E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan Netanyahu'ya 'ateşkes' mesajı---

Biden'dan Netanyahu'ya 'ateşkes' mesajı

Biden'dan Netanyahu'ya 'ateşkes' mesajı
18 Mayıs 2021 - 00:38 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede 'ateşkeş' mesajı verdi

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesinde, bölgede ateşkes sağlanmasını desteklediğini bildirdi.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesinde, İsrail-Filistin gerginliğinde ateşkes sağlanmasını desteklediğini söyledi.

İsrail'in Flistin'e yönelik saldırıları sürerken ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Biden'ın görüşmede, "Ayırt gözetmeksizin yapılan roket saldırıları karşısında İsrail'in kendini savunma hakkına kati desteğini dile getirdiği" belirtildi.

Biden'ın toplumlararası şiddet ile ilgilenilmesi ve Kudüs'te sükunetin sağlanmasına yönelik çabaları memnuniyetle karşıladığına işaret edilen açıklamada, "Biden, masum sivillerin korunmasını sağlamak için İsrail'i elinden gelen çabayı göstermeye teşvik etti. " ifadesine yer verildi.

BİDEN'DAN ATEŞKESE DESTEK

İki liderin, İsrail'in Gazze'deki diğer örgütler ve Hamas'a yönelik askeri operasyonlarını da değerlendirdiği aktarılan açıklamada, "Başkan Biden, bir ateşkese olan desteğini dile getirdi ve bu sona giden yolda ABD'nin Mısır ve diğer ortaklarıyla diyaloğunu ele aldı" bilgisi paylaşıldı.

Telefon görüşmesinde, iki liderin ve ekiplerinin süreç boyunca yakın iletişimde olunması konusunda mutabık kaldığı aktarıldı.

61'İ ÇOCUK, 36'SI KADIN OLMAK ÜZERE 212 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliği tırmandırmıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 212 kişi hayatını kaybetti, 1400 kişi yaralandı.

Netanyahu'dan skandal açıklama: Gazze'ye saldırılar devam edecek

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avusturya'ya kınama

 

Erdoğan’dan Biden’a çok sert İsrail tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yani18 Mayıs 2021 07:55

    Sonunda yani

  • Vatandaş 18 Mayıs 2021 07:31

    61 çocuk , 36 kadının katili olarak Netenyahu ve her koşulda destek veririm diyen Biden savaş suçlusudur . Bu dünyada hesap vermezlerse ebediyette cezasını çekecekler .

  • D118 Mayıs 2021 01:16

    Sabah silah ver akşam ateş kesi destekliyorum de. He yavrum he.. Daha ne kadar şerefsiz olabilirsiniz diye merak etmiyorum çünkü her gün rekor tazeliyorsunuz.