E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan 'güneş paneli' vetosu---

Biden'dan 'güneş paneli' vetosu

Biden'dan 'güneş paneli' vetosu
16 Mayıs 2023 - 21:20 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, güneş paneli ithalatında tarifelerin askıya alınmasını engelleyen kararı veto etti

ABD Başkanı Joe Biden, güneş paneli ithalatındaki tarifelerin geçici olarak askıya alınmasını engelleyen kararı veto etti.

Biden, yazılı açıklamasında, ABD'nin adil olmayan ticaret uygulamaları ve yerli imalata yapılan yetersiz yatırımlar nedeniyle güneş enerjisi ürünleri için uzun bir süredir Çin'e bağımlı durumda olduğuna işaret etti.

Göreve geldikleri ilk andan itibaren güçlü bir güneş enerjisi tedarik zinciri oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Biden, ABD'de güneş enerjisi ve diğer önemli küresel endüstriler için iyi maaşlı işler oluşturma ve üretim tesisleri inşa etme planlarının işe yaradığını kaydetti.

Biden, "Amerika'da Yatırım" gündemi sayesinde göreve gelmesinden bu yana bu alanda yapılan yatırımlara değinerek, geçen yıl ağustos ayında kabul edilen "Enflasyonu Düşürme Yasası" kapsamında da özel şirketlerin yaklaşık 6 milyon eve güç sağlamak için yeterli güneş paneli üretim kapasitesi oluşturma taahhütlerini açıkladığını dile getirdi.

ABD'de ilk görev döneminin sonuna kadar yerli güneş paneli üretim kapasitesinin 8 kat artma yolunda ilerlediğini vurgulayan Biden, ancak bu ilerlemenin bir gecede gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Joe Biden, güneş paneli ithalatındaki tarifelerin geçici olarak askıya alınmasının, yeni fabrikalar faaliyete geçene kadar 24 aylık geçici bir köprü olduğuna işaret ederek, Haziran 2024'te dolacak 2 yıllık tarife askıya alma süresini uzatmayı düşünmediğini bildirdi.

Tarifelerin askına alınmasını engelleyen kararın Amerikan işletmeleri ve güneş enerjisi endüstrisindeki işçiler için derin bir belirsizlik yaratacağını vurgulayan Biden, kararı veto ettiğini söyledi.

ABD'de geçen yıl, Kamboçya, Malezya, Tayland ve Vietnam'dan ithal edilen güneş paneli ürünlerine tarifelerden muafiyet sağlanmıştı.

Biden'ın Fed adayları açıklandı

 

Biden'a 'rüşvet' suçlaması! FBI bilgi vermeyi reddetti

 

Biden: ABD temerrüde düşerse, tüm dünyanın başı derde girer

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sahin kuş 17 Mayıs 2023 13:26

    Sinan doğanın kemikleşmiş tabanı yokki, ona oy verenler bir emirle istenilen tarafa oy kullansın, sadece tepki oyları var, oda kimsenin malı değil