E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den ekonomik yaptırım tehdidi---

ABD'den ekonomik yaptırım tehdidi

ABD'den ekonomik yaptırım tehdidi
21 Haziran 2019 - 09:35 borsagundem.com

ABD siyasi-askeri ilişkilerden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Clarke Cooper: Yaptırım uygulanması da bir hareket şekli ve şu aşamada çok uygun bir seçenek

ABD hükümeti Türkiye'nin planlanan Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi alımı nedeniyle ekonomik yaptırımların "çok uygun" bir seçenek olarak kalmaya devam ettiğini söyledi.

ABD siyasi-askeri ilişkilerden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Clarke Cooper Brüksel'de gazetecilerle yaptığı bir telekonferansta ABD ve diğer NATO müttefiklerinin anlaşmazlığın çözülmesi konusunda Türkiye ile görüşmelere devam ettiklerini söyledi.

Cooper, "Bir çözüm aramanın bugün imkanı var, ancak yaptırım uygulanması da bir hareket şekli ve şu aşamada çok uygun bir seçenek" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün yabancı basınla yaptığı sohbet toplantısında S-400 konusunun Rusya ve Türkiye için bitmiş bir konu olduğunu ve bu alım konusunda ABD'nin Türkiye'ye yaptırım getirebileceğine hiç ihtimal vermediğini söylemişti.

Erdoğan ayrıca "NATO içindeki şu ana kadar yaptığı bütün uygulamarıyla NATO'nun bu kadar dayanışmacı ülkesini yaptırımlara tabii tuttuğu zaman Amerika bunu çok iyi düşünmesi lazım. Bizim de kendimize has karşı yaptırımlarımız olacaktır, biz bunlara evet demeyiz" demişti.

Cooper ABD'li yetkililer ya da diğer NATO üyeleri arasında bu mesele konusunda bir görüş ayrılığı olmadığını belirtti. Cooper ayrıca ABD ve diğer NATO müttefiklerinin Türkiye'ye ısrarla alternatif füze savunma sistemleri önerdiğini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTALGÖZLÜ21 Haziran 2019 21:11

    Türkiye yavaş yavaş kozlarını ortaya koymaya başladı.iran ile ilişkiler daha sıklaştırılacak ve karşılıklı ticaret yerel paralarla olacak abd nin yaptırımları bir bir delinecektir.başka çaresi yoktur.abd bizimle kesinlikle savaşamaz eğer savaşma gibi bir gaflete düşer ise nato dağılır .çünkü günü geldiğindede diğer ülkelere saldırmayacağı ne malum.

  • ALAATTİN CAMGÖZ21 Haziran 2019 21:01

    valla usaddık arkadaş ab ve abd olarak ne yapacaksanız yapın bitsin.yapacağız edeceğiz şunu yapacağıız bunu yapacağız.zaten yıllarca ülkemizin anasını ağlattınız.ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimizi sizlerin yaptığını bilmiyorumuyoruz.

  • Trakyalı 21 Haziran 2019 19:42

    Bunlar bizi hala anlamamış.

  • Hedef 2023 21 Haziran 2019 18:23

    BOŞ BOŞ KONUŞUYORLAR

  • ALAATTİN CAMGÖZ21 Haziran 2019 17:50

    abd sürekli korkutma korkutma kokutma bizi daha tanıyamamışlar.

  • yakup KIZIL21 Haziran 2019 17:33

    Defolun gidin şerefsizler bu topraklarda Amerikalıları istemiyoruz dünyaya sizin kadar zarar veren bir millet yok. o.ç...

  • Davut Yılmaz 21 Haziran 2019 14:33

    Hiçbir yaptırım yapamazlar.. Abd blöf yapıyor.. C. Başkanı üstüne basa basa aldık ve teslim edilecek dedi. Dış işleri s400 ler kullanılacak dedi.. Bütün bunlara rağmen abd yaptırım yapmadı.. Demek ki bişe yapamayacaklar. Bırakın yaptırımı aksine bize yararı olan fed in faiz indirimi konuşuluyor :) bakmayın basında çıkanlara abd bize destek veriyor gizliden...

  • gobel6621 Haziran 2019 13:45

    ABD yaptırım kartını o kadar hor kullandı ki şu an da elinde hiç bir yaptırım kartı kalmadı. Ekonomi yaptırımını çok uzun zamandır kullanıyor, F-35 i aslında Türkiye almasa daha avantajlı lakin Türkiye ortak yapım olduğu için ses çıkarmıyor, ABD bu konuda yaptırım uygularsa çok ağır hukuki sonuçları olabilir. BU uçağı yapan firmanın batmasına sebep olabilir. ABD ile zaten aracı kullanarak uzun süredir savaşıyoruz. şU ANDA TEHDİtten başka yapacakları kalmadı.

  • E.S.21 Haziran 2019 12:12

    Ne muttefiki Natoda AB de ABDde hepsi bizim dusmanimizdir.Turkun türkten baska dostu yoktur.Artik bu serefsizleri dinlemek zorunda degiliz. Allah reise uzun ömür versin

  • Cemal21 Haziran 2019 11:21

    Kendimizi korrumak için kimseden izin almayız ABD mütyefikimiz olmadığnı kanıtladı Artık fetöye pkk yakol kanat gerip bizim gardımızı düşğrmeye çalışan bu hukuksuz devlete dur denmeli

  • Mahfi Eğilmez21 Haziran 2019 10:59

    ABD ve temsilcileri bilerek isteyerek ve art niyetli olarak bu açıklamaları yarak ülke ekonomisine baskı yapmaktadırlar. Bu şekilde borsayı düşürerek doları yükseltmek istemektedirler ki istedikleri sonucu alabilsinler.

  • Dd21 Haziran 2019 10:29

    Kendinde zarar görecek sin. Türkiye 160 ülkeyle ticaret  yapıyor. Senin yaptırım ların işe yarasaydi. Rusya on defa batmış tı. 

  • Çekic21 Haziran 2019 10:17

    Keşke S400 gelse kim senin ekonomik yaptirmini sanki şimdi çok mu güzel ekonomi doların 10tl olsa ne olur olmada biz kuru ekmek yeriz ölmeyiz ya kahrol abd ve yandaşları

  • ALAATTİN CAMGÖZ21 Haziran 2019 09:53

    olursa incirlik ve kürecik ile hava sahamızı hemen kapatırız abd ye bunu göze alamazlar.

  • ALİ ERD21 Haziran 2019 11:15

    kardeşim bence bu hava alanlarını kapatamaz çünkü onun karşılıgında muhakkak bir şeyler almışızdır hatta tehdit bile edemeyiz rahip olayıda böyle olmadı mı sonra 1 yıldır hala biz çekiyoruz !

  • Yusuf21 Haziran 2019 09:46

    Dün 96 bin zirve oldu. Sonra eeis s400 dedi yükselişi durdurdu