E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBirleşmiş Milletler'den Rusya'ya teşekkür---

Birleşmiş Milletler'den Rusya'ya teşekkür

Birleşmiş Milletler'den Rusya'ya teşekkür
02 Eylül 2022 - 10:07 borsagundem.com

Rusya'nın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ekibini koruma çabaları BM'de memnuniyetle karşılandı.

Birleşmiş Milletler Genel sekreterin baş sözcüsü yaptığı açıklamada, BM'nin Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santralini denetlemeye gelen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) ekibini koruma çabalarından memnun olduğunu söyledi.

Stephane Dujarric New York'ta gazetecilere Moskova'nın yorumları hakkında soru sorulduğunda , "Rusya Federasyonu'nun müfettişlerimizi güvende tutmak için yapması gerekeni yapmasından memnunuz" dedi.

"Herhangi bir BM misyonunda olduğu gibi, BM personelini güvende tutmak belirli bir alanı kontrol edenlerin sorumluluğundadır" diye ekledi ve güvenlik görevlilerine teşekkür etti.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) heyeti, geçtiğimiz mart ayından bu yana Rusya’nın kontrolünde bulunan Avrupa'nın en büyük nükleer santrali Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki ilk günkü incelemelerini tamamladı.

UAEA heyetinin büyük bir kısmı 3 saatlik çalışmanın ardından nükleer santralden ayrılırken, heyette bulunan teknik ekibin santralde kaldığı ifade edildi.

Heyetin 3 Eylül'e kadar incelemelerini sürdürmesi planlanıyor UAEA Başkanı Rafael Grossi santral girişinde gazetecilere verdiği demeçte, santrale ulaşmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek, "Evet, santrale ulaşmak kolay olmadı. Ama bizim gelmemiz önemliydi. Bizim için iş şimdi başlıyor. Bir ön değerlendirme yaptık. Özveri gösterenleri görüyoruz. Santral personel ve yönetimi zor koşullara rağmen işlerinde çok profesyoneller" dedi.

Birleşmiş Milletler'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı

 

Birleşmiş Milletler'den 'ateşkese uyun' çağrısı

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Myanmar'daki idamlara tepki gösterdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)