E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden’dan Netanyahu’ya ‘gerilimi düşür’ telefonu---

Biden’dan Netanyahu’ya ‘gerilimi düşür’ telefonu

Biden’dan Netanyahu’ya ‘gerilimi düşür’ telefonu
19 Mayıs 2021 - 17:24 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede ateşkese giden yolda bugün gerginliğin ciddi derecede düşürülmesini beklediğini iletti.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede ateşkese giden yolda bugün gerginliğin ciddi derecede düşürülmesini beklediğini iletti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ve Netanyahu'nun bugün Gazze'deki olayları ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Görüşmede, İsrail'in "Hamas ve diğer terör elementlerinin kapasitelerini düşürmedeki sürecinin" yanı sıra, bölgede gerginliğin azaltılması konusunda bölge ülkeleri ve ABD'nin diplomatik girişimlerinin de konuşulduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Başkan Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya bölgede ateşkese giden yolda bugün gerginliğin ciddi derecede düşürülmesini beklediğini iletti." bilgisi yer aldı.

İsrail Başkabakanı Benjamin Netanyahu, başkent Tel Aviv'de yabancı büyükelçilikler ve misyon temsilcileriyle yaptığı toplantıda Gazze'ye yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Netanyahu, yaptığı değerlendirmede "Saldırılar Hamas'ın kapasitesini düşürmek için. (Bu durumla) başa çıkabileceğimiz sadece iki yöntem var. Ya işgal edeceğiz ki bu her zaman için bir seçenek. Ya da caydıracağız. Şu an biz de en sert şekilde caydırma politikası izliyoruz" dedi. Öte yandan, İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 215'ten fazla Filistinli hayatını kaybetmişti.

Biden'dan Netanyahu'ya 'ateşkes' mesajı

 

ABD Başkanı Biden’dan İsrail ve Filistin açıklaması

 

Erdoğan’dan Biden’a çok sert İsrail tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • wers19 Mayıs 2021 18:35

    kudusü israile sattınız şimdide gerilimi düşür deyip duruyorsunuz dünyanın adaleti yok

  • Filistin19 Mayıs 2021 18:14

    Sayın Biden, sizin sözünüzün ya hükmü yok yada destekliyorsunuz. Tüm dünya bir olduk seyrediyoruz. Netanyahu katliamdan vazgeçmiyor, tansiyonu düşürmüyor hatta giderek zalimleşiyor, görmemezlikten geliyorsunuz? 1 saat içinde istesen katliamı durdurursun. Bu şımarıklık sizden önceki başkanın ve yanlış politikalarınızın eseri. Resmi olarak filistinden imam, israilden hamam, abd dende piskopos ata. Haftada 7 gün var 2 ser gün ibadet hakkı ver kalan bir günüde tatil et. Bu kadar zormu? Bu dünya zaten fani. Her sey bir gün yok olacak. Topraga düsen masum insanların kanlarının bedelini ödemek mümkün olmayacak.