E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: S-400'le ilgili karar verilmiştir---

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: S-400'le ilgili karar verilmiştir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: S-400'le ilgili karar verilmiştir
05 Mayıs 2019 - 14:07 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "S-400'le ilgili karar verilmiştir. Türkiye bir konuda bir anlaşmaya imza attıktan, söz verdikten sonra bu sözünü yerine getirir" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "S-400'le ilgili karar verilmiştir. Türkiye bir konuda bir anlaşmaya imza attıktan, söz verdikten sonra bu sözünü yerine getirir. Anlaşmaya imza atmışız, bununla ilgili belirli ödemeler yapılmış zaten. Temmuz demiştik, en son Putin ile görüşmeler çerçevesinde haziran konusu da gündeme geldi" dedi.

Oktay, Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı:

* (S-400 füze savunma sistemi alınması) Önümüze çıkarmadık engeller koymadılar, akla hayale gelmedik engellerdi. Yaklaşımımız net, savunma sanayinde biz özellikle kritik konularda dışa bağımlı kalmak istemiyoruz. Hiç kimsenin kongresine gidip de biz boyun bükemeyiz, ağız eğemeyiz. Buradaki duruşumuz nettir. İstediğimiz zaman önümüze bin bir sorun çıkartan, savunma sanayinde 'Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek istiyoruz' dediğimizde de yani teknoloji transferini ve bunun finansman boyutunu da içerecek şekildeki önerilerimizin hepsine kulak tıkayan bir ülke başka bir yerden bu fırsat oluştuğunda 'Hayır, olmaz' diyecek. Kusura bakmayın, biz size göre kendimizi ve kendi savunma ihtiyaçlarımızı belirleyemeyiz. 

* S-400'le ilgili karar verilmiştir. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız da her zaman açıklama yaptı zaten. Türkiye bir konuda bir anlaşmaya imza attıktan, söz verdikten sonra bu sözünü yerine getirir. Anlaşmaya imza atmışız, bununla ilgili belirli ödemeler yapılmış zaten. Temmuz demiştik, en son Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşmeler çerçevesinde haziran konusu da gündeme geldi. Teslim almak için fazla da bir şey kalmadı zaten.

* Biz ikili falan oynamıyoruz, çok net oynuyoruz. Bunu Rusya ile de açık konuşuyoruz zaten.

* İsrail'in AA ofisinin de olduğu binayı vurması) Ne AA çalışanlarının ne de Türkiye'nin kararlılık boyutunda hiçbir şeyini değiştirmez. Olay üzerine hem Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nü hem çalışanlarını çok daha kararlı buldum. Kendilerini kararlılıklarından dolayı kutluyorum. 

* Basın özgürlüğünden bahsedenler bunlar değil mi? Basın özgürlüğü diye bütün dünyayı ayağa kaldıran bunlar değil mi? Peki hiç kimseden bir şey duyuyor musunuz basın özgürlüğü adına? Türkiye'deki konuşanlara da bunu söylüyorum özellikle, birkaç açıklamanın dışında. Benzer bir saldırıyı Türkiye asla yapmaz ama diyelim ki bunun binde birine yakın bir şeyi Türkiye yapsaydı görürdünüz dünyadaki hareketliliği. Nerede bu dünya? Basit açıklamaların dışında.

* ("AA'nın Washington muhabiri ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne bu saldırıyı soruyor. Ama saldırı ile ilgili herhangi bir cümle, ifade kullanmadan, sadece İsrail'in bu mücadelesine hak verdiklerini ifade eden bir beyanatı oluyor" değerlendirmesi üzerine) İsrail'in hangi mücadelesine hak verdi acaba? Onu da açıklasalar.

* Yahudilerin yaşadığı soykırım boyutunda filmlerle zihinlere kazınan bir şeyden siz aynı yapıda başka bir zihniyete dönüşeceksiniz. Size yapıldığını söylediğiniz zulmün aynısını başkasına fazlasıyla yapacaksınız. Ve bunu da kimsenin haberleştirmesini istemeyeceksiniz. Hiç kimse bunu konuşsun istemeyeceksiniz.

* (YSK'nin İstanbul seçimine ilişkin vereceği karar) Baskı olayı varsa bu muhalefet tarafındadır, iktidar tarafından böyle bir baskı asla ve asla, hele hele iktidar gücünün kullanılması şeklinde bir şey asla söz konusu değildir. 

* (Tel Rıfat bölgesi ile ilgili yeni bir sürecin olup olmayacağına ilişkin bir soruya) Rusya, İran, Türkiye arasında devam eden çalışmalar, Suriye'nin orta ve uzun vadede toprak bütünlüğüne yönelik çalışmalar. O çerçevede karşılıklı anlayışa dayalı o noktada bizim durmamız konusu idi. Tabii ki bu saldırılar devam ederse başka şekiller alabilir, ilgili bütün birimlerimiz Rusya ile görüşüyor. (SPUTNIK)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :