E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin Wall Street’in kalbini kıracak---

Bitcoin Wall Street’in kalbini kıracak

Bitcoin Wall Street’in kalbini kıracak
14 Ocak 2021 - 12:22 borsagundem.com

Ana akım kurumsal yatırımcılar Bitcoin rallisine geç kaldı. Ancak riskler potansiyel getirilerden çok daha büyük

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’in fiyatındaki dalgalanmalar bu yıl da odak noktası oldu. Aynı zamanda kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e yönelik ilgisi yükseliyor. Ancak dijital varlıklara yönelmek birçok geleneksel yatırımcı için oldukça riskli. CME’nin vadeli Bitcoin işlemlerine olan ilgi, Ekim ayının başından bu yana %250 arttı. Büyük işlem hacimleri ve Bitcoin’in doğrudan alınması gerekliliğinin olmamasıyla, CME’nin sistemi, kurumsal yatırımcılar tarafından aktivite ölçütü olarak görülüyor.

Kripto odaklı serbest fonlar ve bireysel yatırımcılar, elbette istedikleri gibi yatırım yapmakta özgürler. Aşırı heyecanın hakim olduğu bir piyasada, nakit akışı olmadan volatil bir varlığa yatırım yapmak, isteyerek aldıkları bir risk. Bunun sonucunda oldukça sağlam sinirlere sahip olan yatırımcılar yüksek getiri elde etti. Ana akım kurumlar için hesaplamanın çok daha farklı olması gerekiyor. Birçok kişi fiyatların artması halinde çok az fark yaratacak olan küçük miktarlarda alım yapıyor. Ancak eğer işler kötüye giderse, tamamen spekülatif bir varlığa yatırım yapmalarının nedenlerini müşterilerine açıklamak zorunda kalacaklar.

Üçüncü çeyrekte Grayscale Investments’ın yönettiği yatırımların %81’i kurumsal yatırımcılardan geldi. Grayscale’in amiral gemisi Bitcoin Trust’ın yönettiği varlıkların değeri 2020’nin başında 1,9 milyar dolar seviyesindeyken, Eylül ayının sonunda 4,7 milyar dolara ve Salı günü ise 21,1 milyar dolara yükseldi. Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein, geçtiğimiz hafta Bloomberg’e yaptığı açıklamada, emeklilik fonlarının büyümeyi desteklediğini söyledi. Sigorta şirketleri de Bitcoin yatırımlarına yönelmeye başlıyor.

Massachusetts Mutual Life Insurance, 100 milyon dolarlık Bitcoin alımıyla, son dönemlerde ortaya çıkan bir örnek oldu. Şirketten yapılan açıklamada, alınan riskle ilgili bir sorun yaşanmadığını zira Bitcoin’deki ağırlığın Eylül ayı sonu verilerine göre, şirketin 235 milyar dolar değerindeki varlığının yaklaşık %0.04’ünü oluşturduğu söylendi.

Digiconomist’in tahminlerine göre, Bitcoin ağının elektrik tüketimi yıllık 77,78 trilyon watt seviyesinde. Bu rakam da neredeyse Şili’in elektrik tüketimiyle eş değer. Bitcoin madenciliği çoğunlukla Çin’in Sichuan bölgesi ve İzlanda gibi yenilenebilir enerjinin bol miktarda olduğu yerlere odaklanıyor. Ancak hükümetlerin iklim konusundaki hassasiyetlerinin artmasıyla, hükümetlerin Bitcoin madenciliğine öncelik verme ihtimali oldukça düşük.

Daha katı düzenlemelerin getirilme ihtimali de dijital varlıkların çekiciliğini azaltabilir. ABD Hazine Bakanlığı’nın, alım satım platformlarını daha sıkı kimlik bilgisi ve işlem kayıtları tutmaya mecbur bırakma planı, sistemin sağladığı anonimlik avantajını ortadan kaldırabilecek gelişmelerden bir tanesi. Bu riskleri almak isteyen bireysel yatırımcılar yine de yatırım yapmaya devam edebilir. Ancak kripto paralara yönelik yeni düzenleyici çerçeve planlarının giderek artması ve Bitcoin rallisinin sona yaklaşmasıyla, kurumsal yatırımcılar için Bitcoin yatırımı çok daha zorlu görünüyor.

Özel sermaye devi yatırımcıları bekleyen riskleri açıkladı

 

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak teşvik paketini bekliyor

 

Güçlenen dolar altın fiyatlarını geriletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)