E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST günü düşüşle kapattı---

BIST günü düşüşle kapattı

BIST günü düşüşle kapattı
06 Mayıs 2019 - 09:46 borsagundem.com

YSK toplantısından önce, 91.541 seviyesine kadar gerileyen endeks, toplantının başlamasının ardından tepki alımlarıyla yönünü yukarı çevirdi. BIST günü %1.03 oranında düşüşle 92.982 puandan kapadı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul güne %0.98 oranında düşüşle 93.026 puandan başladı.

Borsa İstanbul güne YSK kararını radarına alarak, yurtdışı piyasalara paralel düşüşle başladı. Trump'ın Çin'e ek vergi açıklaması sonrası yurt dışı piyasalarda, özellikle Çin borsasında güçlü satışlar dikkat çekti.

Borsa İstanbul gün ortasına %1.86 oranında düşüşle 92.202 puandan girdi. Bankacılık endeksi %2.53, sanayi endeksi ise %1.51 oranında düşüş kaydetti. Ayrıca hacim günün ilk yarısında düşük seyrederek 2 milyar lirayı dahi bulmadı.

Gün ortasının ardından

BIST, günün ikinci yarısında YSK toplantısının başlamasına dakikalar kala sert düşüş kaydetti. Endeks 91.541 seviyesine kadar geriledi.

YSK İstanbul itirazlarını değerlendirmek için 14:30'da toplandı. Daha sonra YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal ederek yenilenmesine karar verdiği duyuruldu.

BIST, 91.541 puan seviyesinden tepki alımlarıyla yönünü yukarı çevirdi.

Önce 92 bin puanın hemen üzerinde dengelendi. Bir müddet burada nefeslenen BIST, kaybettiklerinin bir kısmını kademe kademe geri aldı. Bunda bankacılık hisselerindeki toparlanmanın etkisi büyüktü.

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününü %1.03 oranında düşüşle 92.982 puandan tamamladı.

Bankacılık endeksi günü %0.75 oranında, sanayi endeksi ise %1.13 oranında düşüşle günü tamamladı. Toplam hacim 4.4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Artık gözler YSK kararında...

Endeksin kısa vadeli temel odağı “YSK’nın İstanbul kararı”

Yoğun veri gündemli bir haftayı geride bıraktık. Enflasyon, FED ve Fitch derken yeni haftada artık gündem Borsa İstanbul’un kısa vadede odaklandığı YSK’nın İstanbul hakkında vereceği kararda olacak.

Borsa İstanbul’un daha önceki hareketleri onun “İstanbul seçimleri” hakkında ne kadar hassas olduğunu göstermişti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimi ile ilgili kararını vermek üzere bugün toplandı.

İstanbul seçimi ile ilgili karar toplantısı başladı

 

Türkiye-ABD ilişkileri

ABD-Türkiye ilişkilerinde yatırımcının radarında “F-35/S-400” konusu bulunuyor. ABD cephesinden son olarak “F-35 ile S-400 bir arada olamaz” söylemleri dikkat çekerken, Türkiye’den buna yanıt “S-400’de karar verilmiştir” söylemleri takip edildi.

Çin-ABD ilişkileri

ABD Başkanı Trump yine şapkasından tavşan çıkarmayı ihmal etmedi. ABD-Çin ticaret görüşmeleri rayında giderken, birden bire Trump'ın Çin'e ek vergileri artırması Pekin'i öfkelendirdi.

Günün önemli şirket haberleri 6/5/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 6/5/2019

Geçen hafta gündemde neler vardı

DOLAR/TL

Dolar saat 17:56 itibariyle 6.0106 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.9769 lira, en yüksek 6.0399 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.7287 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1188 seviyesinde. Gram altın 247.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 24.06 seviyesinde.

Dolar yükselişte

 

BORSA İSTANBUL 94 BİNDE TUTUNAMADI

Borsa İstanbul Cuma gününü %0.25 oranında düşüşle 93.946 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul 94 binde tutunamadı

 

TRUMP'TAN ÇİN GÜMRÜK VERGİLERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump Çin'e yönelik gümrük vergileri ile ilgili açıklama yaptı.

Trump'tan Çin gümrük vergilerine yönelik açıklama

 

TRUMP'IN ÇİN'E EK VERGİYİ ARTIRMASINA PEKİN NASIL TEPKİ VERECEK

ABD-Çin ticaret görüşmeleri sürerken Trump'ın Çin'e ek vergileri artırması Pekin'i öfkelendirdi. Trump'a anlamlı bir tepki hazırlığında olan Çin yönetiminin 8 Mayıs'taki görüşmelere Başbakan Yardımcısı Liu'yu gönderme ihtimali çok düşük.

Trump'ın Çin'e ek vergiyi artırmasına Pekin nasıl tepki verecek

 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: S-400'LE İLGİLİ KARAR VERİLMİŞTİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "S-400'le ilgili karar verilmiştir. Türkiye bir konuda bir anlaşmaya imza attıktan, söz verdikten sonra bu sözünü yerine getirir" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: S-400'le ilgili karar verilmiştir

 

STOLTENBERG: NATO MÜTTEFİKLERİ TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDEDİR

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımıyla ilgili olarak "Askeri teçhizat tedariki konusu, ülkelerin ulusal kararı niteliğindedir" dedi.

Stoltenberg: NATO müttefikleri Türkiye ile dayanışma içindedir

 

SHANAHAN: S-400 ALIRSANIZ F-35'E EL SÜREMEZSİNİZ

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın Türkiye'nin S-400 alması halinde F-35'e el süremeyeceğini söylemesi üzerine vekil Diaz-Balart soru sordu.

Shanahan: S-400 alırsanız F-35'e el süremezsiniz

 

GEÇEN HAFTA BORSA KAYBETTİRDİ, DÖVİZ KAZANDIRDI

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 0,88 değer kaybederken, 24 ayar külçe altının gram satış fiyatında değişim olmadı. Dolar yüzde 0,49, avro yüzde 0,83 değer kazandı.

Borsa kaybettirdi, döviz kazandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)