon yuanlık tahvil planını uygulayacak
13 Mayıs 2024 - 06:42 borsagundem.com

Çin MB, ekonomiyi canlandırmak için 1 trilyon yuan tutarında uzun vadeli tahvil satma planlarını uygulamaya koymaya başladı

Financial Times'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Çin MB, ekonomiyi canlandırmak için harcamaları artırırken, 1 trilyon yuan (140 milyar $) tutarında uzun vadeli tahvil satma planlarını başlattı.

Habere göre, Çin Merkez Bankası, devlet tahvillerinin ilk partisinin satışının fiyatlandırılması konusunda brokerlardan tavsiye istedi.

''EKONOMİNİN MODERNİZASYONU İÇİN GEREKLİ''

Çin hükümeti, Mart ayında ülkenin yasama organının yıllık oturumu sırasında tahvil satışı planlarını açıkladı ve bunun kritik alanlardaki yatırımları destekleyeceğini ve uzun bir emlak krizinin ortasında ikinci çeyrekte ekonomik ivmeyi güçlendireceğini söyledi.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkan Yardımcısı Liu Sushe, Nisan ayı ortasında kamuoyuna yaptığı açıklamada, "Tahvil satışı, ekonominin modernizasyonu için gerekli olan önemli, acil ve zorlu projelerin desteklenmesine yönelik uyumlu çabaların kritik bir parçasıdır. Bunların hepsi uzun zamandır planlanan ancak hayata geçirilemeyen ve merkezi düzeyde bir itici güç gerektiren projeler" dedi.

Çin MB yetkililerine göre, ihraç edilecek yeni tahvillerin ilk partisi 80 milyar yuan ile 100 milyar yuan arasında bir tutarda olacak. Yetkililer satılacak tahvillerin çoğunun 30 yıl vadeli olacağını ancak aralarında bazı 50 yıllık tahvillerin de olacağını söylediler.

Financial Times tarafından görülen ve bazı bankalara gönderilen bir iç duyuruya göre, Maliye Bakanlığı 13 Mayıs'ta ülkenin önde gelen ticari bankalarının yetkililerini uzun vadeli tahvillerin yüklenimini düzenlemek üzere çağıracak.

Satış planları, Çin'in kabinesi olan Devlet Konseyi'nin incelemesine sunulurken, Maliye Bakanlığı ile Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu da satışın koordinasyonunda yer alıyor.

ABD’den 37 Çinli şirkete daha yaptırım

 

Çin'de altına hücumun nedeni ne?

 

Çin’de deflasyonist eğilim sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)