E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST’te ne zaman hızlı bir fiyatlama yaşanabilir?---

BİST’te ne zaman hızlı bir fiyatlama yaşanabilir?

BİST’te ne zaman hızlı bir fiyatlama yaşanabilir?
01 Haziran 2022 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım: Tarihi zirvenin bulunduğu 2.562 seviyesi kısa vadeli ilk direnç noktası olup, zirve üzerinde 2.600’lü seviyelere doğru hızlı bir fiyatlama yaşanabilir

Son günlerde kısıtlamaların gevşetilmesi ve vaka sayılarındaki düşüş konusunda Çin’den gelen olumlu haberler ile Fed’e ilişkin agresif sıkılaşma endişelerinin yatışması küresel risk iştahını destekleyen gelişmeler oldu. Buna karşın küresel çapta ana risk başlıkları gündemdeki yerini ve önemini koruyor. Bugün küresel çapta açıklanacak imalat PMI rakamlarının yanında gün içerisinde
ECB Başkanı Lagarde ile Fed üyelerinin açıklamaları piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek
• 14:00 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Geçen hafta ortasından itibaren risk iştahındaki toparlanmanın katkısıyla pozitif bir seyrin yaşandığı küresel hisse piyasalarında dün ise bir miktar kâr satışları etkili oldu. Gün içerisinde dalgalı bir seyir ortaya koyan BIST-100 Endeksi günü %0,79 oranında yükselişle 2.547,09 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın dalgalı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,38 – 16,40 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 09:00 itibariyle 16,40’lı seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Geçen hafta ortasından itibaren küresel risk iştahındaki iyileşmenin de katkısıyla yukarı yönlü bir eğilimin öne çıktığı ve 2.500 seviyesi üzerinde tutunmanın gözlendiği BIST-100 Endeksi dün gün içinde dalgalı bir seyir ortaya koysa da günü kazançla kapattı. Sektörel ve hisse bazlı hareketlerin de öne çıktığı endekste 2.480 – 2.500 üzerinde kalıcılık korunduğu sürece yükseliş eğiliminin devam edebileceğini değerlendiriyoruz. Tarihi zirvenin bulunduğu 2.562 seviyesi kısa vadeli ilk direnç noktası olup, zirve üzerinde 2.600’lü seviyelere doğru hızlı bir fiyatlama yaşanabilir. Geri çekilmelerde ise bahsettiğimiz 2.500 – 2.480 aralığı önemli bir destek konumundadır. Bu bölge altında endekste satışların hız kazandığı ve teknik görünümün yeniden zayıflama kaydettiği görülebilir.

Bugün iki hissenin fiyatında düzeltme yapılacak

 

Piyasalar Fed'in adımlarını takip edecek

 

Piyasalardaki risk iştahı törpüleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)