E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin rallisi kurumsal yatırımlarla destekleniyor---

Bitcoin rallisi kurumsal yatırımlarla destekleniyor

Bitcoin rallisi kurumsal yatırımlarla destekleniyor
07 Aralık 2020 - 15:07 borsagundem.com

2017 yılındaki kripto para rallisinin aksine Bitcoin’in korona virüs sürecinde gerçekleştirdiği ralli kurumsal yatırımcılardan da destek aldı. Yatırımcıların geride kalma korkusu bu ralliyi daha yukarıya taşıyabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin'in 2017'de perakende yatırımcılar önderliğinde 19.000 doları geçerken finans sektörü ralli sırasında meraklı bir dinleyici gibiydi. Sektörün kripto para biriminin son yükselişinde ise daha fazla rol oynadığına dair işaretler var.

Lisanslı kripto borsaları, Bitcoin fonları ve kuant fonlar gibi trendleri takip eden düzenlenmiş vadeli işlem piyasaları, varlık yöneticileri veya aile şirketleri daha önceki rallide ortada değildi. İnsanların ömründe bir kez görecekleri bir pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte Bitcoin’in değeri tüm bu yatırımlarla %170 arttı. Daha fazla kurumun volatilitesi yüksek varlıkları tercih etmesi ise daha görünür bir durum haline geldi.

Bloomberg’in haberine göre PwC’nin Hong Kong merkezli Küresel Kripto Birimi Başkanı Henri Arslanian bir röportajında, “Düzenlenmiş kripto borsaları ve destekleyenlerin çokluğu kurumsal yatırımcılar için 'kariyer riskini' ortadan kaldırdı. 2017 yılında perakende yatırımcılar için geride kalma korkusu (FOMO) vardı. Asıl soru 2021’de kurumsal FOMO’yu görüp görmeyeceğimiz” ifadelerine yer verdi.

Bitcoin aralık ayına 20.000 dolara yakın seviyelerde rekorla başladı. Bitcoin savunucuları pandemiden dolayı zarar gören ekonomilerde teşvik paketlerinin doları zayıflattığını Bitcoin’inse bir portföy çeşitlendirme unsuru olarak altına ağırlık vermesine sebep olduğunu savunuyorlar. Şüpheci olanlarsa yükselişi perakende yatırımcılar ve skandala eğimli finans sektöründeki spekülatif profesyoneller tarafından oynanan saf bir kumar olduğunu bekliyorlar ve üç yıl önceki gibi zirvenin ardından sert bir düşüş öngörüyorlar.

Yatırımlar altından Bitcoin’e kayıyor

JPMorgan Chase stratejistleri dijital paralara yatırım yaparak fiyatlarını takip eden Grayscale Bitcoin Tröstü’nü işaret ederek Z kuşağı perakende talebi için potansiyel bir fırsat penceresi olabileceğini belirtiyorlar.

Stratejistler takımının lideri Nikolaos Panigirtzoglou’nun 27 Kasım tarihinde yayınladığı müşteri notuna göre tröstün potansiyelini aşan büyümesinde geçtiğimiz haftalarda varlık yöneticileri ve aile şirketlerinin gibi uzun vadeli yatırımcıların hamleleri trendleri takip eden emtia yatırımcılardan daha büyük bir rol oynadı.

Grayscale’in varlıkları geçtiğimiz yılın aralık ayına göre 2 milyar dolarda 10 milyar dolara yükseldi. Tröstün yatırım raporlarına göre varlıklarına sadece üçüncü çeyrekte 720 milyon dolarlık bir giriş gerçekleşti. Bu varlıkların büyük bir çoğunluğunun %81’lik oranla riskli yatırım fonlarından dijital varlıkları içeren fonlara yatırım amacıyla girdiği belirtiliyor.

New York merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Grayscale Investments'ın Genel Müdürü Michael Sonnenshein bir röportajda, "Kurumsal yatırımcılar Kovid'in ardından portföy inşası yaptıklarında ve hükümetlerin sisteme nasıl bir teşvik paketi enjekte edeceği göz önüne alındığında kendilerini yeniden konumlandırmaya ihtiyaçları olduğunu düşünüyorlar." diyerek, yatırım tahsisatlarının boyutunun büyüdüğünü de sözlerine ekledi.

Dijital varlıklar, kurumsal yatırımcılar tarafından yönetilen yaklaşık 52 trilyon dolarlık fon için bir sınır pazarı olmaya devam ediyor. Kripto para verilerini izleyen Coin Market Cap verilerine göre sonuç olarak kripto paraların toplam piyasa kapitalizasyonu sadece 580 milyar dolar. Üstelik Bitcoin mülkiyetlerinin genellikle “balina” olarak adlandırılan birkaç büyük sahip arasında yoğunlaşmış olması gibi potansiyel sorunlar da halen sürmekte.

Yine de PwC’den Arslanian varlık yöneticilerinin arttırdıkları baskıyla birlikte Bitcoin’in yatırımcılar için daha rahat bir ortam oluşmasını bekliyor. Arslanian konuyla ilgili, “Yatırımcıların fon yöneticilerine sordukları soru yavaş yavaş ‘Neden kripto paralara yatırım yaptın?’dan ‘Neden hala kriptoya yatırım yapmadın?’a dönüşecek” görüşlerine yer verdi.

Bitexen’den Ripple'daki Airdrop'a tam katılım

 

Bu yatırım trendi 2021’de kar getirecek

 

Altın dolar baskısıyla geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)