E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar'Bitcoin 100 bin dolar yolunda'---

'Bitcoin 100 bin dolar yolunda'

'Bitcoin 100 bin dolar yolunda'
06 Eylül 2021 - 07:52 borsagundem.com

Bloomberg’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin için altı haneli fiyat hedefini yineledi.

Bloomberg’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin (BTC) için altı haneli fiyat hedefini yineledi. McGlone, tarihin ilk kripto parasının doları tamamlayacak bir küresel rezerv varlığı olma yolunda ilerlediğini düşünüyor.

Bloomberg, eylül ayı için kriptoya genel bakış yazısında yaz boyunca yüzde 50'den fazla düzeltme yaşayan BTC için 100 bin dolar, Ether (ETH) için ise 5 bin dolar fiyat hedefi olduğunu açıklamıştı.

McGlone, “Kripto varlıklar, yılın ikinci yarısında yeni ve tazelenmiş bir boğa piyasasında gibi gözüküyor" diye özetledi. Stratejist, altın ve devlet tahvillerinin geride kalan performansı göz önüne alındığında, BTC veya ETH içermeyen portföylerin "çıplak" olacağını ileri sürdü:

Altın ve tahvilden oluşan portföyler, Bitcoin ve Ethereum içermedikleri sürece giderek çıplak hale geliyorlar. Risksiz varlıklarda yaşanacak makro bir gerileme, kripto boğa piyasası için en büyük tehdidi oluşturuyor.

Bitcoin için altı haneli fiyat tahminleri yeni bir şey olmasa da, McGlone'un uzun vadeli tahminleri BTC'yi küresel finans sisteminin merkezine yerleştiriyor. "Bitcoin'in dijital geleceği temsil ettiğini düşünüyoruz" diyen McGlone, şöyle devam etti:

“Dijital rezerv varlığı olan Bitcoin'in, gelecekte dolara tamamlayıcı olacağını öngörüyoruz.” Bitcoin’in destekçileri, merkez bankalarının para arzını şişirdiği, servet eşitsizliğini artırdı ve ürün, hizmet ve varlıkların fiyatının artmasına yol açtığı bir dönemde, BTC'nin olgunlaşarak küresel rezerv varlığı olacağına inanıyor.

Son  24 saatte yüzde 3,6 değer kazanan Bitcoin, çeviri yayın saati itibarıyla 51.763 dolardan işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)