E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilanço dönemi başlıyor! Ünlü aracı kurumdan güçlü beklentilere sahip hisseler---

Bilanço dönemi başlıyor! Ünlü aracı kurumdan güçlü beklentilere sahip hisseler

Bilanço dönemi başlıyor! Ünlü aracı kurumdan güçlü beklentilere sahip hisseler
19 Temmuz 2023 - 08:24 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım günlük bülteninde, "Bilanço dönemi bizde de başlıyor ve güçlü beklentilere sahip olduğumuz hisseler; Akbnk, Garan, Toaso,Froto, Doas, Thyoa, Pgsus, Tavhl, Arclk, Mgros, sokm, Akcns,Cımsa, Trgyo, Asels, Tcell ve Kozal" denildi

Asya borsaları bu sabah  büyüme endişelerinin Çin hisse senetlerini etkilemesiyle karıştı. Japonya ve Avustralya hisseleri, sağlıklı ABD şirket kazançları ve perakende verilerinin  durgunluğun önlenebileceğine dair umutları artırmasının ardından yükseldi.

ABD perakende satış verileri tahminlerin altında geldi, ancak gıda, yakıt ve inşaat malzemelerini hariç tutan çekirdek satışlar Haziran’da %0,6 arttı ve ekonomistlerin GSYİH tahminlerini yükseltmesine neden oldu. Morgan Stanley , Bank of America ve Bank of New York Mellon  hisseleri, güçlü sonuçlar ve iyimser bir görünüm üzerine gece boyunca keskin bir şekilde yükseldi. Microsoft  hisseleri, ofis yazılımındaki yapay zeka özellikleri için ücret alındığını açıkladıktan sonra %4 artışla piyasa değeri 100 milyar dolar arttı.

ECB yönetim kurulu üyesi Klaas Knot’un önümüzdeki hafta yapılacak toplantının ötesindeki zamların “kesinlikle kesin olmadığını” söylemesinin ardından Avrupa’daki bir ralli küresel tahvil piyasalarına öncülük etti. İki yıllık Alman tahvil getirileri yaklaşık 8 baz puan düşerek %3.177’ye gerilerken, ABD gösterge 10 yıllıklar hafif düştü ve %3.7794’te sabit kaldı. Bu, euroyu  17 ayın en yüksek seviyesinden düşürdü ve 1,1206’ya çekti. Bu sırada dolar endeksi de önceki seanstaki 15 ayın en düşük seviyesinden toparlandı ve  99.943’te sabitlendi.

Brent tipi ham petrol vadeli işlemleri, bir gecede yükseldikten sonra varil başına 79.64 dolarda sabit kaldı. Gelir getirmeyen altın, verimler düştükçe elde ettiği kazançları korudu ve ons başına 1.975 dolar da sabit kaldı.

Bugünün yurtdışı ajandasında; İngiltere  TÜFE, Euro bölgesi nihai TÜFE, ABD konut başlangıç verileri ,  Netflix, Tesla, Goldman Sachs mali tabloları ve  Bank of England’dan Dave Ramsden konuşması var.

Yurtiçinde ise güne kur kaç olmuş sorusu ile başlıyoruz. USD 26,95’den işlem görüyor. Dün sosyal medya da hükümete yakın bazı hesapların Para politikası kurulundan 325 baz puanlık artış gelecek yönündeki yazımlar kur artışını tetikleyen ilk etmendi. Son yapılan vergi artışları ve zamlarla birlikte Temmuz enflasyonunun tarihi rekor seviye ulaşmasının beklenmesi de kurdaki yükselişi tetikleyen diğer etmedi. Bıst 100 endeksinde teknik zirveyi görünce realizasyonda beraberinde geldi.

Bilanço dönemi bizde de başlıyor ve güçlü beklentilere sahip olduğumuz hisseler; Akbnk, Garan, Toaso,Froto, Doas, Thyoa, Pgsus, Tavhl, Arclk, Mgros, sokm, Akcns,Cımsa, Trgyo, Asels, Tcell ve Kozal.

Fiyat hareketi güçlü hisseler

 

Küresel halka arz hacmi daraldı

 

Günün önemli şirket haberleri 19/07/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)