E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor---

Altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

Altın haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor
22 Nisan 2022 - 09:01 borsagundem.com

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonu dizginlemek için beklenenden daha agresif bir faiz artışına gideceğine yönelik yönlendirmeleriyle haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflayonu kontrol altına almak için daha agresif bir tutum sergileyeceğini açıklaması sonrası toplamda yüzde 1,5 gerilediği haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın, Powell’ın Mayıs ayında yapılacak toplantı için yarım puanlık artışın gündemlerinde olduğunu açıklaması sonrası Asya piyasalarında yüzde 0,3 değer kaybetmesi sonrası yatay seyrini sürdürdü. Yatırımcılar önümüzdeki üç toplantıda da yarım puanlık artış ihtimalini fiyatlamaya başladılar.

Artan tahvil getirilerinin yarattığı olumsuz ortama rağmen Ukrayna savaşı, enflasyon ve büyüme endişeleri gibi faktörler altın başta olmak üzere güvenli varlıklara olan talebi desteklemeye devam ediyor.

“Faiz artışına dair fiyatlamalardan anladığımız kadarıyla, artan tahvil getirilerinin altına aşağı yönlü baskı kurarken piyasalar açıkça Powell’in yorumlarını şahinleşen sona doğru bir adım olarak algıladılar” diyen IG Asia Pte. Stratejisti Yeap Jun Rong, güvenli varlıklara olan talebin spot altını desteklemeye devam edeceği değerlendirmesinde bulundu.

Bakır ve demir fiyatlarında düşüş

 

Altında görünüm negatif

 

Analistler altın fiyatları için ne öneriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)22 Nisan 2022 10:03

    savaş gerilimi.. covid... para karşılıksız basımlar... gereğinden fazla yukarı .çekti... bazı programlar var uygulanmaya çalışılıyor gelecek her olumsuz program sorunları yine varlıkları destekler.. trade için oynaklık iyi bence. prof olmayanlar bulaşmasın. ülkemizde bakınca biz hala para basıyoruz bol bol, faizlerimizi arttırmıyoruz. haliyle zarar ettirmez tl karşılığında ama ons bazında hareketleri tabiki önemli. profesyonel düşünler trade edecektır çünku global ve iç piyasamız kurumların istediği gibi . kucukler ise kazanınca bozdurunca varlık almaya çalışacaktır.