E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSB'den 103 amiralin bildirisine sert tepki---

MSB'den 103 amiralin bildirisine sert tepki

MSB'den 103 amiralin bildirisine sert tepki
04 Nisan 2021 - 13:08 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 103 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildirisine ilişkin yazılı açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığı, Montrö Boğazlar Sözleşmesi üzerine bildiri yayınlayan 103 emekli amirale şu sözlerle tepki gösterdi:

1. Türk Silahlı Kuvvetleri; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yurt içinde, sınır ötesinde Suriye’de, Irak’ta, Kıbrıs’ta, Azerbaycan’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de ve daha birçok coğrafyada hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamak, dost ve kardeşlerimizin de hakkını, hukukunu korumak için büyük bir fedakârlık ve kahramanlıkla hiç olmadığı kadar yoğun ve etkin bir şekilde mücadele ederken böyle bir bildiri yayınlamanın demokrasimize zarar vermekten, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekten ve düşmanlarımızı sevindirmekten başka bir işe yaramayacağı açıktır. Bağımsız Türk yargısının gereğini yapacağına inancımız tamdır.

2. Uluslararası anlaşmaların kazanç ve kayıplarının da bilgi ve bilincinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir görev ve sorumluluğu olmayan kişi veya kişilerin hırs, ihtiras ve şahsi emellerine araç yapılamaz.

3. Bağrından çıktığı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla içeriden ve dışarıdan her türlü fitne-fesat ve yıkıcı girişime rağmen gücüne güç katan Türk Silahlı Kuvvetleri; egemenlik, bağımsızlık ve bekamız ile hak, alaka ve menfaatlerimizin korunmasını dikkat ve hassasiyetle ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı içinde kahramanlık ve fedakârlıkla başarıyla gerçekleştirmektedir.

4. 15 Temmuz hain darbe girişimi ile iç–dış fitne ve fesatlara rağmen, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunun parçalanması dahil, düşmanlarımızı hayal kırıklığına uğratan önemli başarılar elde edilmiştir.

5. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile bir bütün olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılarını görmeyen, görmek istemeyenler hırs, ihtiras ve haset ile körleşenlerdir.

6. Kahraman ordumuzun güçlendiğinin en açık göstergesi, başarıyla icra edilen operasyonlar ile sayısı ve kapsamı giderek artan tatbikatlardır. Uzun yıllardan beri hayal ettiğimiz harekât etkinliğine ulaşılmış ve denizde tüm zamanların yıllık en yüksek seyir süresi gerçekleştirilmiştir.

7. Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi ve mesleki değerler ile asil milletimizin bağrından çıkan ve Peygamber ocağı olarak da bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri;

- Atatürk’ün de belirttiği gibi akıl ve bilimin ışığında,

- Anayasa çerçevesinde

- Yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda,

- Sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında,

- Milletinin emrinde, görev ve sorumluluklarının bilincinde, daima görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

8. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılarında en büyük pay aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bahçeli: Amirallerin rütbeleri sökülmeli

Amirallerin Montrö bildirisine soruşturma

103 amiralin Montrö bildirisine tepki

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (43)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİRİ04 Nisan 2021 22:29

    Bunları  hiç biri ne ATATÜRK çü ne de vatanı sevdiklerine inanmıyorum.ABD emir verdi bunlarda yerine getirdiklerini düşünmekteyim.Bunların dedikleri olsun şuan ülkemiz ikiye parçalanacağını düşünmekteyim.Bir savaş olsa bunlar en önden ülkelerinden kaçacaklarını düşünmekteyim.Umarım yarın TSK ve Genel Kurmay  Başkanımızdan bu açıklamalırı çürüten açıklamar beklemekteyiz.Muhalef de bu işten rant çıkartmaya yine çalışmıştır.

  • ŞENOL KARAIRMAK04 Nisan 2021 22:17

    Sırtımınızı ve tüm kaynakları gariban millettin asgari ücretlerinden kesilen vergilerini yiyip için oturun rakı sofrasında hükümet kurun, hükümetler yıkın varmı böyle bir kıyak dün.bunların kaynakları artık kesilmelidir.ülkeyi karıştırmaya kimsenin güçü yetmez.daha öncede bir genarel bunu denemiş idi akibeti ne oldu.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER04 Nisan 2021 21:59

    bunlar alışmışlar beleşten yaşamaya rant yapmaya muslukları kesilince yine sanki eski günlerini özlemişler gibi.

  • ZEYREK ZEMHERİ04 Nisan 2021 21:58

    ülkemizi bölmek parçalamak ülkeye zarar verenlere, teröristler ile işbirliği yapanlara destekleyen bunlar ile işbirliği yapanlara bu ülkede askeri darbe yaptırmaya çalışanlar ve yapanlar için idam yasası çıkartılıp referanduma sunulmadır.

  • ALİ KODUŞ04 Nisan 2021 21:36

    Ülkemiz güçlendikçe tüm silahlarını kendileri yaptıca abd nin içerideki kalıntıları yine hareket geçmiştir.bunlar en sert şekilde cezalandırılmalıdır.

  • Mehmet 04 Nisan 2021 19:32

    Bunlar kim oluyor milletin parasını yiyorlar millete ayar vermeye kalkıyorlar kime çalışıyorsunuz

  • KASIM YANTIR04 Nisan 2021 18:43

    bugün kemal kılıçtaroğlu ve meral akşener çıkmış basına adeta olayı basite alıp millet ile alay ediyorlar bir yandan da 103 generale göz kırpıyorlar gibi.böyle demeç mi.olur.103 generalin söyledikleri önemli değil önemli olan TSK  başındaki genarellerin yarın bu olaya ilişkin sert bir bildiri yayınlamaları daha önemli yoksa bir de bassın ki pazartesi günü darbe dahi olabilir.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU04 Nisan 2021 18:12

    Sen hangi borsa endeksinden bahis ediyorsun ortalık toz duman demekki cuma günü bunu bilen yabancılar ve bizim para babaları parayı niye dövize basıp köşelik oldular.Hele ondan belli idi döviz bir anda yukarı attı.

  • kulak bükücü04 Nisan 2021 17:54

    bu darbe artığı emekli amiral bozuntularının kulağı çekilmeli.emekli maaşlarına el konulmalı ,rütbeleri er rütbesine indirilmeli.

  • Hapymiz emekli amiraliz04 Nisan 2021 17:32

    Oyaktan parayı alalım ordu evinde mabadı yayalım rakının yanına peniri koy akşama hükümete sallayalım

  • Cego04 Nisan 2021 17:22

    Sizin yapamadığınızı konuşamadığınızı yapmışlar. Ne tepkisi. Bu muhtıra değil

  • Bir yorum04 Nisan 2021 22:07

    Hadi oradan soytarı.

  • Atakàn04 Nisan 2021 17:19

    Bunu haber yapmasalar hiçbir yerde yayınlanmazsa kimsenin haberi bile olmaz bunların ki bunamadır lan moruklar gidin torun sevin ibadet yapın kalan üç beş yılı doya doya yaşayın bırakın boş işleri gereksizler la havle

  • Bağımsız Türkiye 04 Nisan 2021 17:11

    Bağımsız Türkiye için Montro güncellenmeli Ne demek boğazlar dan NATO gemisi geçemez bal gibide geçecek

  • Alitaş04 Nisan 2021 17:19

    Sen kimsin lan çopur buna devlet karar verir

  • Montro iptal olsun04 Nisan 2021 17:00

    Boğazlar bizimdir müttefikimiz nato için Karadenize açılan kapı açılmalı love u abd

  • Tarık tan04 Nisan 2021 16:11

    Bunlar CHP çapulcularidir son çirpinişlari bunlarin

  • Hokus Pokus 04 Nisan 2021 15:47

    Ya Ne kadar abartıldı bu bildiri, bende okudum, öyle ülkeyi ayağa kaldıracak bir ağır bir şey göremedim.Ayrıca görmesen hiç bir etkisi olmayacak bir bildiriyi bu kadar büyütmenin ne anlamı var.Yoksa birileri gündem değişsin başarısız yönetimin getirdiği ekonomik ve sosyal sorunlar ortaya çıkmasın hem de vesayet hikayesi ile mağduru oynamak mı istiyor .Bu millet artık Ne vesayetçilere ne de biz yoksak ülke biter yıkılırır yok olurculara teslim olmayacaktır. Hadi 10 milyon işsiz var işimize bakalım kardeşim.Yeter az konuşun iş yapın bıktık bu hikayelerden .

  • Türk04 Nisan 2021 16:11

    Bildiriyi hafifletmeye çalışmayın görüşleri varsa partilere girip siyasetçi olsunlar

  • BORSACI04 Nisan 2021 15:16

    AYM HDP DENEN ALENİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ GÖRMEZDEN GELİYOR, 103 GENARAL BİLDİRİ YAYINLIYOR BU İKTİDARAR OY VERDİK AMA İKTİDARSIZLIK ÜLKEYİ SARSIYOR ADALETTE SÖZ SAHİBİ OLANLAR YOKMU HER YER VURGUN SOYGUN HALİNE GELDİ . 

  • Darbeye hayır04 Nisan 2021 15:05

    Darbeci asker istemiyoruz. Cezaları varsa alsınlar rütbeleri sökülsün özlük hakları alınsın

  • Mustafa Tunç04 Nisan 2021 15:01

    Darbelerin asıl kaynağı kemalizmdir. Tüm darbe ve bildirilerinde muhakkak kemalizme atıf yapılır

  • Oyun varsa bozulur04 Nisan 2021 14:54

    103 emekli denizci amiral komutanı biraraya getiren bildik bildiri konusu mu? YOKSA Ukraynaya ABDve AB destek gemisine yönelik muhtemel kararı etkilemek için mi? Ordumuzda Möntronun ve Gazi Atatürkün önemini bilmeyen denizci komutan mı var? YAda Nato Glafyosu devşirme çabası mı? Tekkeli foto çektiren de çeken de provakatör mü? Zamanlaması değişen iç Yönetmelik mi? Hepsini devlet aklı açığa çıkaracaktır. Ama bildirideki emekli komutanların çalıştıkları şirketlerden başlanılabilir bana göre.

  • Yavuz Selim04 Nisan 2021 14:54

    104 darbeseveri müebbet hapis yolu gözüküyor. Haydi yargımız çok acilen gereğini yapın, bunları ve arkalarındaki ağababalarını da mutlaka "Millî Teşkilâtımız" tarafından ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Yandılar, kalan ömürlerini cezaevinde geçirecekler. Oh olsun demokrasiye plan yaptınız madem sonuçlarına katlanacaksınız.

  • Akıllı ol emekli 04 Nisan 2021 14:48

    Kahvede canınız mı sıkıldı... Sizi de don atlet televizyonda izlemek isteriz hadi cesaret edin genareller....

  • Vatandaş04 Nisan 2021 14:47

    Ortada montröyle ilgili hiçbir çalışma yokken chp içindeki mikserlerin hükümeti bunaltma amacıyla ürettikleri garabete oyuncak olmak isteyen elinde sopa tutmaya alışmış ancak kendi vatandaşlarına kükreyebilen boş adamların aptalca haykırışlarını izliyoruz Abd ve diğer maşalarının asıl amacı montrö ile alakası olmayan bir inşşaat çalışmasını ve vatan için hayırlı olacak olan kanal İstanbulu baltalamaktan başka hiçbir hedefi olmayan Sayın eski komutanlar vatan için iyi olacak şeylerin yanında olsanız fena mı olur Ama sizler Abd savaş gemimizin köprü üstünü bombaladığında bile hiçbibişey olmamış gibi davrandınız İyiki emekli olmuşunuz Şanlı ordumuzun sizin gibi vesayetçilere hatta korkaklara ihtiyacı yok

  • Bora 04 Nisan 2021 14:46

    Memleketi satanlara bu memleketin vergilerinin sorumluluğunu emekliyken de hissedenlerden son bir çaba, hayatları pahasına.... Bilmiyorlar mı ki emir köpeği iç mihrakların yapacaklarını.... Ama önemli demek ki, bunu söylemeleri... Kimsenin hiçbir şey söyleyemediği bu günlerde bunları söyleyebilmek için aldıkları risk.... Bir tarafta hayatlarını riske eden bu komutanlar, diğer tarafta ayakkabı kutuları... Tercih yüreğinizin... Ama artık bedel vaktidir. Şaka kalmamıştır.

  • Hayri04 Nisan 2021 15:07

    Ana mualefet pkk ile Atatürk ü bile yayana koymaktan çekinmiyor demokrasi arıyor Her salak saçma şeyle gündem olmak istiyor Millet covitle boğuşuyor Ülke 4kat büyümüş Ordumuz dünyada gözde olmuşBune şimdi neye hizmet ediyor sizin gibi bağnaz lara halka tepeden bakmaya alışmış hizmetçi bulamayanlara rakı çok pahalı diyenlere VATANDAŞ ARTIK BAŞINI SADECE SECDE İÇN EĞİYOR ELHAMDÜLİLLAH

  • Mert bey04 Nisan 2021 14:39

    Montrö tartışılmaz kanımca

  • tek04 Nisan 2021 14:29

    Tekmeci amiralede laf söyleseniz....

  • Cesur vatandaş Serkan04 Nisan 2021 14:25

    Bu cennet vatanda hiç bir şerefsize darbe için izin verilmez, bunu bahane edip ekonomiyi unutturmayın merkez bankası başkanı pat diye görevden alındığında hangi siyasiler borsadan para çekip dolar geçmişti acil hesap verilmeli halka

  • Asi04 Nisan 2021 14:20

    Isterse möntro den cekikr sözü uzerine bi aciklama yaptiniz mi

  • ZEYREK ZEMHERİ04 Nisan 2021 13:57

    ABD ve AB ülkeleri düğmeyi bastılar galiba.yine ülkemizde acaba darbe mi yaptıracaklar.Bunlar abd ve ab nin fetö ayağımı acaba.

  • magdur04 Nisan 2021 13:56

    Ayasofya imamı he konuda konuş,Osman Öcalan televizyonda konus mağdur edebiyatına devam...

  • Yanlıştan dönün04 Nisan 2021 16:16

    Ayasofya imamı darbe iması mı yaptı

  • Kan alır İstanbul04 Nisan 2021 14:49

    Fetö kuklaları yine mağdur edebiyatında

  • Berber Bekri 04 Nisan 2021 13:37

    Bildiriyi okumamış antlaşma yı bilmeyen sonuçlarının ne olacağını bilmeyenler yorum yapıyor örnek ozbirmalak

  • Bir yorum04 Nisan 2021 18:49

    Burada bir malak ve salak var!  O da sensin.

  • ANADOLU 04 Nisan 2021 13:34

    ŞU AMİRALLER YİYİP İÇİP YATIYOR YEDİKLERİ ÖNÜNDE YEMEDİKLERİ ARKASINDA BUNLAR HAKİKATEN VATANA FAYDALI OLMUŞLARMIDIR ACABA YAPICI OLACAKLARINA YIKICILAR GRUBU ..YUNAN BAYRAĞIMI SALLIYOSUNUZ DEVLET BAHÇELİNİN HER SÖZÜNE KATILIYORUM HATTA BUNLARI YUNANİSTANA SÜRMEK GEREK

  • AHMET ÖZBİR04 Nisan 2021 13:27

    SAVUNMAMIZ "MİLLÎ", HÜKÜMETE BİLDİRİ YAYINLAYANLARA HADDİNİ BİLDİRDİ. Helal olsun demokrasinin, vatanın bekçilerine. Hele hele AK PARTİ HÜKÜMETİ'NE BİLDİRİ SÖKMEZ, ALIR ONU ÇÖPE ATAR. Sökün bunların RÜTBELERİNİ, ATIN CEZAEVİNE, RAHATLATIN CUMHURUN EVLATLARINI.

  • Mert04 Nisan 2021 13:18

    Bunlar emekli değil mi? Sıradan vatandaş. Neyin yaygarası bu. Sanki ordudaki faal subaylar bildiri yayınlamış. Geçiniz efendim. Gündem ekonomi, işsizlik, yoksulluk... Yeni gündem yaratma çabaları hedef şaşırtma girişimi..

  • murat kaya04 Nisan 2021 16:54

    en iyi yaptıkları şeyi yapıyorlar ülke batık o yüzden farklı yerlere çekiyorlar konuyu

  • Hkhffgh04 Nisan 2021 16:17

    O zaman ortak sevginiz olan insanlara anlatın once