E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Fed'in adımlarını takip edecek---

Piyasalar Fed'in adımlarını takip edecek

Piyasalar Fed'in adımlarını takip edecek
01 Haziran 2022 - 09:12 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Piyasalarda enflasyonist risklerin yanı sıra gelen veri akışına takiben bir fiyatlanmayı takip ettik.

Salı günü kapalı olan ABD endeksleri günü kapanışla tamamlarken gelen veri akışında ekonomik aktivitenin bir miktar performans kaybı yaşandığını söyleyebiliriz.

Avrupa endekslerinde %1,5 civarında değer kaybı yaşanırken İngiltere’de pozitif ayrışmayı takip ettik. Veri bazında Bölgede enflasyon Mayıs ayında %7,5’ten %8,1’e çıkarken piyasa beklentisi olan %7,8 seviyesini geride bıraktı. Bu duruma ek olarak tahvil faizlerindeki yükselişler gözlemledik.

Dünü yükseliş ağırlıklı olarak kapatan Asya endeksleri an itibariyle yön bulmakta zorlanıyor. Sabah saatlerindeki Çin’de imalat PMI verisi daralmayı işaret ederken Japonya’daki imalat PMI verisi Nisan ayına göre Mayıs ayında bir miktar daha yükseldi ve ekonomik aktiviteyi destekledi.

BİST100 endeksi dünü bankacılık endeksi önderliğinde %0,79 değer kazanarak 2.547,09 puandan tamamladı. Endekse hisse bazlı olarak en çok Tüpraş, Sasa, Hektaş ve Ford Otosan yer aldı.

Tekniksel olarak endeksimize baktığımızda 2500 destek seviyesi üzerinde kalması halinde yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz. Düşüş yönlü işlemlerde 2450 ve 2400 desteklerini izleyeceğiz.
Günün veri akışında Euro Bölgesinden PMI verileriyle birlikte AMB BAşkanı Lagarde’ın konuşması yer alacak. ABD tarafından ADP tarım dışı istihdam verisini takip edeceğiz. Aynı zamanda bugün Fed’in bilanço küçültmeye başlayacağı ilk gün olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. İçeride ise İTO enflasyonu ve imalat PMI verisi gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinin pozitif bir açılış yapacağı görüşündeyiz.

Piyasalarda enflasyon ve resesyon endişeleri etkisini sürdürüyor

 

Demir fiyatları talep umutları ile arttı

 

Petrolde gözler OPEC+ toplantısında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)