E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilanço iyimserliğine Fed ara verdi---

Bilanço iyimserliğine Fed ara verdi

Bilanço iyimserliğine Fed ara verdi
22 Nisan 2022 - 09:28 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Global piyasalarda bilanço iyimserliği ve tahvil faizlerindeki geri çekilmeyle pozitif bir hava hakimken Fed Başkanı Powell’ın hızlı faiz artışlarına işaret etmesinin ardından risk iştahında keskin bir düşüş görüldü.

ABD endekslerinde %2’yi aşan düşüşleri takip ederken havacılık sektörünün taleplerin yoğun olduğuna yönelik açıklamalarla pozitif ayrıştığını takip ettik.

Avrupa endekslerinde genel itibariyle olumlu bir hava ile %1,5 seviyesine varan yükselişleri takip ettik. Bölgede faiz artırım beklentileri 75 baz puana çıkması bunda etkili oldu.

Asya endekslerinde yön arayışı ön planda olurken anlık olarak satış ağırlıklı bir seyrin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Sabah saatlerinde Japonya’da tüketici enflasyonu %0,8 ile beklentiler dahilinde gerçekleşti. Ülkedeki imalat PMI ise 54,1’den 53,4 seviyesine gerilese de eşik seviyesi olan 50 üzerinde kalarak genişlemeci tarafta yer aldı.

Yurt içi Piyasalarda BİST100 endeksi %1,22 yükseliş kaydederek gün içi ve kapanış rekorunu tazeledi. Yükselişlerde havacılık sektörü ön plana çıkarken genele yayılmış bir yükseliş gözlemledik.

BİST100 endeksinde 2590 seviyesi gözlemlenebilen ilk direnç olurken 2500 seviyesi üzerinde kalıcılık kısa vadeli olarak yükselişi destekleyeceği görüşündeyiz.

Gün içerisindeki veri akışında Avrupa ve ABD’den PMI verilerini takip edeceğiz.

Endekste pozitif bir başlangıç beklentisindeyiz.

Piyasalarda 'Powell' etkisi

 

Altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

 

Bakır ve demir fiyatlarında düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)