E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAmirallerin Montrö bildirisine soruşturma---

Amirallerin Montrö bildirisine soruşturma

Amirallerin Montrö bildirisine soruşturma
04 Nisan 2021 - 10:36 borsagundem.com

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlanan bildiriyle ilgili resen soruşturma başlattı

Emekli 103 amiral gece yarısı son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve kamuoyuna yansıyan sarıklı amiralle ilgili bildiri yayımladı.

Tepki çeken bildiriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Bildiriyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca; 04/04/2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla re’sen soruşturma başlatılmıştır."

Gece saatlerinde 103 emekli amiralin imzasıyla bir bildiri yayımlandı.

Tepki çeken bildiride, "Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasının endişe ile karşılandığını" belirtildi.

Ayrıca kamuoyuna yansıyan sarıklı amiral görüntülerinin kabul edilemez olduğu belirtilen bildiride, "TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi Atatürk’ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz" denildi.

103 amiralin Montrö bildirisine tepki

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (48)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • &&&& ^^^^ &&&&04 Nisan 2021 23:29

    Türkiye PKK ve fetö yü bitirme noktasına geldiği için bu emekli orgenerallerin rahatsız olduğu ve son çırpınışları içinde bitecekleri için panik için de ortalığı karıştırma olayından başka bir şey değildir.Millet bunların hesabını hepsinden soracaktır.Bunların elinden devletin tüm imkanları artık alınmalıdır.

  • Akdeniz04 Nisan 2021 19:13

    Bildiride imzası olanları Akdenizdeki Arama gemilerimizde Doğalgaz bulana kadar çalıştırılabilir.Mi?Trcrübeleri var.

  • Dopra04 Nisan 2021 20:11

    Bunlar ordu evlerinde yiyip içip rakı sofrasında vatan kurtarmak varken hiç bu işlere girerlermi.

  • ase5304 Nisan 2021 18:10

    ne kadar siyasete hevesli insan var arkadaş. çıkarsın partini kurarsin hergün konuşursun. askeri kimligini ön plana çıkarip seçilmişlere had bildiremezsin. demokrasinin yoluda tarzida anayasada açıkça yazar

  • Dopra04 Nisan 2021 18:01

    Yav ehtiyar evde karı lafından canı sıkılmış sarhoş kafa ile yazmışlardır.bunlarda öyle darbe marbe yapacak gooot yoktur.anca cumhuriyet elden gidi yah diye ata üzerinden pirim yapan ihtiyar bunaklar.Allah akıl fikir versin bu adamlara tabi inaniyorlarsa tabi

  • Gülfidan Solmaz04 Nisan 2021 15:28

    Hukukçulara göre bu darbecilik, hükümete başkaldırı, demokrasiyi ayaklar altına alma v.s. Onlarca ceza maddesini kapsıyormuş. Müebbet almaları kaçınılmaz deniyor. Torunlarıyla beli bükülmüş vazitette gün geçirmesi gerekenler bildiriyle eğlenmek istemişler. Görürsünüz yaşanacak yerinizi yani kalan günlerinizi inşallah cezaevinde sürdürürsünüz.

  • Algı04 Nisan 2021 15:22

    Bu millet bildiri şeklindeki açıklamaları haklı yönleri de olsa vesayete yönelik algı operasyonu olarak değerlendirmektedir. Değerli devlet adamlığı aklını ve tecrübesini uluorta yerlerde değil Devlet aklının işlediği Kurumlarda dile gerektirmektedir. Bu bildiri fiir açıklamaktan öte siyasi eylemdir. Denizlerimizin bağımsızlığı Türkün karakterindendir. Engel tanımaz.

  • soruşturma04 Nisan 2021 14:50

    128 milyara da soruşturma var mı

  • Bahriye04 Nisan 2021 16:25

    bahri,,, allah seni bildiği gibi yapsın,, kul hakkı yiyorsun

  • Bahri04 Nisan 2021 15:20

    Sizin gibi matematik bilenler gelinde batırın memlekeketi

  • mehmet04 Nisan 2021 14:33

    kanal istanbul'un ehemmiyeti daha da aşikar hale gelmiştir. nato'nun adamları da istemiyor. chp de istemiyor. dümenoğlu'da istemiyor. 

  • mehmet04 Nisan 2021 14:16

    amral battı...   trilyonluk gemileri kimlere emanet ediyoruz

  • AHMET ÖZBİR04 Nisan 2021 15:22

    Çok güldürdün beni, Allah seni de güldürsün Mehmet kardeş.

  • adil04 Nisan 2021 14:00

    şaşırmamak elde değil bu ülke kimler tarafından yönetiliyor 40 yıl hizmet edenler konuşmayacak sa niye görev verdiniz emekli ettiniz bu insanlar ekmeğini yedikleri hizmetettikleri ülkelerine yanlış yapılanı ülkeye zarar vereceğini düşündükleri konuda yorum yapmasınmı  bu ülkenin kurumsal bilgi birikimi olmayacakmı tecrübeye bilgiye değer verilmeyecekmi yazıktır cehalet ile ülkeyi yönetmeyi bırakın ikl seçimde akıl bu cehaleti muhalefete gönderecektir.

  • EKRİST04 Nisan 2021 14:18

    koysun adaylıkları ve bir siyasi parti kursunlar milletin karşısına çıksınlar.

  • Ali04 Nisan 2021 13:20

    Halkın sırtından yağ bal geçinen sahte vatanseverlere natonun Abd nin hatta fetönün oyuncağı olmuş karanlık zihniyet aldığınız maaşı yutarken helal mi diye merak edin Bu halk artık sizin gibi hadszlere asla fırsat vermeyecek

  • Star04 Nisan 2021 12:46

    Çorap değiştirir gibi mb. Başkanı değiştirir dolar fırlar laf etmez, adamlar tehlikeyi görmüş uyarmış maaşlarını alın dolar fırlayacak borsa düşecek diye ağlıyor.

  • Mehmet04 Nisan 2021 12:44

    Korkmayın borsaya da dolara da bişe olmaz. Bekçi Paşalar dan da zerre zarar gelmez. Biz de millet olarak bu Amiralleri güçlü bir şekilde kınıyoruz.

  • SAIT04 Nisan 2021 12:37

    TÜM MİLLET ASKERİ POLİSİ MEMURU İŞÇİSİ DERHAL HEMEN BİR TARİKATA ÜYE OLMALI BÖYLE BİR TARİKATA ÜYE OLMAK İYİ BİR ŞEYMİŞ ALLAHA HİZMET EDEN ABDESTLİ NAMAZLI İNSANLAR OLURUZBİZİ ALACAK

  • Bir yorum04 Nisan 2021 13:07

    O nun bunun finosu havlayıp  durma!   Alakasız konuları burada  zırvalama!  Nato nun köpeklri havlamış hadi sen de onlarla havla.

  • Borsa gülü04 Nisan 2021 12:36

    Bu bildiriden dolayı borsa falan etkilenmez çünkü fiili olarak gerçekleşen bir aksiyon yok sadece sözde kalan şeyler. Ayrıca devletin bütün resmi organları ve milletimiz gereken cevabı verdi veriyor ve vermekte. Çayınızı kahvenizi alın keyfinize bakın.

  • MELİS MARMARİSLİ04 Nisan 2021 12:34

    Ülkemize düşmanlarımız dan çok bu tür zihniyetli topluluklar zarar vermiştir.bunların kimin adamları oldukları ortaya çıkmıştır.eğer bunları kanunlar ile en sert şekilde yargılamaz isek yine abd ve ab nin kölesi olur 50 sene geriye gideriz.

  • KERİM04 Nisan 2021 12:34

    MERKEZ BANKASI BAŞKANI EKONOMİ BAKANINI MI DEĞİŞTİRDİLER DE BORSA DÜŞSÜN DÖVİZ FIRLASIN.BU AMİRALLERİN DÖVİZLE FAİZLE BORSA İLE ALAKALARI NE

  • Yavuz Selim04 Nisan 2021 12:29

    Kim bunlar ya, seçilmişlere, vatana hizme edenlere, FETÖ-PKK'yı bitirenlere, Kanal İstanbul'u yapacak olan şahane insanlara bildiri yayınlıyanlar, acilen bunların rütbelerini sökün cezaevine şutlayın. Türk milleti ancak böyle bir kararla sakinleşir.

  • Tespit 04 Nisan 2021 12:25

    Yarın yine borsadan mal toplamaya devam eden iyi mal aldım bu krizde...

  • adil04 Nisan 2021 14:06

    vay ne becerikli insanmışsın birileri ülkeye zarar verir yapmayın diyor hükümet vay darbecileri diye oy avcılığına çıkmış birileride fırsata bak hisse topluyorum diyor para peşine düşmüş yazıklar olsun sizin gii para gözlere

  • Zero 04 Nisan 2021 12:20

    Soruşturma gerektiren hiçbir şey yok. Lozan ve Montro gibi Türkiye'nin kurulmasında belkemiği uluslararası nitelikteki anlaşmaları ortadan kaldırmak Türkiye'yi yok etmektir. Ayrıca TSK içerisinde cübbeli sarıklı bir komutanın tarikata ziyaret etmesi de halen feto ve benzeri illegal örgütlerden akillanmadigimiz anlamına geliyor. Türk ordusuna subay alımında irtica engeli kaldırıldı ve bugün ya da gelecekte orduya sizacak çok sayıda cemaatin hiziplesmesi nedeniyle Türk ordusu bölündüğü takdirde burada en büyük zararı görecek yine Türk milletidir. Bu tehlikeleri ordunun en üst ileri gelenlerinin hatırlatması darbe imasina devşirmek ucuzluktur.

  • Serkan Sezer04 Nisan 2021 12:48

    islamdan bu kadar korkmayın herhangi bir tarikata da gerek yok,Bir komutan islamın şartlarını yerine getirmesi Namaz kılması,oruç tutması,hacca gitmesi,zekat vermesi zaten olması gerekendir.Sarık cübbe işine gelince illaki tarikat üyesi olmana gerek yok bunlar evinde camiide ibadet ederken bir vatandaşın dahi giymesi uygun olan giysilerdir ve peygamber efendimizin sünnetidir.Kısaca sarığı cübbeyi namazı orucu bir oluşumun içinde göstermek islama hakarettir.Bunlar dinin gereğidir.Bu ibadetleri yapanlarında illa ki bir tarikat cemaat arkasından gitmeliyim demeside ayrı bir cehalettir.Ama dinini yaşayana hemen bir yafta aranmamalı.İnanan herkes de dinini adam gibi yaşatmalı.

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI04 Nisan 2021 12:18

    yarın borsa eksi -% 9 dolar 8.5 TL olur.bunun hesabı ve ülkemize verilen ekonomik zarar bu 103 generallerden alınmalı.tümünün rütbesi sökülmeli emekli maaşlarına el konulmalı.devletin imkanlarından faydalanmaları iptal edilmelidir.

  • COVİD04 Nisan 2021 13:10

    BUGÜNE KADAR YEDİĞİMİZ KAZIKLARIN SAYISINI UNUTTUK.İNŞALLAH BURDAN KAZIK YEMEYİZ

  • iskender04 Nisan 2021 12:13

    yıllarca ege de yunan ile nasıl dost oldukları belli oldu, bunların döneminde savaş olsa korkarımki ülkeyi bile satarlar, fetönün farklı bir versiyonu, Allah akıl versin, çocuklar bile bunlardan akıllıdır, belliki bunamışlar..

  • COVİD04 Nisan 2021 13:13

    FETONÜN BİNLERCE VERSİYONU ÜLKENİN HER TARAFINI PARSELLEMİŞLER.DURMADAN KAZIK ATMAKTALAR.BUNLARIN DEDELERİ İSTİKBAL SAVAŞINDAN DA KAÇMIŞLAR HERYERİ PARSELLEMİŞLER .MİLLETDE SAF SAF VATANI KURTARIRKEN CANINDAN ÇOLUĞUNDAN ÇOCUĞUNDA MALINDAN İSTİKBALİNDEN OLMUŞTUR.BUNLARA KÖLELİK YAPMAKTADIR.ALLAHTAN BAŞKA SIĞINACAK YERİMİZ YOKTUR

  • RAMO CANCAN04 Nisan 2021 12:13

    Bence bunların rutbeleri sökülmeli, askeri tesislere girmeleri ve devletin imkanlarını kullanmaları engellenmeli, emekli maaşları en alt seviyeye indirilmesi arkasında kim var ise ortaya çıkaratılmalıdır.ülkemiz ne zaman ileriye gidecek iken içimizden düşmanlarımızla ortak çalışan içimizde böyle bir takım oluşumlar ortaya çıkmaktadır.artık bunlara gereken yanıt en sert şekilde kanunlar ile verilmelidir.bunlar şuan darbe yapma çabasına gelmişlerdir.

  • Baba04 Nisan 2021 12:13

    Padişahlığı Kıralligi Diktatörlüğü sevmiyoruz Gotu boklu en basit devlette amir memur hizmetli kendini kıral padişah, rütbesi kadar diktatör saniyoor Devlet en büyük zararı bu vesayetçi dumbuklerden goruyoor. Belki alakası yok amma ALLAH BELANİ VERSİN FETOOO

  • Eskici04 Nisan 2021 11:52

    Borsa ptesi yine gümler amiraller sizin şerefinizi .... bıktık sizde bir bitmediniz amirallerin maaşını kesin o zaman süs pus olurlar

  • iskender04 Nisan 2021 12:19

    bunların lafı ile düşücek olsa borsaya hiç bir zaman yatırım yapma, maaşları kesilirse bütçeye katkısı bile olur. ;)

  • ZELİHA KARAKAŞLI04 Nisan 2021 11:49

    Yarın döviz yine hortlar borsamız yine düşer.Gelde bu ülkede borsaya gir ve kazan.iyiki girmedim ucuzladı diye.

  • ZELİHA KARAKAŞLI04 Nisan 2021 11:48

    Yarın döviz yine hortlar borsamız yine düşer.Gelde bu ülkede borsaya gir ve kazan.iyiki girmedim ucuzladı diye.

  • COVİD04 Nisan 2021 14:00

    BUGÜNE KADAR YEDİĞİMİZ KAZIKLARIN SAYISINI UNUTTUK.İNŞALLAH BURDAN KAZIK YEMEYİZ

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ04 Nisan 2021 11:46

    Madem o kadar biliyorsunuz girin siyasete RTE ve BAHÇELİ nin karşısına çıkın.

  • RAMO CANCAN04 Nisan 2021 11:45

    Ülkemiz güçlendikce dışarıdan baş edemeyeceğini anlayan düşmanlarımız içerideki yandaşlarını harekete geçirmişlerdir.Ama bu ülke sahipsiz değildir artık şu idam cezası getirilmelidir.bu büyük suçtur.

  • murat04 Nisan 2021 11:44

    soruşturmalık bişey yok bence , savunma bakanı çıkıp " biz devleti emekli memurların kahvehane sohbetleriyle yönetmiyoruz"  dese yeterliydi

  • TARKUT TARKAN04 Nisan 2021 11:43

    slında bu ülkeyi bölmek parçalamak, teröristleri destekleyen onlar ile işbirliği yapanları, düşmanlarımız ile işbirliği yapanların hepsini idam edilmelidir yok idam edilmez ise en ağır mühettep hapse çarptırılmalıdır.Ülkemiz güçlendikce içimizdeki bir takım düşmanlarımız dostları hareket geçmiştir.Demeki ki ülkemizin karanlık zamanlarından kimlerin faydalandıkları belli olmuştur.paraları bitmiş demek ki.

  • Sinirli 04 Nisan 2021 11:14

    Terörist le aynı çatı altında siyaset yap. Darbeci de sosyal medyadan yanıt ver. Belediyenin kedi köpek topladığı gibi toplayın kardeşim Bi gecede hepsini. Çıkartın devletin lojmanından alın o rütbe ve imkanlarını elinden. Her fırsatta Atatürkün arkasına sığınıp parmak sallayan elleri kesin. Bizde sosyal medyadan mağduriyet edebiyatı değilde aaa bu genareller neden tutuklanmış acaba deyip araştıralım. Bıktık ikiyüzlü eylemlerinizden. Terörist se kafasını devlete parmak salladıysa kolunu kes. İçerideki hain bitmedikçe dışarıda anca figüran olursun.

  • Fetösavar04 Nisan 2021 12:10

    Şimdiye kadarki en mantıklı yorum...

  • AHMET ÖZBİR04 Nisan 2021 11:05

    T.C. Devleti Cibuti değil, KÜRESEL GÜÇ, yeryüzünü titreden DEMOKRATİK bir ülke. Sizin gibi TEKAVÜTÇÜLER ayar veremez. DÜMENDE TAYYİP BAŞKAN VAR, "Yeni Türkiye"de CUNTA KAFALILARA YER YOK. Umarım yargımız bunlara haddini bildirir, "BİLDİRİ"Yİ YÜZLERİNE VURUR, EMEKLİ MAAŞLARININ YARISININ "KESİLMESİ"NE HÜKMEDER.

  • Hasan04 Nisan 2021 12:57

    Maaş kesme falan hala insanları para ile Korkutmaya çalışılıyor. Kim neye taparsa karşısındakini onunla korkuturmuş. Bir Allah tan kork deriz.

  • VATANDAS04 Nisan 2021 12:08

    senın  gıbı bır yalama gormedim