E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'in ABD'de alım satımı kolay hale geldi---

Bitcoin'in ABD'de alım satımı kolay hale geldi

Bitcoin'in ABD'de alım satımı kolay hale geldi
21 Şubat 2024 - 07:50 borsagundem.com

Bitcoin'in ABD'deki kripto borsalarında alım satımı, denizaşırı platformlara kıyasla daha kolay hale geldi

Bitcoin'in ABD'deki kripto borsalarında alım satımının, spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF)'leri ile birlikte, denizaşırı platformlara kıyasla daha kolay hale geldiği bildirildi.

Araştırma şirketi Kaiko'nun verilerine göre, ABD'deki alım satım platformları bu yıl şimdiye kadar Bitcoin'in orta fiyatının %2'si dahilindeki teklif ve taleplerin ortalama olarak neredeyse yarısını oluşturdu.

2023 yılında ABD dışındaki platformlar, bu metriğe göre Bitcoin piyasa derinliğinde aslan payına sahipti. Orta fiyatın %2'si dahilinde daha fazla sayıda teklif ve talep, daha iyi likiditeye işaret ediyor ve emirlerin fiyatları gereksiz yere karıştırmadan gerçekleştirilmesine olanak tanır.

Dokuz ABD Bitcoin ETF'si 11 Ocak'ta piyasaya sürülürken, on yıldan daha eski Grayscale Bitcoin Trust aynı gün bir ETF'ye dönüştü. Bu ürünlerin beklentisi ve piyasaya sürülmesi, Bitcoin'in fiyatının son 12 ay içinde iki katına çıkmasını sağladı.

Spot ETF ihraççılarından VanEck'in dijital varlık araştırma müdürü Matthew Sigel, "Bitcoin'in olumlu fiyat hareketi, piyasa katılımcılarının artan likiditeden yararlanmasıyla ABD işlem saatlerinde en belirgin hale geldi" dedi.

Kripto fonlarına sermaye girişinde rekor seviye

 

Bitcoin almak için çok mu geç?

 

Bitcoin için 100 bin dolar hayal olmaktan çıktı mı?

 

Bitcoin ETF'lerine rekor sermaye girişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)