E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin fiyatı 250 bin dolara çıkabilir---

Bitcoin fiyatı 250 bin dolara çıkabilir

Bitcoin fiyatı 250 bin dolara çıkabilir
18 Şubat 2021 - 09:03 borsagundem.com

ABD’li yatırım fonu yönetici, "TESLA gibi başka şirketler de bilançolarında Bitcoin kullanırsa fiyat 200 bin dolar daha artar" diye konuştu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kurumsal şirketlerin de ilgili göstermeye başladığı Bitcoin'de ralli devam ederken yeni tahnminler 250 bin dolara kadar yükseldi.  ARK Invest'in Genel Müdürü ve Popüler ARK Innovation Borsa Yatırım Fonunun Yöneticisi Cathie Wood, daha fazla şirket kripto para birimini bilançolarıma eklerse, tek bir Bitcoin'in şu anki fiyatından 200.000 dolar daha fazla değerlenebileceğini söyledi. Bitcoin için bir süre önce 50 bin dolara ulaşabilir şeklinde tahminler yapılıyordu. Bitcoin bu seviyeye geçti, ralli devam ediyor. 

Wood, CNBC'ye verdiği demeçte, "ABD'deki tüm şirketler nakitlerinin % 10'unu bitcoin'e yatırırsa, bu tek başına bitcoin fiyatına 200.000 $ ekleyecektir" dedi.

Wood, şirketlerin bu tür bilanço hareketlerinin hızlı bir şekilde gerçekleşeceğinden şüphelendiğini ve Bitcoin'in geniş tabanlı katılımdan önce daha da olgunlaşması gerektiğini beklediğini söyledi. Wood, ancak, kayıtlarında Bitcoin kullanan şirketlerin mevcut hızına şaşırdığını söyledi.

 Wood, CNBC'ye verdiği demeçte, "Kurumların Bitcoin satın almasını bekliyorduk, ancak  kurumsal bilançolarda nakit yerine Bitcoin kullanılması bizi şaşırttı" dedi.

TESLA, Ocak ayında 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını ve gelecekte ödeme için dünyanın 1 numaralı dijital varlığını kabul edebileceğini söylemişti.

Wood, elektrikli araçlara odaklanan şirketlerden yapay zekaya kadar uzanan yatırımlarıyla bir teknoloji meraklısı olarak görülüyor ve özellikle ARK'nın Grayscale Bitcoin Trust GBTC ile + %7,48 oranında maruz kaldığı kriptolar konusunda hevesliydi.

FactSet verilerine göre, Wood'un amiral gemisi fonu son 12 ayda yaklaşık %160 geri döndü ve varlıklarını 10 kattan fazla artırarak 22 milyar dolara yükseltti. 

Bu arada, Bitcoin fiyatları yıllık % 80 artışla 52.000 doların üzerine çıkarak rekor seviyeye yükselirken, Dow Jones Endüstriyel Ortalama DJIA % 3.3, S&P 500 SPX % -0.03,% 4.6 arttı. Nasdaq Bileşik COMP, -% 0,58 endeksleri 2021'de şimdiye kadar % 8,2 arttı.

Bitcoinde ralli devam ediyor

 

SEC Bitcoin fonlarına onay verecek mi?

 

Bitcoin, doların ardından altın paritesinde de rekor kırdı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nobut 18 Şubat 2021 17:34

    1 dolara verseler almam.

  • Bağımsız Düşünce 18 Şubat 2021 11:54

    Kripto para yeni nesil saadet zinciri dır ! Sığ piyasalar her zaman manipüle edilir ki sağlıklı bir piyasa çok kısa zamanda büyük hareketler yaşanamaz !!! Finans bilgisi hiç olmayan ve pandemi de umudunu yitirenler şansını kumarda denemek istiyor fakat bu kumar da ADALET yok ! Günümüz finansal sistem aynı 1930 abd krizi durumunda.

  • mantık18 Şubat 2021 10:08

    Manyaklığın sınırı yok.  Bunun bir sanat değeri mi var?  Somut bir değerlendirme yapabilir misin?  Sadece al gülüm ver gülüm. İnsanlık tarihinin en büyük sahtekarlığı aynı zamanda ahmaklığı.