E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBirleşmiş Milletler'den 'ateşkese uyun' çağrısı---

Birleşmiş Milletler'den 'ateşkese uyun' çağrısı

Birleşmiş Milletler'den 'ateşkese uyun' çağrısı
14 Ocak 2020 - 15:57 borsagundem.com

Hafter'in, Trablus'a saldırı için güç yığdığı bildirildi; Rusya'ya göre ise Hafter anlaşmaya sıcak

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in, başkent Trablus'a saldırmak için kentin güneydoğusundaki Terhune'ye takviye güç yığınağı yaptığı bildirildi.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı ise Hafter'in Ulusal Mutabakat Hükümeti ile anlaşmaya olumlu baktığını belirterek, yerel istişareler için 2 güne ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hafter milislerinin, Trablus'un güneydoğusunda, merkez karargah olarak kullandıkları Terhune kentine, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait zırhlı araçlar ve topların ulaştığı gözlemlendi.

Kaynaklar, Hafter'in ateşkesi kabul etmesinden sonra da, kendisine verilen desteğin kesilmediğini, bunun da Hafter'in ateşkesi, "yeniden pozisyon almak için kabul ettiğini ortaya koyduğunu" söyledi.

BM'den 'ateşkese uyun' çağrısı

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya'daki taraflardan ateşkese bağlı kalmalarını ve devam eden diplomatik çabalara destek olmalarını istedi.

UNSMIL tarafından yapılan yazılı açıklamada, çatışmaların kalıcı şekilde sonlandırılabilmesi için taraflara ateşkese bağlı kalmaları çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "UNSMIL, Trablus'taki sivil nüfus, evlerini terk eden yüz binlerce insan ve okullarına gidemeyen 116 bin çocuk adına, tarafları devam eden diplomatik çabalara bir fırsat vermek için ilan edilen ateşkese bağlı kalmaya çağırıyor." ifadesine yer verildi.

Türkiye ve Rusya'nın ortak girişimiyle hazırlanan ateşkes anlaşması, Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından Moskova'da imzalanmıştı.

Hafter imzayı atmadan Moskova'dan ayrıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türkiye14 Ocak 2020 19:26

    Bu adam bizim ulkede kesin  akakçe genç olurdu... tipe bak. : ) huyuda aynı :)

  • AhmetK14 Ocak 2020 18:00

    Rusya da bizi enayı yerıne koymaya başladı iyice. Bizleri anlaşmayla oyalarken silah yıgını yapıp, operasyon yapacaklar. Bize de bak cabaladık diyecek. Maalesef yalnızlık ve biraz saflıktan bu numaralara gelıypruz. Hemen askerı yıgınagımızı yapıp, hatta beklemeden operasyon yapmalı legal hukumet..

  • Sdm14 Ocak 2020 23:23

    Zaten hükümet bu süreçte asker ve techizat gönderiyordur onlar gibi bizde hazırlık yapıyoruz kim cephede kazanırsa onun dediği olacak