E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’de yeni hedef 50 bin dolar---

Bitcoin’de yeni hedef 50 bin dolar

Bitcoin’de yeni hedef 50 bin dolar
26 Ocak 2021 - 12:29 borsagundem.com

Dünyanın en büyük kripto para birimi altınla olan rekabetinin devam etmesi halinde Bitcoin’in fiyatı önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 50 bin doları aşabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para borsası Luno ve aracılık şirketi OSL’den yapılan değerlendirmelere göre dijital varlıkların altınla olan rekabetiyle birlikte Bitcoin’in fiyatı 50 bin doları aşabilir.

Bloomberg’in haberine göre Londra merkezli kripto para firması Luno’nun Singapur’daki Asya Pasifik Başkanı Vijad Ayyar, ”Önümüzdeki 3, 5, 10 yılda Bitcoin'in altının küresel piyasalardaki yerini yavaş yavaş ele geçireceğinden bahsediyoruz” açıklamasında bulundu. Ayyar böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde Bitcoin’in 50 bin doları fazlasıyla aşacağını sözlerine ekledi.

Bitcoin’in fiyatı geçtiğimiz yıl dört kat yükseldi ve Ocak ayının başlarında 42 bin dolara kadar ulaştı. Kripto para birimi ardından yaklaşık 10 bin dolar değer kaybetti. Kripto para birimlerindeki ralli uzmanlar arasında görüş ayrılıklarına sebep oldu. Bazı yorumcular uzun vadeli yatırımcıların ilgisinin arttığını belirtirken diğerleri ise spekülatif alımların altını çizdiler.

Hong Kong merkezli dijital varlık platformu OSL’in Dağıtım ve Temel Aracılık Birimi Başkanı Matt Long, Bitcoin ticaretinin popülerleştiğine dikkat çekerek yatırımcıların enflasyondan korunmak için dijital altın olarak Bitcoin satın aldığını belirtiyor. Long açıklamasında Bitcoin’in fiyatının tahmin etmenin zor olduğunu ancak fonların ve aile yatırım ofislerinin portföylerinin %0,5 ila %1’lik kısımlarını dijital varlıklarda değerlendirmesiyle uzun vadede değerinin artma ihtimalinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu yıl %9’un üzerinde yükselen Bitcoin saat 12:25 itibariyle 31.630 dolar civarında işlem görüyor.

Altın fiyatları yön bulmakta zorlanıyor

 

Dolarda kritik seviyeler

 

Borsalarda balon tartışması hız kazanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)