E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSEC Bitcoin fonlarına onay verecek mi?---

SEC Bitcoin fonlarına onay verecek mi?

SEC Bitcoin fonlarına onay verecek mi?
15 Şubat 2021 - 15:55 borsagundem.com

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun uzun bir süredir Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonlarına onay vermesi bekleniyor. Büyük şirketlerin baskısı ve Bitcoin’deki güçlenmeyle birlikte beklenen onay bu sene gelebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli varlık danışmalığı şirketi KKM Financial’ın Kurucusu ve CEO’su Jeff Kilburg, Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonlarının (ETF) 2021’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayını alabileceğini belirtti. Aynı zamanda borsa ticaret şirketi Valkyrie’nin de ortaklarından olan Kilburg CNBC’ye yaptığı açıklamada SEC’in kararını değiştirmesinin ardından şirketler sahnesinde de önemli gelişmelerin olacağını duyurdu.

ABD borsalarında en az 10 firma Bitcoin tabanlı ETT’ler için başvuruda bulundu ve onay almayı başaramadı. SEC’in söz konusu fonlara onay vermemesindeki en çok görülen gerekçe güvenlik konusuna ilişkin endişeler ve kripto borsasının olgunlaşmamış olmasıydı.

Kilburg konuyla ilgili açıklamasında esprili bir ifadeyle, “Buradaki yaklaşım stratejik olarak eşime evlenme teklif etmeme benziyor. Ona da 15-20 defa teklif ettim ve en sonunda ‘Evet’ dedi” sözlerine yer verdi.

Bitcoin’in Tesla ve diğer büyük şirketlerin gösterdiği ilgiyle birlikte rekor seviyelere yükselmesi ve Chicago Borsası’nın (CME Group) bu hafta Ethereum vadilerini başlatması, Kilburg’a göre SEC’in kripto para alanını tanıması için görmesi gereken doğrulamayı sağlıyor.

CME hamlesini Bitcoin ETF’lerinin açılması şansı için önemli bir kazanç olarak gösteren Killburg, “Bana kalırsa 2021 yılında her şey bir noktada birleşmeye başlıyor” dedi. Kilburg'un ortağı olduğu Valkyrie, Ocak ayı sonlarında fonun kendi versiyonları için başvuruda bulundu.

Kilburg, “ETF aracılığıyla bir çözüm sunabilirlerse, düzenleyebilirlerse ve Bitcoin’in gerçek spot fiyatından daha düzgün bir ticarete dönüşürse, bu aktif ve pasif yatırımcılar hatta Bitcoin’lerini çılgıncasına elinde tutanlar için bile bir kazan-kazan çözümü olur” dedi.

2022'ye de sarkabilir

Borsa yatırım fonlarına odaklanan yayın organı ETF Trends’in CEO’su Dave Nadig aynı röportajda ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu Eski Başkanı Gary Gensler’in SEC’in başına gelmesi halinde çözümün her zamankinden daha yakın olabileceğini ve kripto paraların meşruiyet kazanabileceğini belirtti.

Nadig, “Belki de bu konuda çok fazla Pollyannacı değilim. Halen 2022 yılını beklediğimizi düşünüyorum. Ancak ben de bunun kaçınılmaz hale geldiği görüşündeyim ve sanırım geleneksel ETF olsun ya da olmasın döviz ticaretinde kripto araçların bir şekilde tamamen akışkan hale geldiği bir sürece ilerlemeye başladık” açıklamasında bulundu.

ETF uzmanı Bitwise 10 Kripto Endeksi Fonu ve Grayscale Bitcoin Fonu gibi büyük miktarlarda desteklenen borsa dışı fonların başarısını gösterdi.

Nadig, “Bence bu gerçekten de SEC’in elini zorluyor. Tesla gibi şirketler Bitcoin'i önemli bir bilanço varlığı haline getirdiğinde ve tüm bilanço varlıklarının ticareti borsa dışı piyasalarda olan şirketler oluştuğunda, onlar için daha uzun bir süre hayır demenin de zor olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Kripto paralar doların yerini mi alacak?

 

Dolar, 7 liranın altında: Düşüş sürer mi?

 

Bitcoin yatırımcılarının Rus ruleti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)