E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA: Hisse fonlarına 15 ayın en güçlü girişi gerçekleşti---

BofA: Hisse fonlarına 15 ayın en güçlü girişi gerçekleşti

BofA: Hisse fonlarına 15 ayın en güçlü girişi gerçekleşti
21 Haziran 2019 - 09:44 borsagundem.com

BofA notunda EPFR Global verilerine göre hisse senedi fonlarına 19 Haziran haftasında 14.4 milyar dolar ile Mart 2018'den beri en güçlü giriş gerçekleştiği belirtildi.

Bank of America'nın (BofA) notunda EPFR Global verilerine göre hisse senedi fonlarına 19 Haziran haftasında 14.4 milyar dolar ile Mart 2018'den beri en güçlü giriş gerçekleştiği belirtildi.

Buna göre tahvil fonlarına art arda 24. haftada da giriş olurken, 8.2 milyar dolarlık artış kaydetti. ABD hisse senedi fonlarına ise 17.8 milyar dolar ile 14 haftanın en güçlü girişi oldu.

Yatırımcılar, Japonya hisse fonlarında 1.4 milyar dolarlık alım yaparken Avrupa hisse fonlarından 3.5 milyar dolarlık çıkış oldu. Gelişen piyasa Hisse fonları 1.7 milyar dolar azaldı.

Yatırım yapılabilir seviyedeki tahvillere 22. haftada da yatırımcı girişi gerçekleşirken 6.6 milyar dolar arttı. Yüksek getirili tahvillere 1.3 milyar dolar girdi. ABD Hazine tahvillerinden çıkış 1.2 milyar Dolar ile Mart'tan beri en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Michael Hartnett öncülüğündeki BofA stratejistlerinin notunda, güvercin Fed'in, ticaret savaşının tırmanmamasının “Yüksek getirili tahviller, hisse senetleri, KOSPI Endeksi, yarı iletkenler, ham maddeler, Çin gayrimenkul hisseleri, altın ve volatilitede düşüş bekleyenlerde uzun pozisyonda kalmak” anlamına geldiği ifade edildi.

Stratejistler, yatırım yapılabilir seviyedeki tahviller ve gayrimenkul ve tüketici ürünleri gibi faize duyarlı sektörlere yönelik sürekli girişin yatırımcıların faizlerin düşeceğine inanmış olduğunun sinyali olduğunu belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)