E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST tepki alımlarıyla 94 binde tutundu---

BIST tepki alımlarıyla 94 binde tutundu

BIST tepki alımlarıyla 94 binde tutundu
21 Haziran 2019 - 09:50 borsagundem.com

Kar satışlarıyla 93 bin puan sınırına kadar gerileyen BIST tepki alımlarıyla 94 binin üzerine kendini attı. Endeks seçim öncesi son işlem gününü %0.14 oranında düşüşle 94.022 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Seçim öncesi Borsa İstanbul’da yükselen işlem hacmi dikkat çekiyor. Hacim dün 9.1 milyar lirayı aşarak son zamanların en yüksek düzeyinde gerçekleşti. Bu durum İstanbul seçimi ve S-400 teslimatı öncesi yatırımcının pozisyon olmak istemesinden kaynaklanıyor.

Dün Borsa İstanbul’da Fed rüzgârı esti. 96 bine dayanarak yaklaşık bir buçuk aylık dilimde en yüksek seviyesini test eden endeks, S-400/F-35 açıklamaları ile kar satışı yedi. Panik satışları olarak değerlendirilen bu satışlardan sonra tepki alımları geldi. Ancak bu seferde ABD-İran arasında İHA krizi yaşandı. Bu durum tepki alımlarını baskıladı ve BIST kazandıklarını geri vererek günü yatayda tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400'lerin geliş tarihini Temmuz'un ortaları olarak açıklarken, F-35 savaş uçağı ile ilgili şu açıklamayı yaptı "F-35 olmazsa dünyanın sonu değil, uluslararası tahkimle öncelikle paramızı alacağız" dedi.

Küresel piyasalarda ılımlı bir hava söz konusu görünüyor. Kezâ hisse senetleri Ocak'tan bu yana en güçlü haftalık kazancına yöneldi.

Şimdi piyasaların gözü bu Pazar gerçekleştirilecek Yeni İstanbul seçimlerinde olacak. Bundan sonra Japonya’da gerçekleştirilecek G-20 toplantısında Erdoğan-Trump görüşmesinin öne çıkması bekleniyor. Ayrıca Trump’ın G-20’de Çin lideri Şi ile de ticaret görüşmesi gerçekleştirecek olması küresel piyasaların radarında önem derecesi yüksek olarak dikkat çekiyor.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.13 oranında düşüşle 94.033 puandan başladı. 

Günü yatayda karşılayan BIST'de, dün kapanışa doğru gelen kar satışlarının günün ilk yarısında da devam ettiği görüldü.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.44 oranında düşüşle 93.742 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısının ilk saatlerinde satışların derinleşti. ABD ile S-400 geriliminin sürmesi ve  ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulayabileceği beklentileri, ABD’nin İran’a olası bir müdahale riski Borsa İstanbul'a kar satışların derinleşmesinde etkili oldu.

BIST, 93.025 puana kadar geriledikten sonra tepki alımları etkili oldu. Endeks yeniden 94 bin puanı aştı.

Kar satışlarıyla 93 bin puan sınırına kadar gerileyen BIST tepki alımlarıyla, seçim öncesi son işlem gününü %0.14 oranında düşüşle 94.022 puandan tamamladı. Hacim 6.3 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri 21/6/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 21/6/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:53 itibariyle 5.8030 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7553 lira, en yüksek 5.8267 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5824 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1328 seviyesinde. Gram altın 260.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.92 seviyesinde.

Dolar yükseliş kaydediyor

 

BORSA İSTANBUL KAZANDIKLARINI GERİ VERDİ

Fed'in faiz indirimi sinyaliyle 96 bine dayanan BIST, S-400 açıklamaları ve İHA kriziyle gerginleşen ABD-İran ilişkileriyle dalgalandı. BIST, FED'le kazandıklarını geri vererek günü %0.09 oranında düşüşle 94.157 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul kazandıklarını geri verdi

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜNDEMDEKİ ÇOK ÖNEMLİ SORULARA YANIT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki uluslararası basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemdeki çok önemli sorulara yanıt verdi

 

ABD'DEN EKONOMİK YAPTIRIM TEHDİDİ

ABD siyasi-askeri ilişkilerden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Clarke Cooper: Yaptırım uygulanması da bir hareket şekli ve şu aşamada çok uygun bir seçenek.

ABD'den ekonomik yaptırım tehdidi

 

BOFA: HİSSE FONLARINA 15 AYIN EN GÜÇLÜ GİRİŞİ GERÇEKLEŞTİ

BofA notunda EPFR Global verilerine göre hisse senedi fonlarına 19 Haziran haftasında 14.4 milyar dolar ile Mart 2018'den beri en güçlü giriş gerçekleştiği belirtildi.

BofA: Hisse fonlarına 15 ayın en güçlü girişi gerçekleşti

 

TRUMP'IN POWELL'A FAİZ BASKISI SÜRÜYOR

ABD Başkanı Donald Trump, faizleri indirmesi için ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell üzerinde baskı kurmaya devam etti.

Trump'ın Powell'a faiz baskısı sürüyor

 

TRUMP'TAN 'İRAN'A SALDIRACAK MISINIZ?' SORUSUNA TEHDİT GİBİ YANIT

ABD Başkanı Trump, ABD'ye ait bir insansız hava aracını düşüren İran'a "İran çok büyük bir hata yaptı" sözleriyle tepki gösterdi. Trump ayrıca, 'İran'a saldıracak mısınız?' sorusuna 'Kısa sürede öğreneceksiniz' cevabını verdi.

Trump'tan 'İran'a saldıracak mısınız?' sorusuna tehdit gibi yanıt

 

CENTCOM İHA'NIN İRAN TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığınca, Hürmüz Boğazı üzerinde uçan ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının İran tarafından düşürüldüğü doğrulandı.

CENTCOM İHA'nın İran tarafından düşürüldüğünü doğruladı

 

İRAN, ABD İHA'SININ VURULMA ANI GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

İran ordusu, ABD İHA'sının vurulma anına ait görüntüleri ve vurulduğu koordinatları paylaştı.

İran, ABD İHA'sının vurulma anı görüntülerini paylaştı

 

PUTİN: ABD-İRAN ÇATIŞMASI FELAKET OLUR

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ile İran arasında silahlı çatışmanın bölge için "felaket" olacağını belirterek, "Böyle bir çatışma, şiddeti ve Orta Doğu’daki mülteci akınını artırır" dedi.

Putin: ABD-İran çatışması felaket olur

 

AB'DEN RUSYA'YA KÖTÜ HABER! 6 AY DAHA UZATILDI

Brüksel'deki AB zirvesinde, Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların 6 ay daha uzatılması kararı çıktı.

AB'den Rusya'ya kötü haber! 6 ay daha uzatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)