E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin neden düşüşe geçti?---

Bitcoin neden düşüşe geçti?

Bitcoin neden düşüşe geçti?
07 Mart 2022 - 09:58 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki sert yükseliş ve Rusların kripto varlıklarını dondurulmasına yönelik çalışmalar yapılıyor olması kripto paralarda sert düşeşe neden oldu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası yeniden 40 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, haftaya düşüşle başladı.

Küresel piyasalar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ve bunun sonucunda ortaya çıkan yaptırımların önceden düşünülenden daha geniş ve daha uzun süreli bir etkiye sahip olabileceğine dair endişeler n, Bitcoin haftanı ilk işlem gününde 38.000 doların altına çekti.

En büyük kripto para birimi, Pazartesi sabahı %3,7’ye kadar düşerek bir haftanın en düşük seviyesi olan 37.606 doları gördü. Saat 9.55 itibarıyla 38.000 dolar seviyesinde seyrediyor. Ether %4,6’ya kadar düşerek 2,509,98$’a geriledi, 24 Şubat’tan bu yana en düşük seviye.

Bitcoin şimdi geçen haftanın başında elde ettiği tüm kazançları geri verdi. Pazartesi günkü kayıplarda, petrolün ABD’nin Rus petrol ithalatını yasaklayabileceği ve zaten yüksek enflasyon üzerinde daha fazla yukarı yönlü baskı yaratabileceği endişeler etkili oldu. Ayrıca Batı ülkelerinin Rusların kripto para hesaplarını dondurmak için çalışmalar başlatması da Bitcoin üzerindeki baskıyı artırıyor.

MÜSİAD'dan kripto para önerileri

 

AB'den Rusya yaptırımlarını korumak için kripto hamlesi

 

Kripto yatırımlarının lideri Wall Street

 

Lagarde'dan Rusya'ya yaptırım sonrası kripto para uyarısı

 

Rusların kripto varlıklarını dondurmak mümkün mü?

 

Kripto şehir kuruluyor

 

Coinbase CEO'sundan kripto açıklaması: Ruslar için can simidi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yasin inan 07 Mart 2022 20:26

    Mistral garrimenkul on yedi kat kar dip fiyat

  • Mucise Reis ;)07 Mart 2022 14:17

    Yaşanan global gelişmeler biliyoruz. 38 altına sarkıp durmalar acaba 33bin lere dokunma durumunu oluştururmu düşüncesi kar satışlarını birazda olsa getirdi. Eğer düeşrse 33 lere dokunamda olası durumda kar satışlarımız ile mal alırız. Zafen FED gelıyor iyi kotu ortalık da izliyoruz. o bakımdan gevşeme yaşandı.kurumlarda teknık adıma ttıgı için balınalarda teknık bakıyor bu son zamanlarda...